Vlaga v stanovanjih in hišah

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 18. December 2011, 11:58

Kar je napisano, drži.
Ampak z novo fasado, ne rešiš vedno. Je potrebno narediti zaščitu tudi na notranji strani (lahko nastane kondens v steni).
Predlagam ti, da redno kupuješ limone in jih postavljaš po prostorih. Lahko jih režeš, stiskaš, špricaš, kar se pač spomneš. Je dokazano, da ubija nesnago v zraku. S tem boš pripomogel, da se bo plesen kasneje razvijala oz počasneje. Drugi korak je sušilec zraka. Centralna je najboljše, lahko pa tudi klima. Klima ti segreje zrak in ti ga tudi odlično suši. Lahko tudi inverter, porabi majn energije in z souporabo tvojega gretja zelo dobra varjanta.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. December 2011, 12:02

Kaj je pa vir vlage?

Mi imamo/smo imeli probleme s talno, kapilarno vlago (hiša je stara 107 let, kamniti temelji itd). Torej klet, pritličje.
Fiat.
Brez panike.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 18. December 2011, 16:29

Kdo dela termo posnetke?
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
wannahavesubi
Član Subaru kluba
Prispevki: 199
Kraj: Kamnik-Stranje

Odgovor Avtor: wannahavesubi » 18. December 2011, 19:30

Thomas22 napisal/-a:Kdo dela termo posnetke?
sem najdu enga štajerca je reku da pride za 100 eur poslikat notr in zunaj...

naslednja ponudba je bila 400 eur ( s tem da ti ta naredi cel elaborat pa ne vem kaj še)

važn je da ti vidiš kje je na fasadi rdeča barva in kje je notri modra barva - to je toplotni most in tukaj se nabira kondenz ( in seveda izgublja energija-toplota )...
maybe some day...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 18. December 2011, 20:04

Za čiščenje je tudi dober kis ali alkohol, s tem je žena pred časom počitsila. Zaenkrat je OK ampak smo trenutno na sredini kurilne sezone in tudi včeraj sem si vtaknil v stanovanje sobni tremostat, da lahko tastovo šparanje spremenim v neko konstantno temperiranje. Pri meni je to v spalnici zaradi gradbenih pristopov in seveda tudi plastičnih oken+fasada 8cm na hiši 55let.
V kopalnici pa vlaga nasploh ampak kot sem omenil se tega največ naredi pomladi in jeseni.

Uporabniški avatar
bot
Član Subaru kluba
Prispevki: 185
Kraj: Višnja Gora

Odgovor Avtor: bot » 19. December 2011, 08:39

birdy napisal/-a:
galimim napisal/-a:Če boš hotel rešit zadevo bol permanentno bo treba investirat v prezračevalno napravo. Po možnosti z kakim izmenjevalnikom toplote da še €€ šparaš.
moj glas gre za prezracevanje z rekuperacijo!
Moj tudi!
Ko sem se pred kakim letom zanima za te stvari, se mi zdi, da je bila cena za neko kompaktno zadeva cca 1500 vevrc, mislim, da je bil proizvajalec Brink.[/b]

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 07. Januar 2012, 23:24

Ima kdo kakšne izkušnje kaj kupit da bo cena/učinkovitost pri pitju odvečne vlage. Namreč v kopalnice se je ne morm kar tako rešit v enem kotu nad omaro ni kroženja in posledično tam ostane vlaga dlje...
V mislih imam tiste reči ki postaviš in ko se napolni vržeš.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov