Subaru - prihodnost znamke

Vse kar ne paše v ostale teme...
Odgovori
Uporabniški avatar
Karl
Uporabnik foruma
Prispevki: 104

Subaru - prihodnost znamke

Odgovor Avtor: Karl » 16. Oktober 2013, 11:12

Subaru proda več kot polovico vseh vozil v ZDA...in Evropa za znamko predstavlja le še 5 % trga. In cena za to? Subaru se iz robustnega posebneža, ki so ga prvi vzljubili britanski kmetje, spreminja v mehko vsem všečno družninsko vozilo ameriških družin.
Vrata brez okvirjev?
Reduktor?
Mehanska ročna zavora?
Vse to so stvari, ki bodo počasi utonile v preteklost.

Pred dnevi sem si zastavil izmišljeno nalogo: najti med novimi avtomobili spodobno velik družinski karavan (ne SUV) s 4x4, močnim motorjem in mehansko ročno zavoro za zimske dni. Kaj sem našel? Škodo Superb! In to je vse!

So najboljši avtomobili že bili narejeni? So stvar preteklosti?
Jeremy Clarkson o Subaru Outbacku:
"It's a big, small, fast, economical, well-made, cheap, finehandling, comfortable SUV that's not an SUV. Is it therefore the best car in the world? Well yes, obviously."

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Re: Subaru - prihodnost znamke

Odgovor Avtor: gore » 16. Oktober 2013, 13:58

:c
Ravno pred nekaj dnevi sem nečaku, ki študira strojništvo in ga avtomobili zanimajo, razlagal, da so po mojem mnjenju najboljše avtomobile (zanesljivost, praktičnost ...) delali nekje med leti 2000 in 2006. V zadnjih letih pa je res vse bolj v oblaku :w

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Oktober 2013, 14:51

gore napisal/-a::c
Ravno pred nekaj dnevi sem nečaku, ki študira strojništvo in ga avtomobili zanimajo, razlagal, da so po mojem mnjenju najboljše avtomobile (zanesljivost, praktičnost ...) delali nekje med leti 2000 in 2006. V zadnjih letih pa je res vse bolj v oblaku :w
Jaz bi prej rekel, da so 1999 nehal delat najboljše in najbolj zanesljive avte pri subaruju.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Oktober 2013, 15:50

Ne samo pri Subaruju - serijska proizvodnja kvalitetnih, zanimivih, posebnih, nišnih avtomobilov se je s prelomom tisočletja v glavnem končala.
Ljudje resnici na ljubo zelo neradi izstopamo iz povprečja. Produkcija dobrin pač sledi našim notranjim zahtevam po zadovoljujočih produktih.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 14. December 2013, 15:00

Bom kar tukaj uprašal, kakšna je kaj kvaliteta novejših vozil subaru? Moj legacy mi je zelo všeč ampak opažam ,da bi mi bil outback še bolj ker je višji...

Torej so novi oziroma malo rabljeni subaruji dober deal in še vedno "bulletproff" avtomobili?

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 14. December 2013, 23:00

Če primerjam Legacy 1989 in Outback 1999 (torej 10 let razlike v "razvoju"), je bil tastar bolje skup dan kot novejši. Starega si šraufal s tremi ključi in križnim izvijačem. Nobenih odvijačev, WDjev,...
Mehanika je bila res topšit, tudi po 20ih letih. Na žalost je v tem času avto pojedla rja.

Kako je pri 2009 lahko le ugibam, ker ga nisem imel.
Ampak če sodim po tem, kar so nam povedali v Subarujevi tovarni v Indiani in kar preberem po forumih, gre samo še navzdol (rezanje stroškov kjer se le da,...).

Ne trdim da imam prav. Le na glas razmišljam. :mrgreen:
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 831
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 15. December 2013, 06:14

gorazd0 napisal/-a: Ampak če sodim po tem, kar so nam povedali v Subarujevi tovarni v Indiani in kar preberem po forumih, gre samo še navzdol (rezanje stroškov kjer se le da,...).
Avto pa iz generacije v generacijo dražji. Tudi proti konkurenci. ;)

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 15. December 2013, 09:52

Bomo pa namesto Foresterja kupili Škodo Yeti ali namesto Legacyja pa Suberb 4x4.
Tud jaz le naglas razmišljam.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 15. December 2013, 10:16

Namesto STI,pa germane?

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 15. December 2013, 10:28

Evo je bolj v stilu :-P

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 15. December 2013, 11:42

Eh Evo se je tut pomehkužu od 7ke naprej......10ka pa sam :roll:

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4126
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 15. December 2013, 11:51

Katera znamka se pa ni v zadnjem času? :)

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 15. December 2013, 12:07

Zgleda,da se Alfa in Alpina vračata:)

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 15. December 2013, 12:08

beliblisk napisal/-a:Namesto STI,pa germane?
To pa ne pa,če hodim peš.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 15. December 2013, 15:18

Thomas22 napisal/-a:Bomo pa namesto Foresterja kupili Škodo Yeti ali namesto Legacyja pa Suberb 4x4.
Tud jaz le naglas razmišljam.
Evo,da povem kako je pri meni. Kot veste sem pred kratkim kupil legacy-ja 97" nad katerim sem res navdušen. Avto se lepo pelje, prostora je veliko, zvok boxerja je dobesedno fantastičen.

Je pa en problem in sicer delam preveč kilometrov,da bi/bom avto obdržal. Poraba 6-7 ali pa pri legacy-ju 9-10, se pri moji letni kilometrini veliko pozna(po izračunih cca 1500eur letno). Imel sem veliko japoncev kot tudi kar nekaj germancev. Po pravici povedano sem imel japonce več ali manj starejše in nikoli me na cesti ni pustil noben, dočim nemec tudi novejši me je večkrat. Zato nekako zagovarjam japonsko filozofijo glede izdelave avtomobilov. Sedaj pa bolj ko raziskujem/študiram kaj bo legacy-ja zamenjalo bolj ostajam brez idej. Bolj ko pregledavam različne forume, informacije, internetne strani se mi zdi,da ne vem če mi pri mojih sedanjih željah lahko ustreže japonska znamka. Tukaj konkretno lahko povem tudi za subaruja na katerem bi rad ostal če je kvaliteten kot je nekoč bil. Po besedah mnogih neuničljivo vozilo.

Nekakšne želje:

-Malo rabljeno vozilo (je veliko lufta glede letnika, vendar novejše od mojega legija)
-Obvezno karavan
-Zelo zaželjeno je ,da je vozilo malo višje ala Outback,Audi allroad, Passat alltrack, Škoda scout itd...
-Da je poraba pri moji nežni vožnji okoli 5L-6L/100km
-Da je vozilo kar se da zanesljivo (To mi je eden glavnih faktorjev pri nakupu)
-Dober 4x4 pogon (Tukaj delam že par dni doktorat iz AWD pogonov, pa še zdaj vem bolj malo :cr :D )
-Dokaj ugodna cena (Tukaj subaru kar izstopa z visoko ceno :/ ki ne vem če je upravičena :?: )
-In zelo velika želja je ,da bi bila japonska znamka vozila (Kar pa na zgoraj napisano vidite ,da mi dela probleme)
-Dokaj dobro podporo servisiranja. (Nepooblaščenca, ker uradnih serviserjev ne maram)

Več kot prebiram okoli bolj sem zmeden če se naj zopet odločim za subija...Pa ne samo za subija ampak mislim,da nobena znamka ni več to kar je bila.
Tale legacy je bil nekakšna proba(če mi ugaja 4x4) pred večjo finančno investicijo v novejše vozilo ki se je kot subaru znamka pokazal izredno dobro po skoraj prevoženih 3000km v cca.18 dneh.

Kaj mislite, oziorma kaj bi vi storili/priporočali/svetovali pa recimo,da so vam vse znamke všeč in ne zagovarjate samo ene. Apeliram na tiste z več znanja o avtomobilizmu in AWD pogonih.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost