katere gume bi izbrali vi?
Če jo lahko snameš z gume ni problem, glede na to da nas večinoma lahko doma samo šravfa nam pa preostane edino da jo na eni strani avta dajemo naprej in nazaj.danci1973 napisal/-a:irCAR81 napisal/-a:Rotacija pri asimetričnih ne pride v poštev - lahko menjaš samo spredaj-zadaj.Hmm... Ne razumem.strumf666 napisal/-a:Asimetrične, kot je ircar napisal imajo predpisano tudi stran.
A to pomeni, da ko kupuješ gume, moraš pazit, da kupiš dve levi in dve desni?! :7n
D.
Radialke so bile tudi včasih. Gre za simetrične in asimetrične glede profila.kuco JR. napisal/-a:včasih so bile gume diagonalne in so se menjale po diagonali,
zdajšne so radialne in se menjajo samo naprej in nazaj, vedno na isti strani avta
lp
Simetrični profil je narejen tako, da je vseeno kako jih obrneš, medtem ko asimetričnih ne smeš.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Diagonalnim gumam se v angleščini reče 'bias ply', o razliki pa si lahko preberš kaj več na http://www.michelinag.com/agx/en-US/pro ... radial.jspkuco JR. napisal/-a:včasih so bile gume diagonalne in so se menjale po diagonali,
zdajšne so radialne in se menjajo samo naprej in nazaj, vedno na isti strani avta
lp
Nima pa to neke veze z rotiranjem gum.
D.
Ircar a optiko si po feelingu naštimal, pač probaval dokler nisi bil zadovoljen al kako? Ker na forumih je en kup variant sam po moje se to ne da kr kopirat? Kako maš pa za zimo naštelan - mogoče stock?irCAR81 napisal/-a:Jaz imam rešeno takole: naklon 3 stopinje spredaj in 2.5 zadaj - ne pobira več robov. Robovi so po 15k km kot novi. :P
Rotacija pri asimetričnih ne pride v poštev - lahko menjaš samo spredaj-zadaj.
Pomoje ma na max kolkr se da negative naštelan
Jst mam spredi na max kolk se da naštiman, zadaj levo tudi na max.
Zadaj desno je pa robnik že hotel naglihat optiko, ampak sm mu "z bijaksom" spremenil mišljenje
Men se je izkazal, da je negativen camber only way to go, vse ostalo radira gume na eno stran.
Pozim se mi pa itak ne pozna, ker se Sava Eskimo S3 itak zvija k kača k ga malce bol v ovink prbiješ
Jst mam spredi na max kolk se da naštiman, zadaj levo tudi na max.
Zadaj desno je pa robnik že hotel naglihat optiko, ampak sm mu "z bijaksom" spremenil mišljenje
Men se je izkazal, da je negativen camber only way to go, vse ostalo radira gume na eno stran.
Pozim se mi pa itak ne pozna, ker se Sava Eskimo S3 itak zvija k kača k ga malce bol v ovink prbiješ
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Optika je nastavljena po priporočilih whiteline in mojih 'testiranjih' na racelandu. Lani mislim da sem jo spreminjal 5 ali 6x.pito napisal/-a:Ircar a optiko si po feelingu naštimal, pač probaval dokler nisi bil zadovoljen al kako? Ker na forumih je en kup variant sam po moje se to ne da kr kopirat? Kako maš pa za zimo naštelan - mogoče stock?
Za po snegu je pa tole vse skupi eno veliko sranje. Že na morki podlagi je asfaltno nastavljen avto pretrd in zelo rad drifta. Lansko zimo sem dal naklone na 1 (manj zaradi vseh predelav ne gre) in stabilizatorje na najmehkeje, pa se mi zdi da je blo serijski avto lažje vozit po snegu.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost