Subaru Legacy 20d - problem z ugašanjem
Subaru Legacy 20d - problem z ugašanjem
vozim subaru legacy 20d letnik 2008
avto ima 115000km
vozim zelo zmerno, za službene poti, večinoma cruisam
tankam agip ali omv nafto, če se le da
v zadnjem času se mi dogaja, da avto po tem ko se nekje ustavim (npr. križišče, kolona vozil,...) enostavno crkne, potem ga prižgem in se peljem dalje, to se sedaj dogaja tudi 2-3 krat na dan
mislil sem da je rešitev v nastavitvi minimalnega gasa, a to menda ni tako enostavno saj to regulira sedaj elektronika, tako pravijo na servisu
a ima kdo podobne probleme pri tem motorju, ki je sicer odličen?
a mi lahko kdo strokovno svetuje na kaj je potrebno biti pozoren?
hvala za odgovor,
Matjaž
avto ima 115000km
vozim zelo zmerno, za službene poti, večinoma cruisam
tankam agip ali omv nafto, če se le da
v zadnjem času se mi dogaja, da avto po tem ko se nekje ustavim (npr. križišče, kolona vozil,...) enostavno crkne, potem ga prižgem in se peljem dalje, to se sedaj dogaja tudi 2-3 krat na dan
mislil sem da je rešitev v nastavitvi minimalnega gasa, a to menda ni tako enostavno saj to regulira sedaj elektronika, tako pravijo na servisu
a ima kdo podobne probleme pri tem motorju, ki je sicer odličen?
a mi lahko kdo strokovno svetuje na kaj je potrebno biti pozoren?
hvala za odgovor,
Matjaž
Jaz sem imel isto težavo s Citroenom XM. V križiščih mi je sam crknil.
Kriv je bil senzor položaja stopalke za plin. Skoraj gotovo gre tudi pri tebi za težavo v kakem senzorju ali ventilu za prosti tek ali kaj podobnega, če motor sicer pod obremenitvijo lepo teče in ima pravo moč. Je bil avto poplavljen?
Ali je kaj manj crkovanja, če imaš ugasnjeno klimo? Kompresor zna biti kar močna obremenitev.
Si poskusil pustiti avto nekaj časa teči v praznem teku brez vseh obremenitev (ventilacija, luči, klima, radio)...? Takrat naj bi se 2.0D sam kalibriral. Sicer pa lahko ta proces sprožijo na servisu. Skoraj gotovo ima računalnik tudi shranjeno napako, zaradi katere je crknil.
Zakaj pa tankaš na OMV ali Agip? Jaz tankam foresterja 2.0D izključno na Petrolu, ker imam pumpo na poti domov. Si z njihovim dieslom bolj zadovoljen?
LP
Kriv je bil senzor položaja stopalke za plin. Skoraj gotovo gre tudi pri tebi za težavo v kakem senzorju ali ventilu za prosti tek ali kaj podobnega, če motor sicer pod obremenitvijo lepo teče in ima pravo moč. Je bil avto poplavljen?
Ali je kaj manj crkovanja, če imaš ugasnjeno klimo? Kompresor zna biti kar močna obremenitev.
Si poskusil pustiti avto nekaj časa teči v praznem teku brez vseh obremenitev (ventilacija, luči, klima, radio)...? Takrat naj bi se 2.0D sam kalibriral. Sicer pa lahko ta proces sprožijo na servisu. Skoraj gotovo ima računalnik tudi shranjeno napako, zaradi katere je crknil.
Zakaj pa tankaš na OMV ali Agip? Jaz tankam foresterja 2.0D izključno na Petrolu, ker imam pumpo na poti domov. Si z njihovim dieslom bolj zadovoljen?
LP
hvala za vse nasvete
avto sicer dela odlično, troši okoli 6 litrov, veliko vozim službeno večinoma v skladu z predpisano hitrostjo
imam ga leto in pol in sem naredil cca 70.000km
napaka se v zadnjem času stopnjuje, danes mi je recimo crknil 3x
s servisom sem zadovoljen, a sem jih vsaj dvakrat opozoril na to, pa so mi odgovorili da v računalniku nič ne piše, kar seveda ne rešuje moje težave, kmalu imam redni servis pa bom to še bolj izpostavil
z agipovo nafto naredim največ kilometrov, drugih ne bom kritiziral a pri kilometrih ki jih delam pazim tudi na to
avto sicer dela odlično, troši okoli 6 litrov, veliko vozim službeno večinoma v skladu z predpisano hitrostjo
imam ga leto in pol in sem naredil cca 70.000km
napaka se v zadnjem času stopnjuje, danes mi je recimo crknil 3x
s servisom sem zadovoljen, a sem jih vsaj dvakrat opozoril na to, pa so mi odgovorili da v računalniku nič ne piše, kar seveda ne rešuje moje težave, kmalu imam redni servis pa bom to še bolj izpostavil
z agipovo nafto naredim največ kilometrov, drugih ne bom kritiziral a pri kilometrih ki jih delam pazim tudi na to
po zadnjem servisu avto ne ugaša več
na vrhniki so testirali veliko stvari in sicer:
v filtru za nafto je bilo ogromno smeti, filter so zamenjali avto je še vedno ugašal
zamenjali so senzor stikalo na menjalniku, avto je še vedno ugašal
zamenjali so grelne svečke na cilindrih in ponovno naložili programsko opremo na računalnik, avto zaenkrat po kakšnih 500km ne ugaša več
skratka, na servisu so se zelo potrudili, napaka je nestandardna zato so poskušali več stvari a važno je da imamo rezultat
avto je sicer superca, upam da bo sedaj ok, ker mi je precej prirasel k srcu, le mit o subaruju se je malo zamajal
če se napaka ponovi se javim
na vrhniki so testirali veliko stvari in sicer:
v filtru za nafto je bilo ogromno smeti, filter so zamenjali avto je še vedno ugašal
zamenjali so senzor stikalo na menjalniku, avto je še vedno ugašal
zamenjali so grelne svečke na cilindrih in ponovno naložili programsko opremo na računalnik, avto zaenkrat po kakšnih 500km ne ugaša več
skratka, na servisu so se zelo potrudili, napaka je nestandardna zato so poskušali več stvari a važno je da imamo rezultat
avto je sicer superca, upam da bo sedaj ok, ker mi je precej prirasel k srcu, le mit o subaruju se je malo zamajal
če se napaka ponovi se javim
Re: Subaru Legacy 20d - problem z ugašanjem
sedaj imam 170000 kilometrov
avto še vedno ugaša sicer redko pa vendar
servis ne ve kaj je narobe, menjava programske opreme ne pomaga več, pa tudi idej ni več,...
a ima še kdo diesel motor 20d in ima z njim podobne probleme?
zdi se mi da je to tovarniška napaka o kateri se raje ne govori
avto še vedno ugaša sicer redko pa vendar
servis ne ve kaj je narobe, menjava programske opreme ne pomaga več, pa tudi idej ni več,...
a ima še kdo diesel motor 20d in ima z njim podobne probleme?
zdi se mi da je to tovarniška napaka o kateri se raje ne govori
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Vprašaj na nemški Subaru (kar na subaru.de jih kontaktiraj in napiši, da gre za tehnično vprašanje). Pred leti sem spraševal nekaj, pa so tipi kar obvladali zadeve.
Aha - povej še, kako se obnese Subaru brez reduktorja. Res škoda, ker ga niso dali v dizla. Res, da ima precej več navora, pa vseeno je užitek vključiti dodatno ročico
Aha - povej še, kako se obnese Subaru brez reduktorja. Res škoda, ker ga niso dali v dizla. Res, da ima precej več navora, pa vseeno je užitek vključiti dodatno ročico
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Re:
gorazd0 napisal/-a:mit o subaruju (nepokvarljivost) še vedno drži - ko se nekaj pokvari.. menjaš in je mir.
Saj dovoliš, da tale stavek malo spremenim in uporabim na Facebooku?
:.sup
Hvala za nasvet bom poskusil na subaru.de
ce odgovorijo kaj pametnega sporočim
razen te napake je avto superca
odlična lega na cesti, glede tega ne pogrešam ničesar, avto se vsaj pri moji vožnji ne premakne iz smeri
zelo malo porabi glede na težo in stalni štirikolesni pogon, na 800km porabim cca 52l nafte
pa tudi zelo tih je, poslušanje glasbe je čisti užitek
ce odgovorijo kaj pametnega sporočim
razen te napake je avto superca
odlična lega na cesti, glede tega ne pogrešam ničesar, avto se vsaj pri moji vožnji ne premakne iz smeri
zelo malo porabi glede na težo in stalni štirikolesni pogon, na 800km porabim cca 52l nafte
pa tudi zelo tih je, poslušanje glasbe je čisti užitek
-
gore
- Uporabnik foruma
- Kontakt:
Kako velik si? Sem zadnjič sedel v enega, pa sem z glavo "čohal" po stropu. No, saj malo tudi v Foresterju, vendar manj. Oba imata strešno okno, kjer je tisti jebeni rob okna, ki je nižji kot običajni strop.
Res je tudi, da je imel usnje in električen sedež - mogoče je kaj razlike v višini zato.
Sedim pa rad precej pokonci.
Res je tudi, da je imel usnje in električen sedež - mogoče je kaj razlike v višini zato.
Sedim pa rad precej pokonci.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov