Da ti dam odgovor na tole.flat4 napisal/-a:Če greš tako mašino sestavljat, pa prideš pod 800€ skozi, te pomojem pri vsaki avtomobilski znamki zaposlijo v razvoju.
S fergazerji se da še precej več dobit, v korelaciji s tapravimi deli. Sicer je pa tu tudi taprav kolektor, verjetno tudi kaka ostra odmična, kompresija mal večja... Še godbo ma na fergazerjih ma gor
Ja, s frgazerji lahko dobiš več kot 100km na liter, vendar točno tale mašina ni nič posebnega. Torej če je kaj spreminjal je moral dodatno zamenjat odmično, ki pa je pri vseh teh mašinah enaka. Je par izjem v avstraliji, ki pa ti za par sto njihovih dolarjev poštimajo odmično, da bo imela ali dosti večji navor ali pa dosti večjo moč, obojega skupaj pa ne (smo jim že pisal maile in debatiral o tem).
Torej HDC(frgazer) ima eno verzijo odmične in od 60kw pa do 66kW, HDE(elektronika) pa ima drugo verzijo odmične in od 66kw pa do 77kW, potem pa je obstajala še tretja mašina HDEG z enakim blokom a večjo glavo in z po dvema odmičnima gredema (ki je pa tale na sliki nima) in je imela 95kW.
Torej če zamenjaš vse jermenice, olajšaš vstrajnik in zamenjaš odmične gredi, pa poštimaš sesalne kolektorje boš dobil na tej mašini mogoče 20 do 25KM, z večimi frgazerji mogoče še dodatnih 10 do 15km, ampak ta mašina ima v osnovi 85KM, pa če ji še recimo 40 prištejem nisem na 160KM.
Jaz bi za to mašino rekel, da ima na gredi 122kW, ampak na kolesih pa 122KM.
Sam imam v mašini odmično od HDE, mašina je pa HDC. Vrti se v zelo visoke obtate in pri 6000 obratih se tut moji ferozi kr trga, ampak da bi pa reku, da imam več kot 100KM pa ne. Pridobil sem nekaj z 2kg lažjim vstrajnikom, ampak prov veliko pa ne.
Zdej pa če se vsuje name cel plaz kritik, pa naj se, ampak temu oglasu ne verjamem prov dost.