Jaz sem vozu tole Bridgestone turanzo brez robov,sicer profila ful,robovi so pa ostal nekje na štrasi,hehe( ane gorazd....? ),Sem bil pa tok zadovoljen,da sem letos kupu ganc nove enake gume....Pa še jih bom....gorazd0 napisal/-a:Turanze so ok, jih pa rado pobira po robovih profila;
DUNLOP FAST RESPONSE - razmisli;
katere gume bi izbrali vi?
- zabrnek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 954
- Kraj: Lom pod Storžičem
Meni je tudi že pobralo robove. profila po gumi pa še ogromno.JAN napisal/-a:Jaz sem vozu tole Bridgestone turanzo brez robov,sicer profila ful,robovi so pa ostal nekje na štrasi,hehe( ane gorazd....? ),Sem bil pa tok zadovoljen,da sem letos kupu ganc nove enake gume....Pa še jih bom....gorazd0 napisal/-a:Turanze so ok, jih pa rado pobira po robovih profila;
DUNLOP FAST RESPONSE - razmisli;
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
zabrnek napisal/-a:Meni je tudi že pobralo robove. profila po gumi pa še ogromno.JAN napisal/-a:Jaz sem vozu tole Bridgestone turanzo brez robov,sicer profila ful,robovi so pa ostal nekje na štrasi,hehe( ane gorazd....? ),Sem bil pa tok zadovoljen,da sem letos kupu ganc nove enake gume....Pa še jih bom....gorazd0 napisal/-a:Turanze so ok, jih pa rado pobira po robovih profila;
Ali pa rondoje v drugo smer vozit.karel napisal/-a:Optiko bo treba naredit
D.
Tut pri nas imamo na legacy-u Bridgestone Turanza ER300 in so res kr super... Edin isto kot pri teb JAN, jih kr presenetljivo hitro radira po robovih... Na našem avtu predvsem zunanji rob obeh gum na desnji strani avta (gledano v smeri vožnje) ... (ko da bi res full bolj hitr vozu leve ovinke...) Ko so se te gume montirale gor, se je zravn nardila še optika, tko, da ta bi skor mogla bit OK. Lahk pa tut, da se je tist dec, ki jo je delal kej zmotu??? Morm it v "kevdr" pogledat, če so tut zimske gume kej znucane po robovih...
Način vožnje pri kakšnih divjakih. Navaden osebni avto s prednjim pogonom vleče zadnji gumi za samo, pri subaruju s 4kolesnim pogonom pa zadnje tudi rinejo naprej in v ovinku gledajo naravnost, pa jih zato pobira na robovih.
To je tudi razlog, da naj bi gume na 7500 do 10000 km rotiral, da se vse enakomerno obrabijo in da ne pride do razlik v obsegu.
Pa ne vem koliko ljudi to dela razen mene. Jaz jih na vsakih 7500 zarotiram.
To je tudi razlog, da naj bi gume na 7500 do 10000 km rotiral, da se vse enakomerno obrabijo in da ne pride do razlik v obsegu.
Pa ne vem koliko ljudi to dela razen mene. Jaz jih na vsakih 7500 zarotiram.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Turanza ER300 imajo že nove manj globok profil na robovih.
Pred enim mesecem sem jih dal dol z Mazde 5 (dimenzija: 195/65/R15). Zdržale so 54kkm oz. štiri poletja. Najbolj so se obrabile po notranjem robu (0-0,5mm). Na zunanjem robu je ostalo 1-1,5mm, na sredini pa 2,2-3,0mm. Približno od polovice naprej sem jih pumpal na 3 bare, da je manj pobiralo robove. Tako bi moral že od začetka.
Drugače pa so OK. Nikoli niso tresle ali bile glasne.
Jaz jih zarotiram spomladi in jeseni, ko menjam zimske/letne. Tudi kilometri so takrat OK.
Pred enim mesecem sem jih dal dol z Mazde 5 (dimenzija: 195/65/R15). Zdržale so 54kkm oz. štiri poletja. Najbolj so se obrabile po notranjem robu (0-0,5mm). Na zunanjem robu je ostalo 1-1,5mm, na sredini pa 2,2-3,0mm. Približno od polovice naprej sem jih pumpal na 3 bare, da je manj pobiralo robove. Tako bi moral že od začetka.
Drugače pa so OK. Nikoli niso tresle ali bile glasne.
Jaz jih zarotiram spomladi in jeseni, ko menjam zimske/letne. Tudi kilometri so takrat OK.
Men so "zdržale" dve sezoni....
Vožnja je bla kr agresivna kadar sem jaz vozu, ko je mati vozila pa je blo bl na izi.
"zdržale" zato, ker so že par mescev nelegalne kar se policije tiče
Ampak še vedno držijo k budala, in vsazga k sm pelu na probefahr, nemore verjet kolk se drži avto.
Po sredini imajo profila za izvoz, na robovih pač manj.
Zanimivo je to, da so sprednje za 0.5mm manj pobrane kot zadnje. Optiko mam naštelano na uč. Avto pelje naravnost, ga ne vleče in robove mi enakomerno pobira. Sredina ima itak viška profila že v originalu, tko k je Topo reku.
Ravno zaradi pobiranja zadnjih gum pa imam občutek, da bi mogu zadaj malce bolj odpret skupni tek (TOE), samo se bojim da bo ritka ratala presrečna, in da bo še bolj na pošrek letel, kt že zdej hoče
Overall: Super guma na suhem in v dežju. Zavira k nora, me je že dvakrat rešila karambola, k sm malenkost pretiravu
Res pa je, da ob živahnejši vožnji ne zdrži najdlje.
Pritisk v gumi pa imam že od samega začetka vsaj 2.5Bar v obeh.
Vožnja je bla kr agresivna kadar sem jaz vozu, ko je mati vozila pa je blo bl na izi.
"zdržale" zato, ker so že par mescev nelegalne kar se policije tiče
Ampak še vedno držijo k budala, in vsazga k sm pelu na probefahr, nemore verjet kolk se drži avto.
Po sredini imajo profila za izvoz, na robovih pač manj.
Zanimivo je to, da so sprednje za 0.5mm manj pobrane kot zadnje. Optiko mam naštelano na uč. Avto pelje naravnost, ga ne vleče in robove mi enakomerno pobira. Sredina ima itak viška profila že v originalu, tko k je Topo reku.
Ravno zaradi pobiranja zadnjih gum pa imam občutek, da bi mogu zadaj malce bolj odpret skupni tek (TOE), samo se bojim da bo ritka ratala presrečna, in da bo še bolj na pošrek letel, kt že zdej hoče
Overall: Super guma na suhem in v dežju. Zavira k nora, me je že dvakrat rešila karambola, k sm malenkost pretiravu
Pritisk v gumi pa imam že od samega začetka vsaj 2.5Bar v obeh.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Proti koncu druge sezone in z manj kilometri Dunlop fast response v primerjavi s prejšnjimi ER300 (3 sezone) že zdaj delujejo nekam švohotne, sploh v mokrem. Vožnja 95% normalna. Upam, da sfolgajo še 3. sezono. Ko sem avto nabavil, so bile gor GY NCT5, od teh treh najboljše. Glasnost se je stopnjevala od NCT5 do D FR. Dunlopke so res glasne. Poraba pri vseh tam tam.
Ko govorite o rotiranju, predvidevam da menjate samo naprej-nazaj in ne tudi levo-desno. Jaz to počnem, a če si gume takoj ne označim, ne vem, katera je bila spredaj in katera zadaj (zlata ribica
). Obraba povsem enaka.
Ko govorite o rotiranju, predvidevam da menjate samo naprej-nazaj in ne tudi levo-desno. Jaz to počnem, a če si gume takoj ne označim, ne vem, katera je bila spredaj in katera zadaj (zlata ribica
Rotiranje - jaz dam enkrat prednjo desno na zadnjo levo in prednjo levo na zadnjo desno, naslednjič pa prednjo desno na zadnjo desno in prednjo levo na zadnjo levo in potem spet od začetka. Gume mi na avti ponavadi zdržijo okoli 35 do 40.000km.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov