Nissan Patrol

Garaža za vse nesubaruje
NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 10. December 2011, 16:57

Novo vprašanje.

Zadnje čase vedno bolj opažam da mi pri nizkih obratih nekaj pod okoli turbine in izpušnega kolektorja brni - ropota. Ropot sicer ni nevem kako glasen, se pa sliši in postaja vedno bolj moteče. Imel sem na sumu izpušno cev, tam kjer je pritrjena na kolektor. Tudi smer ropota bi ustrezala temu.

Danes pogledal, ampak moje oko ni videlo nič posebnega, razen tega, da izpuh počasi rjavi. Kaj predlagate?

Kakšne so cene novih izpuhov, samo delov cevi, lahko to zamenjam sam, je potrebno kakšno posebno orodje?

:oops: :neutral:

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 11. Februar 2012, 12:24

Fantje, potreboval bi nasvet za Hyundaia :oops:

Avto je stal nekaj časa, zato se mu je posledično spraznil akumulator. Že prej je imel problem, da je vsakič, ko si ga hladnega vžgal po nekaj sekundah crknil, nato pa vžgal normalno. Nobenih errorov in podobno.

Sedaj pa sem poizkusil tudi z zdravim akumulatorjem pa vergla in vergla, vžge pa ne. Zamenjal filter nafte, vlil še 10l zimske nafte notri, a efekta ni. Ne vžge tudi na sprej. Predvidevam, da nekje ne dobi nafte :?

Senzor odmične gredi, svečke?

Any suggestions?
Ga morem poštimat drugače ga ne morem prodat. (je trenutno umaknjen iz prodaje.) Ko to poštimam se bo prodajal za 6300, za forumaše 6000 evrov, če bo koga slučajno zanimalo.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 11. Februar 2012, 13:30

tole bo čisto ugibanje - ali je možno, da je v ceveh parafin... in so enostavno zaštofane? V tem primeru bi pomagalo bivanje pacienta v topli garaži...
:89998
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 11. Februar 2012, 13:32

Naftni filter? Kolega mehanik zadnje tedne skoz leta okoli in menjava filtre...

Bojda se v njih nabere voda (vlaga?) in zmrznejo.

D.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 11. Februar 2012, 13:38

Če je avto stal 'nekaj časa' - je možno, da ima še 'poletno' nafto?

D.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 11. Februar 2012, 13:57

Če ni nafte potem je zagotovo zabilo cevi ali pa kot so že rekli pred mano je v naftnem filtru zmrznila voda še posebej če ni bil menjan pred zimo.Svečke so drugi problem,ki v tem mrazu,če ne delajo kot treba povzročajo težave.
Jaz na naših dveh dizlih pred zimo obvezno zamenjam naftni filtre in svečke.
Pred kratkim pa mi je zatajil rele predgretja :roll: Pa tudi akumulator mora delati pri hladnem vžigu delati z 100% močjo.Dizli znajo biti kar zelo muhasti ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 11. Februar 2012, 19:34

Zdravo!

Najprej hvala za pomoč.

Nafta je bila do včeraj nazadnje tankana začetek decembra. (Poletna?) ampak sem včeraj dolil še 10l zimske... Hm, kako spraviti 2 tone težek avto v garažo, ki povrh vsega še ni ogrevana? Filter je bil menjan takoj ko ni več vžgal, pa to ni bil vzrok...

2. stvar - možno je da pumpa nafte ne dela, ker tudi čez filter ne potegne. (pa tudi na sprej ne vžge...) poleg tega nisem 100% da zalaufa ob kontaktu. A ni v delfi pumpi en magnet, ki bi tudi lahko stisnu in posledično ne bi dovajal nafte?

Sem poizkusil tudi z zdravim akumulatorjem (iz patrola) pa tudi ne vžge. Moram jutri poizkusit še svečke.

Lp
Nejc

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 11. Februar 2012, 19:53

tole bo mogoce cista brca v temo, ker nisem mehankar, niti slucajno...ampak ker vec glav=vec zelja, bom vseen napisal:

kaj pa injektorji? ne vem, kaksen sistem ma Hyundai, ce se ne motim je common rail, ki je pa kr obcutljiv. mogoce se je kje kak kondenz nabral in je zmrznilo?
sapere aude

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 11. Februar 2012, 20:02

Hm, dvomim, lani januarja so bili zamenjani vsi 4 injektoriji (s tesnili), tako da skoraj ne verjamem, da bi bilo to. Je bil pa simptom že prej, ker je po hladnem štartu po par sekundah ugasnil, topel pa delal bp...

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 11. Februar 2012, 20:22

aha. no, gugl mi je tole najdu, nekak mislim da opis problema ustreza tvojemu. sicer se nikol nisem slisal za predgretje zraka na dizlih (samo za grelne svece), ampak tukaj navaja kot vzrok napake ravno okvaro predgrelcov zraka. Naj bi terracan imel dva, ki znata delati probleme, ob okvari pa BC ne javlja nobene napake.

link:

http://www.hyundai-forums.com/155-terra ... rting.html

citat:
Ok, now I get it.

I presume you are now living in very cold weather, so the glow heaters should turn on for a while before starting the engine.

If engine fails to start after the glow signal turns off and you can start it by spraying some "easy start" into the air filter canister (I presume you do it that way), it seems your air preheaters are not working properly.

The 2.9 engine has two air intake preheaters. Either one or both should turn on when cold or very cold conditions are sensed.

There are some other conditions happening, but the first ones to check are the intake air heaters. I guess this would be a good time to have your Terracan scanned for error codes.

BTW, the air heaters (if bad) will not issue an error code, but sometimes, error codes 0380, 0381 or 0382 may be issued. This indicate there is something wrong with the air heaters (either signal to them or bad operaration). Sometimes air heaters are OK, but the relay or wire harness is shorted or bad.
upam, da pomaga.
sapere aude

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 11. Februar 2012, 20:36

To sem tudi jaz že včeraj videl + dodano sliko. Ampak pri najboljši moči, jaz teh predgrelcev nisem našel. Tam kjer kaže slika ni videt nič podobnega :?:

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 11. Februar 2012, 20:39

+ razlika, meni tudi na sprej ne vžge oz. vžge da pokuri sprej pa spet ugasne.

Bolj razmišljam o parafinu ali naftni pumpi. Če je slednje ali je potrebno kakšno čiščenje dovodnega sistema, ali je dovolj samo, da se odtaja?

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 11. Februar 2012, 20:40

Ali se da na roke načrpat nafta (pri Citrončkih se da),če ne pa snemi dol dovodno cev in jo probaj prepihat (ne pozabi prej odpret tanka!).
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 25. Februar 2012, 19:18

A si se ga naveličal? :roll:
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 26. Februar 2012, 22:02

Naveličal še zdavnaj ne, ampak stroški vzdrževanja postajajo preveliki za študentski žep...

Saj mi je žal, ampak kaj hočemo... Če hočem poleti kam it, moram tudi kaj prišparat, zdaj je pa šlo vse za avto. Je pa vsaj lepo porihtan zdej :cool:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost