Impreza WRX by Someonelost

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Odgovori
Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Prispevki: 300
Kraj: Göteborg, Sweden
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. April 2011, 15:56

msenjur napisal/-a:zakaj potrebuješ strobe lučke? pri nas jih recimo sploh ne smeš imeti... a je tam kej drugače?

zakaj si ti ostal brez filtra, če je žena priletela v radar? :)
Strobelucke so na svedskem dovoljene dokler niso plave ali rdece barve... v bistvu lahko imas tudi policijske luci na strehi ampak jih ne smes imet vklopljene. :) To da jih v Sloveniji ne smes met nisem mel pojma.. no ja po drugi strani ko se dolj pripeljem pa policaji verjetno ne bodo vedli kaj je to za nekaj namontirano.. Kaj se pa prepovedi tice sem pa ravno vceraj trgal folijo z prednjih oken (je ze bla na avtu ko sem ga kupil) in morem posnosno povedat da sem z tem prisparal celih 80 eurov! :)

Brez filtra sem pa ostal ker sem planiral narociti novega iz amerike, pa hks oljni filter in se par stvari.. ampak ne.. moremo zdaj iz avtodenarnice placat kazen.. ah, bomo ze preziveli.. me itak caka zavarovanje kmalu (samo 1600 eurov - sem mislil da bom umrl ko sem videl papir.. ampak mi je postalo lazje ko je dobil sosed 5000 eurov za njegovo Toyoto Supro).

Tomi
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 25. April 2011, 20:33

še vedno me pa zanima, za kaj jih rabiš? čist samo za okras, al imajo kakšno pomembnejšo funkcijo?

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. April 2011, 21:12

msenjur napisal/-a:še vedno me pa zanima, za kaj jih rabiš? čist samo za okras, al imajo kakšno pomembnejšo funkcijo?
Predstavljaj si da se peljes in od zadaj dalec dalec prileti nekaj 200km/h na omejitvi 110km/h, pa se blinka.. haha

Sala mala...

Ma to je blo malo impulzivno ker smo to vidli na enem stylanem golfu in se nam je zdelo takrat tak prekleto kul... :oops: :roll: Po drugi strani pa jih je spet dobro met ce slucajno scooby crkne nekje sredi nemcije da se to blinka zraven vseh 4ih.. Caka nas se tudi vsaj eno lepotno tekmovanje (v maju) in potem je dobro da blinkajo ker avto pade ljudem bolj v oci ce ze ne vidijo ogromni intake na haubi. No pa kakega kolega sem ze tudi prestrasil ko ga je picil zvecer domov. Zgledalo full dobro ko smo pozimi driftali po parkeringih..

Sej clovek tezko najde kaki pameten razlog ampak zgleda kul v glavnem.. Zgledajo takole:
http://www.youtube.com/watch?v=DXgLt-vM ... r_embedded

Upam da ti je kaj bolj jasno ker meni ni.. :lol:
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

PussyG
Uporabnik foruma
Prispevki: 80

Odgovor Avtor: PussyG » 25. April 2011, 21:16

msenjur napisal/-a:še vedno me pa zanima, za kaj jih rabiš? čist samo za okras, al imajo kakšno pomembnejšo funkcijo?
Po moje jih ima iz istega razloga, kot imaš ti fake karbonsko haubo. S tem, da bliskavice ugasne kadar hoče, ti pa folije ne moreš utrgat dol, ko se ti začnejo krave na pašniku režat. :twisted: :D

Pa stroboskopi tudi pri nas niso prepovedani, dokler jih nimaš prižganih v cestnem prometu.

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. April 2011, 21:28

PussyG napisal/-a:
Po moje jih ima iz istega razloga, kot imaš ti fake karbonsko haubo. S tem, da bliskavice ugasne kadar hoče, ti pa folije ne moreš utrgat dol, ko se ti začnejo krave na pašniku režat. :twisted: :D
LOOOOL! A ves da je meni ista stvar padla na pamet da bi dal gor karbonsko folijo... Ampak je pa ena stvar .. vsi tisti kamencki ki razturajo barvo na haubi je potem nebi.. :D Pa da ne recem da prava karbonska hauba stane malo prevec.
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 25. April 2011, 22:01

Men so te strobe tak hude. Že dolg gledam da bi to vrgu notr v masko. :roll:

Dej naštimi si gor da vidmo kak pride ;-)

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. April 2011, 22:09

strojnik005 napisal/-a:Men so te strobe tak hude. Že dolg gledam da bi to vrgu notr v masko. :roll:

Dej naštimi si gor da vidmo kak pride ;-)
Jah, mam komplet z 6imi led lampicami kod vidis na videu par postov gor. Kable sem potegnil in potem je nastal problem... kam vraga pritrdit.. potem se se odloco da ne bom prevec kompliciral in sem 4 zalimal z dvostranskim tapom (nisem se mogo pripravit da vrtam ker bi me prevec srce bolelo).. 2 ki se nista zmontirani sem pa mel namen zmontirat v zracnik na haubi. In tam sem zgubil zivce z montiranjem (bom se s tem igral ko bom na dopustu v Sloveniji). V glavnem treba bo en dan video posnet.
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 25. April 2011, 23:53

To nujno rabim za na moped...

Če se odločiš, da teh dveh ne boš montiral, bi jih jaz odkupil... ;-) Recimo, ko boš na dopustu na Štajerskem. :lol:

A to dela samo po sebi al rabi še kak 'kontroler' v kabini?

D.

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 26. April 2011, 00:36

Someonelost napisal/-a:
Predstavljaj si da se peljes in od zadaj dalec dalec prileti nekaj 200km/h na omejitvi 110km/h, pa se blinka.. haha

Sala mala...

Ma to je blo malo impulzivno ker smo to vidli na enem stylanem golfu in se nam je zdelo takrat tak prekleto kul... :oops: :roll: Po drugi strani pa jih je spet dobro met ce slucajno scooby crkne nekje sredi nemcije da se to blinka zraven vseh 4ih.. Caka nas se tudi vsaj eno lepotno tekmovanje (v maju) in potem je dobro da blinkajo ker avto pade ljudem bolj v oci ce ze ne vidijo ogromni intake na haubi. No pa kakega kolega sem ze tudi prestrasil ko ga je picil zvecer domov. Zgledalo full dobro ko smo pozimi driftali po parkeringih..

Sej clovek tezko najde kaki pameten razlog ampak zgleda kul v glavnem.. Zgledajo takole:
http://www.youtube.com/watch?v=DXgLt-vM ... r_embedded

Upam da ti je kaj bolj jasno ker meni ni.. :lol:
ok... pač styling. Mi je bolj jasno. hvala.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 26. April 2011, 15:07

Ideja je dobra... ko se ti mudi na AC zalaufaš strobo in piči miško; ledice so smešno poceni; bi imel.. sam ne vem če mam dost jajc vklopit to na AC;

problem bo/je ko naletiš na Plave. Zna bit drago (ne vem kaj pravi zakon - mogoče celo izdajanje za uradno osebo itd..).

Junija grejo kazni gor (spet),... 180 kmh na AC bo overkill (papa izpit + 1200 EUR); tko da po pameti; gruntam da bi si kupil V1 (žal je rojstni dan mimo).

Sporoči ko boš prišel na dopust, če ne bo srečanja (piknik je planiran junija),... ga bomo pa naredili :D
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 26. April 2011, 15:09

Aja.. en s koroške, forumaš ima to - v grilu; ampak (kolkor vem) ne zlorablja; le ko gre na intervencijo (prostovoljni gasilec; fejst poba). Baje se pozna (beri- se mu umikajo kolikor se lahko). Sirene nima.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 26. April 2011, 15:53

kolker vem je takšna stvar drag šport ko te dobijo še posebej ko se začne govrit okol da to nekdo ima te začnejo namensko iskat.
Bratranec je to imel pa je hiter dol vrgel.
pol je bolš stroposkopske luči zmntirat je efekt isti ampak majn opazn.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
gorazd0

Odgovor Avtor: gorazd0 » 26. April 2011, 15:58

kakšne so kazni na Švedskem (hitrost, alko, nehomogirana oprema)? lahko napišeš površno, samo ekstrame (min-max).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
ijuvan
Uporabnik foruma
Prispevki: 2456
Kraj: SG/LJ

Odgovor Avtor: ijuvan » 26. April 2011, 16:36

Tudi mene ima kdaj, da bi namontiral in uporabil (stricu ki se suvereno jajca pod omejitvijo npr.), ampak zlatih imprez ni veliko v naših koncih, bi me hitro našli, pa še vedno se plavi naslikajo ko jih resno ne potrebuješ :roll: Kako je pa z uporabo sirene, če nimaš policijske melodije? Sklepam da je tudi prepovedano? :roll: (kaj če bi novo temo nardili? :-) )

Da pa ne bo samo off: je*eno imprezo imaš :cool: Ženi pa ob primernih trenutkih omeni da te je stala filtra :lol:

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 26. April 2011, 18:15

Uf, to pa je vprasanj in mnenj.. no da grem pocasi..

gorazd0

Mi je ze padlo na pamet da bi to vklopil ko picim ampak mislim da bi to tudi na svedskem kr nekaj stalo.. kar se pa gospodov v plavem tukaj tice pa vecina ki vozi prehitro pritisne raje po gasu ko se vzgejo plave lampe.. Ker izpit gre avtomatsko ko prekoracis hitrost za 30 km/h.. nimas kaj diskutirat vec.. ce jim uspes pobegnit in prit do doma brez da te dobijo potem nastane problem da morajo dokazat kdo je vozil da lahko napisejo kazen oz. vzamejo voznisko dovoljenje. Mislim da bodo slej ko prej spremenili tudi ta zakon ker to postaja problem.

Tukaj je en primer:
http://www.youtube.com/watch?v=vOIquGJWFL8

Drugace pa imamo tukaj enega ki se imenuje Ghostrider in se dela norca od policajev.. ponavadi na motorju ampak.. se je igral z njimi enkrat z imprezo:
http://www.youtube.com/watch?v=MAKeJKxECI8

podreberek
Na svedskem je zgleda zadeva takole... Lahko imas lampe kakrsne hoces tudi policijske ampak dokler ne uporabljas ni problema.. Iscejo te lahko kolko hocejo ker na svedskem morajo DOKAZAT da si to uporabljal in seveda kar je se bolj pomembno morajo tudi DOKAZAT kdo je takrat vozil.. in to seveda ni lih lahko.. vecina uporablja led strobes ko pozimi driftajo, ko crkne avto ali pa na razstavah (takrat blinkajo ko satan, eni majo po 30 komadov zmontiranih kje hoces..hehe)

gorazd0
Kazni niso pretirane dokler ne prebijes tistih 30 km preko omejitve in do tudi odvisne od omejitve:
Ce je omejitev 50 ali manj:
od 1 - 10kmh preko okoli 220€
in potem grejo za vsakih 10km/h gor za 40 €
Ko prebijes omejitev za 40km/h gre vse slupaj k tozilcu, potem sodisce in kazen znasa najmanj 400€ in adijo vozniska.. AMPAK se nisem slisal da bi kdo dobil tak malo.. ponavadi lahko racunas par tisoc evrov. S tem da so fantje dobili prepoved delat novo voznisko od 6-10 let.

ijuvan
z modrimi luckami in sirenami se nimam namena igrat ker izdajanje za uradno osebo se lahko kr hitro konca v zaporu. ;) Kar se pa moje drage tice (zenske da ne bo kdo mislim avta!) pa je brez veze govoriti ker ona pritisne gas bolj ko jaz.. Vem da je preden sem jo spoznal vozila audi rs in da je bil brez blokade.. in tam so bile hitrosti tudi po 300km/h. Mi vcasih drzi pridige kak se vozi v takih hitrostih in kak zgleda tunelvision itd. V glavnem ma ona hitrost skoraj raje kot jaz. V bistvu pa jim itak ni dobro prevec prigovarjat ker nas moske kaznujejo sej ves kako pa se cakajo tisti dan ko bos ti prisel domov z kaznijo in potem bi jih poslusal verjetno leta... :lol:
- Homer J Simpson

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov