Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 7

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba
Prispevki: 317
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 29. Oktober 2011, 19:04

preden začnete uporabljat plenice in si grizt nohte na nogah:

http://www.zurnal24.si/namisljen-radar- ... nek-116822

v kolikor drži da se bo šlo na tako imenovan ''section control'' pol nam pa ni rešitve.

jest mam lepo radar detektor v avtu in žiujo...
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 29. Oktober 2011, 19:10

SubaruFreak napisal/-a:jest mam lepo radar detektor v avtu in žiujo...
Jest sem ga tut mu celih 2 dni, pol sm pa ugotovu da je neuporaben. :?
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 29. Oktober 2011, 19:16

A da bi se probu vozt po omejitvah je pa pretežko?

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 29. Oktober 2011, 20:07

pero999 napisal/-a:
SubaruFreak napisal/-a:jest mam lepo radar detektor v avtu in žiujo...
Jest sem ga tut mu celih 2 dni, pol sm pa ugotovu da je neuporaben. :?

jst mam beltronics v955 in sem prblizn zadovoln, kupu sm ga predvsem zarad rumsterjev od redarstva in te uspesno najde(tako kot vse table "vi vozite" in znake ki reagirajo na prehitre - tu in tam pa se kak petrol porajta)

je pa neuporabn pr laserjih

seveda je to pripomocek in se ni nanga 100% za zanasat

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 30. Oktober 2011, 12:30

a sekcijsko merjenje je to, kar imajo italjani ze nekaj casa, se pravi da merijo cajt med cestninami?
sapere aude

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Član Subaru kluba
Prispevki: 317
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: SubaruFreak » 30. Oktober 2011, 18:42

j4ka napisal/-a:a sekcijsko merjenje je to, kar imajo italjani ze nekaj casa, se pravi da merijo cajt med cestninami?
to je to, mhm...pa jodlarji v tunelih sploh na turski avtocesti..

birdy: to je točno to. Trenutno testiram RadioShack X-K-Ka in Laser detektor. Ta ima še dodatno funkcijo da ti začne tulit v kolikor zazna v okolici reševalce, kar zna bit dodatno uporabno.

Za Laser je tudi tale model neuporaben v smislu, da bi ti rešil kožo. Opozori pa vseeno tolk hitro da se da zbremzat in s tem posledično pridelat manjšo kazen.

irCar: odkar sem jim (policajem in redarjem) skartal v manj kot tednu dni 400 evrov, se vozim samo še s tempomatom in po omejitvah... morm it pa en dan mal spucat filter trdnih delcev na avtoban:) hehe...
150 BHP 2.0 Boxer Diesel, Satin White Pearl body paint, all the neccessities one needs combined with THE best driving experience in The World... LOVE it's what makes Subaru a SUBARU:)

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 30. Oktober 2011, 20:10

irCAr, boš rekel da ti pa voziš vedno po omejitvah? :o

Uporabniški avatar
BIGzig
Član Subaru kluba
Prispevki: 423
Kraj: Mojstrana

Odgovor Avtor: BIGzig » 30. Oktober 2011, 21:15

Žalostno je to, da vsi ti radarji niso namenjeni umirjanju prometa, ampak zgolj polnjenju državne blagajne.. Poleg tega je 3/4 omejitev na naših cestah nesmiselnih oz. smiselnih samo za prejšnjo dobo avtomobilov (Yugo, Zastave...). Danes ni več veliko avtomobilov ki se ne bi ustavili od 70 do 0 km/h v manj kot 30m.. Za stroga jedra mest/vasi se strinjam da mora biti omejitev 50..
Policistu je težko razložiti da na motorju pri 50km/h niti ravnotežja ne moreš loviti :lol:
Kar precej se vozimo po Avstriji, Italiji in tam policista skoraj ne srečaš, če pa že pa tam kjer se tudi običajnemu vozniku zdi smiselno.. Ne pa da te radar slika 10m pred tablo za konec naselja ko se pelješ 68km/h.. :roll:
Je pa res, da je na naših luknjastih cestah tudi 90km/h prehitro.. :twisted:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 31. Oktober 2011, 09:16

ijuvan napisal/-a:irCAr, boš rekel da ti pa voziš vedno po omejitvah? :o
Vedno! Če že ne po CPP pa po fizikalnih (zadnje čase čedalje manj).

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 31. Oktober 2011, 09:28

SubaruFreak napisal/-a:irCar: odkar sem jim (policajem in redarjem) skartal v manj kot tednu dni 400 evrov, se vozim samo še s tempomatom in po omejitvah... morm it pa en dan mal spucat filter trdnih delcev na avtoban:) hehe...
Jaz sem nazadnje Policiji plačal kazen leta 2010 in sicer iz novembra 2008, ker sem se neuspešno pritožu in sicer 460 eur za "driftanje" na rondoju pred leklerkom po snegu - pa še to je kazen za neobvladovanje vozila in mislm da so jo hotl dat enmu drugmu, sam ker sva mela enaka avta so pač mene na parkingu zacolal. Zdej bi lahko počas dal posnetke na youtube glede na to da je že vse plačano. :)

Pa prejšn tedn mestnemu redarstvu za parkiranje pred službo 200 eur oz 100 eur polovička - ob 20:42 sem parkiral, znosu računalniško opremo v firmo, 20:52 sem prišel ven in vidu da so mi uspel 20:51 napisat kazen. Plačano, pozabljeno pa ne.. zdej ne bom več parkiral na mestu za polnjenje električnih vozil ampak bom avto puščal z vsemi štirimi na sred ceste - tako ne bo kazni. Kaj je bolš pa nej presodi vsak sam. :twisted:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619

Odgovor Avtor: gorazd0 » 31. Oktober 2011, 11:39

2 metra kabla in šuko vtičnica; pa ga daš pod haubo. Kdo bo pa vedu. Itak je Japonc. :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 31. Oktober 2011, 11:47

Primož pa bi listek zataknu kakšnemu znancu tam okrog. Sej jih je dost :)
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204

Odgovor Avtor: birdy » 31. Oktober 2011, 11:52

kar se tice zaznavanja laserja smo se 1x zmenl s policaji in probaval tko da smo prsl do zakljuckov:
-ce ima policaj mirno roko te izmeri brez da bi detektor vedu
-ce se mu roka malo trese oziroma slabo nameri tablico, potem zacvili, sam predn zacvili je meritev ze opravljena
-lahko pa imas sreco in je prva meritev bila kakorkoli defektna in jo mora ponovit, ce predpostavimo da je detektor prvic cvilil, potem se z zaviranjem resis

pod crto: zadeva za laserje preventivno NE deluje

kot sm napisal, kupil sm ga izkljucno zaradi jankovicevih rumsterjev(kolega je dobu dve kazni prakticno pred bajto za 36km/h na 30 in to s polletno zamudo....nam komentiral dalje). Treba je povedat da zaradi same narave delovanja radarja v rumsterju ga detektor zazna takoj ko pomolis nos v ulico na kateri se izvaja meritev(rumster mora bit v vidnem polju). Ker se meritev izvaja neke 3m pred rumsterjem, mas vec kot zadosti casa da se vozis po predpisih.
Seveda moram povedat da se detektor skoraj enako odzove na tablo "Vi vozite: xx xx", tko da posledicno na kr nekaj cestah bolj pazim na hitrost kot bi sicer.

ps
kupil sem kljub temu da v 10 letih stejem 0 kazni, zgolj zaradi nedoslednosti redarjev ker: ce bi mel nesreco in bi ob pravem casu sel do zgoraj omenjenega kolega in bi to ponavljal 3x tedensko, bi komot zgubil izpit brez da bi vedel kako in kaj ... in to s prekoracitvami kot so 34 in 36 na 30 omejitve, ker nesposobno redarstvo posilja kazni z nekaj mesecno zamudo

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 31. Oktober 2011, 11:55

gorazd0 napisal/-a:2 metra kabla in šuko vtičnica; pa ga daš pod haubo. Kdo bo pa vedu. Itak je Japonc. :D
Seat Cordoba letnik 1997 :P

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654

Odgovor Avtor: beliblisk » 31. Oktober 2011, 12:43

irCAR81 napisal/-a:
gorazd0 napisal/-a:2 metra kabla in šuko vtičnica; pa ga daš pod haubo. Kdo bo pa vedu. Itak je Japonc. :D
Seat Cordoba letnik 1997 :P
Ooooo bogi........upam da čim prej zrihtaš svojo raketo :D

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov