Forester MY2009 - vtisi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 01. Oktober 2010, 10:55

To je tudi "težava" foresterja 2003+ (enkrat sem imel tak primer ko sem parkiral v host in sem hotel iz kufra nekaj vzet), ampak bi reku da tukaj neke rešitve razen drugačna zasnova zadnje ključavnice. Karavan se veliko več zvije v takem primeru kot limo avto ki ima prečno povezavo nad zadnjimi amortizerju in glede na varnostne zahteve, ki jih izpolnjujejo za bočni in čelni trk ostane težava le še v zasnovi ključavnice.

To upam da govoriš za extremno obremenitev kajne, saj do takih opažanj pri običajnih avtih (karavanih) sploh ne pride, ker ne iščemo takih terenov :lol:

Ta primer namreč :-)
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_16052010001_1.jpg

forester power
Uporabnik foruma
Prispevki: 52
Kraj: ljubljana

Odgovor Avtor: forester power » 01. Oktober 2010, 13:17

Se bojim, da težava ni le v ključavnici, saj se pri dotičnem problemu zategnejo cela zadnja vrata, tako da prav skočijo v eno stran, potem ko jih na silo odpreš. Se pa ta problem pojavi takoj, ko avto stoji nekoliko po diagonali....sploh ni potrebna neka extremna obremenitev...???!!

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 01. Oktober 2010, 13:30

To je pa druga reč, jest sem šel na zgornji sliki v extrem. Če se to zgodi že zaradi pločnik pa ne vem kaj bi človek naredil v tem primeru :neutral:
Sej to, da se zategnejo cela vrata je logično saj se ne premika ključavnica ampak sile ki avto nekoliko krivijo in se zamika streha skupaj s panti od havbe in posledično havba za kak mm ali dva napram podvozju, na katero je pritrjena ključavnica.

http://www.subaru-slo.net/userpix/4_fori_1.jpg

Samo za primerjavo "čisto vozen in OK" avto za tiste čase npr. Yugo in Zastava 101 sta oba bila sposobna "odščipniti" prst, če si ga dal v režo med pokrov motorja in blatnik spredaj in pri tem vrtel volan levo in desno.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 01. Oktober 2010, 13:34

temu se rece "vzjojna togost" oziroma "torzijska trdnost"

bolj ko je avto vzvojno trdt, za boljsega se smatra....seveda imamo extreme, ko je ravno mehka narava avta poskrbela da je bil boljsi od konkurence(alfa sud kot extremen primer - ko sudko primerno utrdis, se pelje pol slabs cez ovinke)

drgac to ni nic narobe, je pac lastnost avta

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 12. Oktober 2010, 21:31

no to sem tudi na 98 mojmu opazil, tako da nič novega prej starega, sva pa zadnjič s tastom šla v hosto, grand cherooke mislim da 96 letnik, vzuni scal k pr norcih (sva šla gobe nabirat zlo pametna, dons tok ščije zihr ni blo nobenga v hosti pejva pogledat) si nism mogu čika zvit, pa sem se zadi v gepek zbasu in u miru enga pokadil, problem je ratal ko sem hotel gepek zapret, no go, ob tem da v bistvu avto ni bil tolk postran spljoh, nmo ja na eni gozdni vseki sva parkirala. tako da ni fory edini
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
awdfun
Član Subaru kluba
Prispevki: 376
Kraj: Vinje
Kontakt:

Odgovor Avtor: awdfun » 13. Oktober 2010, 16:56

To je res odvisno od avta. Ko sem še imel starega Patrola 3.3TD, se je vagal na dveh diagonalnih kolesih, pa si brez opazne razlike odpiral in zapiral vsa vrata. Samo imel je šasijo..
Impreza Sti 08

Uporabniški avatar
kamnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 615
Kraj: GORJE
Kontakt:

Odgovor Avtor: kamnek » 13. Oktober 2010, 18:38

awdfun napisal/-a: Samo imel je šasijo..

to je rešitev

pa pri leoncu se nisem opazu tega pa ga velikat postavm u krizno situacijo

je res kar stari mojstri pravjo
učas so znal avte delat :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 14. Oktober 2010, 08:11

Tisti ki so na šasiji teh težav več ali manj nimajo, Grand Cheroke nima šasije :-)

jezdec
Uporabnik foruma
Prispevki: 94
Kraj: Vransko

Odgovor Avtor: jezdec » 16. Februar 2011, 12:25

"VTISI" so začeli rjaveti....in to po dveh letih...!!??
Vse nas je najbolj skrbela diesel mašina, vendar kot kaže je še najmanj problematična.

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 16. Februar 2011, 12:58

o zvijanju in težkem zapiranju vrat v extremnih pogojih so govorili tudi na rogli kjer naj bi bil nov fori odporen tudi na takšne stvari . tudi če je kakorkoli zavit naj bi se vrata dalo vseeno zapret ozr odpret.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Februar 2011, 12:58

Marsikomu je že jasno, da:
Subaru ni več eden, Subaruja sta dva.
Tisti pred cca 2006 in kasnejši krš, ki se ne glede na to, koliko bi mi to radi videli, po kvaliteti in sposobnostih ne dviguje več opazno nad konkurenco.
Takšno je moje videnje. Ta pogled ne zajema Imprez, ki so zame še edini preostali Subaruji.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

jezdec
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: jezdec » 16. Februar 2011, 13:08

podreberek napisal/-a:o zvijanju in težkem zapiranju vrat v extremnih pogojih so govorili tudi na rogli kjer naj bi bil nov fori odporen tudi na takšne stvari . tudi če je kakorkoli zavit naj bi se vrata dalo vseeno zapret ozr odpret.
Zanimivo je, da pri vratih potniške kabine sploh ni problem, pri prtljažnih vratih je pa katastrofa....

Uporabniški avatar
podreberek
Član Subaru kluba
Prispevki: 1120
Kraj: Laško okolica
Kontakt:

Odgovor Avtor: podreberek » 16. Februar 2011, 13:16

jezdec napisal/-a:
podreberek napisal/-a:o zvijanju in težkem zapiranju vrat v extremnih pogojih so govorili tudi na rogli kjer naj bi bil nov fori odporen tudi na takšne stvari . tudi če je kakorkoli zavit naj bi se vrata dalo vseeno zapret ozr odpret.
Zanimivo je, da pri vratih potniške kabine sploh ni problem, pri prtljažnih vratih je pa katastrofa....

nisem bil pozoron ampak se mi zdi da so govoril o prtljažnik vratih .
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??

jezdec
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: jezdec » 16. Februar 2011, 13:20

Pri meni je ta problem mogoče nekoliko bolj opazen, ker imam psa in tako prtljažnik odpiram dostikrat. Tako da če moram "parkirati" na nekoliko bolj zvitem terenu obvezno dam psa ven dokler je avto na cesti, drugače vrat itak ne zaprem več.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 16. Februar 2011, 14:09

vrecha napisal/-a:Marsikomu je že jasno, da:
Subaru ni več eden, Subaruja sta dva.
Tisti pred cca 2006 in kasnejši krš, ki se ne glede na to, koliko bi mi to radi videli, po kvaliteti in sposobnostih ne dviguje več opazno nad konkurenco.
Takšno je moje videnje. Ta pogled ne zajema Imprez, ki so zame še edini preostali Subaruji.
Meni se pa ne zdi, da bi temu lahko bilo tako... Tudi pri Subarujih pred 2006 je obstajalo kar nekaj težav, razlika je samo v tem, da je malokdo tako kompliciral okoli malenkosti kot je npr. malček rje na izpuhu...

Tudi ne vidim razloga zakaj bi ble Impreze izjema kar se kvalitete tiče. Sej jih konec koncev sestavljajo isti japončki v isti tovarni, pri tem pa si z ostalimi modeli delijo tudi kar nekaj sestavnih delov.

Če pa kdo izmed sodelujočih v debati misli, da je avto neuničljiva stvar, ki v nedogled funkcionira brez napak in okvar, pa bi bil mogoče čas, da se spusti na realna tla...

Al pa kupi ljudska kola, če že ne drugega bo vsaj "glavni na vasi"...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost