ksenon žarnice
Re: ksenon žarnice
Prvič vidim kaj takega! Pa sem videl že vsemogoče žarnice...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Sam sem tudi gledal k žaba lešnk par dni nazaj 
Manjše na tak način priklopa se dobi skoraj povsod.. take malo večje je pa kar misija:)
Bo tale kar pravšnja in niso prav poceni (mislim, da sem takrat dal okoli 6 eur/kom, medtem ko so bile tiste prve manj kot 2 eur za dva kom.!!).Moutback napisal/-a:Oj,
take imajo, povsodoz. jih imam tudi sam med rezervnimi...
Ta je pa specifična...
Tole bo po moje (po spominu ko sem zaprl nazaj luč z dolgim nosom:
http://www.halfords.com/motoring/bulbs- ... -bulbs-x-2" onclick="window.open(this.href);return false;
lp,m
Sem tudi sam imel problem, ker sem "poznavalsko" nabavil oz. upošteval prodajalca, še predno sem razdrl
V opozorilo: kupi dve, ker meni je po nekaj dneh crknila še na drugi strani in sem moral nazaj v nabavo
Kar se pa sprednjih (ksenonk) tiče...
Po mnenju delavca na Subaru servisu so moje že proti koncu svoje življenske dobe. Strokovna razlaga je ta, da imajo že kar rumenkast ton svetlobe, sama svetilnost pa tudi ni več bogvekaj! Torej, če bo kak "group-buy" me lahko štejete poleg
Mogoče ima kdo kakšno znanje še glede elektronike - balastov? Na levi (voznikovi) strani se mi dogaja, da se prižge in nato tekom vožnje ugasne. Čez dan niti ne opazim, zdaj, ko so dnevi krajši, pa je seveda rahel problem
Those who have never truly lived can never truly die!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Tudi za ugašanje je lahko kriva žarnica.
Tiste kombinirane pozicijske-stop žarnice s steklenim grlom sem kupil pri Potokarju za cca 3€/kos.
Ksenonsko sem pa danes eno ven vzel in je na sredini, kjer je ta svetilni element, znotraj že videt nekakšno "plesen". Na žarnici pa piše "japan". Sumim, da so še original.
naročil bom kar osramovo original, oz. 4300K: http://www.mcenter.si/xenon-zarnice-kse ... arnice-d2s" onclick="window.open(this.href);return false;
Ksenonsko sem pa danes eno ven vzel in je na sredini, kjer je ta svetilni element, znotraj že videt nekakšno "plesen". Na žarnici pa piše "japan". Sumim, da so še original.
naročil bom kar osramovo original, oz. 4300K: http://www.mcenter.si/xenon-zarnice-kse ... arnice-d2s" onclick="window.open(this.href);return false;
Živjo,
enostavno zamenjaj med seboj žarnice, preden se vržeš v stroške za nakup balastov.
Meni je pri prejšnjem avtu crknil balast na obeh straneh, samo potem ni nič delalo. Ko se je pa ugašalo sem imel pa vedno problem v žarnici. Te žarnice že dalj časa niso več tako drage...
enostavno zamenjaj med seboj žarnice, preden se vržeš v stroške za nakup balastov.
Meni je pri prejšnjem avtu crknil balast na obeh straneh, samo potem ni nič delalo. Ko se je pa ugašalo sem imel pa vedno problem v žarnici. Te žarnice že dalj časa niso več tako drage...
Meni se je tudi ugašala ena ksenonka in sem jih najprej premenjal levo-desno, da sem ugotovil če je res problem v žarnici in je bilo res samo to. Zamenjal problematično in ni bilo več problemov z ugašanjem.Nightwish napisal/-a:Bo tale kar pravšnja in niso prav poceni (mislim, da sem takrat dal okoli 6 eur/kom, medtem ko so bile tiste prve manj kot 2 eur za dva kom.!!).Moutback napisal/-a:Oj,
take imajo, povsodoz. jih imam tudi sam med rezervnimi...
Ta je pa specifična...
Tole bo po moje (po spominu ko sem zaprl nazaj luč z dolgim nosom:
http://www.halfords.com/motoring/bulbs- ... -bulbs-x-2" onclick="window.open(this.href);return false;
lp,m
Sem tudi sam imel problem, ker sem "poznavalsko" nabavil oz. upošteval prodajalca, še predno sem razdrl![]()
V opozorilo: kupi dve, ker meni je po nekaj dneh crknila še na drugi strani in sem moral nazaj v nabavo
Kar se pa sprednjih (ksenonk) tiče...
Po mnenju delavca na Subaru servisu so moje že proti koncu svoje življenske dobe. Strokovna razlaga je ta, da imajo že kar rumenkast ton svetlobe, sama svetilnost pa tudi ni več bogvekaj! Torej, če bo kak "group-buy" me lahko štejete poleg
Mogoče ima kdo kakšno znanje še glede elektronike - balastov? Na levi (voznikovi) strani se mi dogaja, da se prižge in nato tekom vožnje ugasne. Čez dan niti ne opazim, zdaj, ko so dnevi krajši, pa je seveda rahel problemBo potrebna nova elektronika (cena ??) ali je mogoče krivda v slabotni žarnici? Ni mi, da bi kje novo žarnico zaj*#$"!
Se mi je zdelo, da bi znala biti takšna banalna fora... Bom kar obe zamenjal, pa bo mir!
Zdaj sem le še pred dilemo ali kupiti Osram Nightbreaker ali Cool Blue
Zdaj sem le še pred dilemo ali kupiti Osram Nightbreaker ali Cool Blue
Those who have never truly lived can never truly die!
Nightbreaker in coolblue sta navadni žarnici
Drgač pa nightbrejkerce, coolblue zgledajo lepše (bolj modrikasta svetloba), svetijo pa precej slabše...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Osram tudi pri HID sijalkah uporablja ti dve oznaki:strumf666 napisal/-a:Nightbreaker in coolblue sta navadni žarniciDrgač pa nightbrejkerce, coolblue zgledajo lepše (bolj modrikasta svetloba), svetijo pa precej slabše...
- Osram Xenarc D2S Night Breaker Unlimited - 66240XNB
- moč: 35W
- svetilnost: 3200lm
- temperatura svetlobe: do 4350K
- življenska doba (B3/Tc): 1500/2500 ur
- Osram Xenarc D2S Cool Blue Intense - 66240CBI
- moč: 35W
- svetilnost: 3200lm
- temperatura svetlobe: do 5500K
- življenska doba (B3/Tc): 1800/2800 ur
Glede na ceno bi se jaz najbrž odločil za pol cenejšo:
- GE Lighting D2S 35W Xensation TU 53500
- Moč: 35W
- Svetilnost: 3200lm
- temperatura svetlobe: do 4200K
- življenska doba (B3/Tc): ?/? ur
V vednost. Osramove cool blue se kar precej prodajajo rabljene. Z razlogom, da svetijo preveč plavo in slabše od prve vgradnje, ki so ponavadi 4300 K.
Zdravo
Ker sem pred leti delal v razvoju Helle Saturnus, lahko rečem, da xenon na Outbackih ni ravno najboljši, no, nasploh je Subaru pri svetilih malce konzervativen - žaromet s kratkim pramenom v LED tehniki so na trg spravili šele 2015 (novi Outback), medtem ko imajo za dolg pramen še vedno žarnico (pazi, cenejša in manjša Opel Astra ponuja že matrix beam).
Nisem raziskoval, a sumim, da jim je mogoče tudi nihala kvaliteta naparjene plasti - elipsoida v projektorskem modulu, a tega ne morem ugotoviti razen s kako endoskopsko kamero.
Še vedno pa gre za dobro luč, ima veliko svetlobe skoncentirane malce dlje pred vozilom (pod svetlo-temno mejo), je pa treba pozimi precej koristit pranje žarometov. S tem ne mislim samo vgrajenega, ampak bolj dejansko pranje. Jaz vsakič na črpalki ko tankam umijem še oba žarometa. Predvsem avtocestna vožnja precej zamaže zunanjo pokrivno lečo in tako onemogoči dobro osvetljenost.
Uporabljam standardne Osramove žarnice, življenjska doba Xenona je precej dolga, jaz sem na OB 2008 leta 2015 menjal še original žarnice (je bil še logotip proizvajalca luči gor - Koito). Mogoče tudi na račun tega, ker je bil avto iz Italije in tam precej časa ni bilo uzakonjeno voziti s prižganimi lučmi podnevi.
Letos pa se mi je pokvaril balast na eni izmed luči (luč je prižgalo ali pa tople sploh ne in po par minutah ugasnilo) - zanj so na uradnem servisu želeli celih 500€, ponujali rabljeno alternativo za 200€ in ker 1 in 1 dasta 2 ter sem razmišljal zaka so kitajski xenon-kiti po 100€, sem malo googlal in naročil tole: http://www.ebay.de/itm/XENUS-XDLT002-D2 ... SwMgdXxHMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Reč deluje.
LP
Ker sem pred leti delal v razvoju Helle Saturnus, lahko rečem, da xenon na Outbackih ni ravno najboljši, no, nasploh je Subaru pri svetilih malce konzervativen - žaromet s kratkim pramenom v LED tehniki so na trg spravili šele 2015 (novi Outback), medtem ko imajo za dolg pramen še vedno žarnico (pazi, cenejša in manjša Opel Astra ponuja že matrix beam).
Nisem raziskoval, a sumim, da jim je mogoče tudi nihala kvaliteta naparjene plasti - elipsoida v projektorskem modulu, a tega ne morem ugotoviti razen s kako endoskopsko kamero.
Še vedno pa gre za dobro luč, ima veliko svetlobe skoncentirane malce dlje pred vozilom (pod svetlo-temno mejo), je pa treba pozimi precej koristit pranje žarometov. S tem ne mislim samo vgrajenega, ampak bolj dejansko pranje. Jaz vsakič na črpalki ko tankam umijem še oba žarometa. Predvsem avtocestna vožnja precej zamaže zunanjo pokrivno lečo in tako onemogoči dobro osvetljenost.
Uporabljam standardne Osramove žarnice, življenjska doba Xenona je precej dolga, jaz sem na OB 2008 leta 2015 menjal še original žarnice (je bil še logotip proizvajalca luči gor - Koito). Mogoče tudi na račun tega, ker je bil avto iz Italije in tam precej časa ni bilo uzakonjeno voziti s prižganimi lučmi podnevi.
Letos pa se mi je pokvaril balast na eni izmed luči (luč je prižgalo ali pa tople sploh ne in po par minutah ugasnilo) - zanj so na uradnem servisu želeli celih 500€, ponujali rabljeno alternativo za 200€ in ker 1 in 1 dasta 2 ter sem razmišljal zaka so kitajski xenon-kiti po 100€, sem malo googlal in naročil tole: http://www.ebay.de/itm/XENUS-XDLT002-D2 ... SwMgdXxHMk" onclick="window.open(this.href);return false;
Reč deluje.
LP
Živjo,
tole je pa uporabno. Pri prejšnjem vozilu sta mi šla oba xenon balasta..tukaj sicer upam da ne bosta šla ker sta nove obe luči, samo vseeno
tole je pa uporabno. Pri prejšnjem vozilu sta mi šla oba xenon balasta..tukaj sicer upam da ne bosta šla ker sta nove obe luči, samo vseeno
Na Outbacku mi je ksenon žarnica začela svetiti oranžno, zato sem malo pogledal po netu in našel https://www.ebay.com/itm/162520464953?V ... 2520464953 cena je ugodna... Mi priporočate kakšno drugo žarnico. V vsakem primeru pa bi zamenjal obe.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov