Subaru Legacy 2.0; 1996 A/T; predelava na ročni menjalnik

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 31. Januar 2010, 20:50

Evo ključek sem srečno prpelu do doma, vzel sem še tisti pleh ki drži na svojem mestu gumico, ki ločuje zunanjost avta in predel okrog prestavne roček. Tko da bo ta tedn avto kokr toliko sestavljen. Še olje in F mu menjam pa novo hladilno notr in testna vožnja. Tablice bo dubu seveda od forija za nekaj km, nato pa tehnični in zavarovalniški del :lol:

Kar je ostalo od kodirnega ključka, ampak bistvo je v črnem delu kot je že Birdy omenil plastični pokrovček prekriva čip.

http://www.subaru-slo.net/userpix/4_31012010002_1.jpg

(Karli pozabila sva toliko zavrtet ključavnico da bi imel volan nezaklenjen, lahko da je pa že),

Jutri zjutraj se imam namen ustaviti v Šmarci in hitro preizkusiti kodirni ključek (nato poročam kako in kaj). Pa še bivši akumulator od foresterja sem vidu da še vedno prasketa in dobro pomaga legacyju da vžge. Ga bom za vsak slučaj namontiru jutr v forija da ga napolnim kot je treba kasneje pa nazaj. Ne bom dajal 80€ če ni potrebe :neutral: :lol:

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 31. Januar 2010, 21:02

Ja glede updejtov sem se pa danes odločil da za ženo zmontiram še daljinski upravljalec za odpiranje avta, da ne bo žena imela preveč dela ko bo imel vreče in Nejca v naročju... :lol:

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 31. Januar 2010, 21:13

Se pravi, da boš tak mehanizem namestil, da se bodo vrata dejansko odprla :?: :-)
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 31. Januar 2010, 22:53

a na wing varianto? :-P

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 01. Februar 2010, 09:35

Thomas22 napisal/-a:Se pravi, da boš tak mehanizem namestil, da se bodo vrata dejansko odprla :?: :-)
:lol: ne dobesedno :lol:

Skratka danes zjutraj je antenca imobilajzerja prišla v stik s ključem omenjenim malo višje in avto prsk v prve in brez CRK CRK in podobno :cool:
Če odmislim te zaplete s kodiranim vžigom je avto vžgal v prve kar lahko potrdita tudi Kuco in Bojč :lol: , no lažem v prvem poiskusu še ni bil vključen starter :lol:
Sem pa tudi pred 5 minutami kupu za male pare modul daljisnkega centralnega zaklepanja - končno en ki ima dva izhoda za utripalke, da bom lahko vezal brez relejev... :-)
Upam da bo avto do nedelje sestavljen in počasi pripravljen za tehnični pregled... :-)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 01. Februar 2010, 13:48

Jst sm tut montiru tazga za male pare z dvojnim relejom za žmigavce....

Fina zadeva, dokler maš dobro baterijo v daljinčku vleče presenetljivo delč (100m++), zdej po dveh letih, ko pa je daljinček že malce prazn, pa moraš pridit tko na 10-20 metrov bližine avta da odklene.
Res pa je da sm anteno sprejemnika zarinu kja nekam pod armaturko, pa jo navil okol cevi za ventilacijo, da mi ne visi pod noge :)
Verjetno če bi to anteno napeljal ven iz avta, bi vleklo še dlje stran ;)

Ma pa daljinček tudi posebi gumb, da ti prtljažnik odpre, če se ti da montirat servomotor......pa lahko si ga zvežeš tudi na kontrole električnih šajb, pa ti le te zapre kadar zakleneš avto :)

Uglavnem nobel burek bi reku "več vrsta uporabnih zadeva"
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 01. Februar 2010, 14:12

Ma sej 20m je itak za moje pojme dovolj, pol pa pomotoma pritisneš in ne veš a je odklenjen al zaklenjen :-)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 01. Februar 2010, 22:30

Kaj pa brezžično kamerco in lcd display za vzvratno vožnjo?
(sem videla zadnjič v Leclercu). :-P

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 02. Februar 2010, 08:51

Bom raje kupil kar kak rezervni odbijač za zadej :lol:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5497
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 02. Februar 2010, 12:19

jst sm si lansko leto enkrat namontiral senzorje 17€ so koštali, so pa taki z 4. senzorji, ker nekaj se jih najde tudi z 3 senzorji....

Ko montiraš moraš kar pazit.....
sem pa ugotovil pred kakšnim mescem, da ga že serjejo teli senzorji. Sem prav lepo poflosal en precejšen kup zmrznjenga snega, senzorji pa so pravli da je še lufta "više od pola metara!"

Nekak sm ugotovil, da temule senzorju temparature nižje od -2°C delajo preglavice....ker potem ko avto zagreješ pa ko se logika senzorjev, ki je v prtljažniku malce segreje, zadeva dela kul.....

Morem še en dan točno preverit, odkar je zuni mrzlo k svina, se mi ne da šnofat kaj pa zakaj ga serje :)

Je pa naša mati precej zadovoljna z temi senzorji, ker lahko parkira rikverc kamor želi ne da bi sploh pogledala bek.....
Sam sem že parkrat naslonil ob kako tenko ograjo, ker če se ograja taktično postavi ravno med senzorje, je senzorji ne zaznajo preveč dobro...(mal gnarja/mal muske)
Ampak v 95% primerov pa se obnesejo čisto vredu, in tudi sam sem se začel zanašati nanje.
Precej butasto folk gleda, ko pred gostilno rineš rikverc, pa si že čisto blizu avta, pa sploh ne gledaš nazaj, ali pa celo govoriš po mobitelu :D In potem začenjo mahat pa krilit z rokami k da bi red-butla spili :D

Je pa kolega v kombi namontiru tiste senozrje ki računajo razdaljo in pa prikazujejo lokacijo približujočega se predmeta, pa ko pokaže senzor 8.1 desno, pa če greš zmerit z metrom, je od avta do senzorja res 81cm (svašta!) Za tist sistem je dal 40€.

Montaža pa ni preveč zahtevna, edino kar je, je potrebno najti kera žica ti napaja rikverc luč, da s tiste žice ukradeš napajanje logiki senzorjev....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 02. Februar 2010, 23:20

ne se sekirat, na nasi petki(bmw) se tud marsikej skrije v mrtve kote senzorjev....pa necem vedt kok je blo doplacila zanje :)

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 03. Februar 2010, 08:41

Včeraj počistil tla avta, namestil tepih in sredinsko konzolo (Karli najdu sm od donatorja plehec okrog prestavne ročke-bila je v predalčku sredinske konzole :oops: ). Ampak je bila od l.1991 že pobarvana :lol:

Skratka danes-jutri še sedeže notr, nato pregled če vse žarnice delajo in namestitev preostanka plastik okrog armature (pred tem potegnu dva kabla za levo in desno stran smernikov pod volan da bom hitro lahko kasneje namestil daljinca), zamenjava olja-filtra in svečk, hladilna tekočina, montaža zadnjega odbijača, preizkusna vožnja in nastavitev volana na sredino :lol: , pa drug tedn tehnični pregled če bo vse po sreči.

http://www.subaru-slo.net/userpix/4_02022010001_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_02022010002_1.jpg

Ko bo to opravljeno bom menjal še tapete ki bodo bolj kot obstoječe pasale k novim sedežem pri tem bom vgradil še motorčke v voznikove vrata za daljinsko zaklepanje.
Kasneje pride v plan še demontaža prvega odbijača, namestitev meglenk in montaža odbijača nazaj kot je treba ;-) ; spomladi pa popravilo pikic rje na zadnji obrobi pri stiku z odbijačem. V prihodnjih dnevih bo pa v prage šlo še ogromno voska in vosek na notranje koloteke zadaj...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Februar 2010, 20:23

Projekt nekoliko obtičal zaradi drugih tako ali drugače pokvarjenih subarujev :? , vse na kupu ravno napačni čas :? . Drugače so pa sedeži zmontirani, armatura ima pomenjane žarnice razen tisti predel okrog števcev - ti bo tud prišlo na vrsto ampak prvo so mi tiste žarnice okrog ventilacije, klima...polotanje kontaktov saj je bilo že nekoliko hladnih lotov videti.
Nalil sem sveže haldilne tekočine z destilirano vodo, vse še 1×preveril, segrel avto da so zavrteli ventilatorji in voda zaokrožila.

Prinesel sem tudi domov pištolo za vroč zrak s katero bom pogrel del zanjega odbijača, ki je zaradi srečanaj s kakim stebričkom in posledično krivim nosilcem ostal nekoliko vdrt.

Danes sem delal 8 ur in bom 2 dni počivu pa še glava boli :? :?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 13. Februar 2010, 16:26

Danes mal prčkal na avtu.
V kufer položu nekaj kosov armaflexa namest orig. izolacije (sposojem material od Roka ki je naredu novega ej22 :-) ), zrithal rjo na stiku zadnjih obrob z odbijačem (hotel to rešit spomladi ampak ko sem rji pokazal flexarco sem hitro odkril luknjo in če se dela naj bo narejeno tko kot se zagre)- edino glavno ličanje bo nmalo počakalo, pobarval nosilec odbijača s temeljno barvo, sestavu nosilec odbijača z odbijačem, dokončal dela okrog armature zaenkrat - spelju dve žice leve in desne strani žmigavcev za prihajajočo vgradnjo daljinskega zaklepanja (nimam živcev to delat pred registracijo... itak bom menjal tudi vse tapete in bom takrat zmontiru še motorček v voznikove vrata).

V ponedeljek bom dal vse 4 diske na drejponk (znancu ki odlično opravi svoje delo) saj imajo še dosti materiala in se še ne bodo približali minimum debelini, posvetil čas vse štirim zavornim čerljustim, menjal zavorno olja in montaža novih zavornih ploščic + nastavitev ročne zavore da ne bo prijemala tako visoko.

Bom dal kako sliko ampak je avto trenutno tako umazan da boste rekli da se mi je zmešalo da sem sploh to rihtal :lol:

http://www.subaru-slo.net/userpix/4_sub ... 2003_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_sub ... urbo_1.jpg

Kaj menite kaj zgleda lepše, Joži je že potrdila turbakove feltne :lol:

To je drugač en hitro Photoshop da ne bo kdo mislu da je spyshot od končnega izdelka :lol:

Uporabniški avatar
kamnek
Član Subaru kluba
Prispevki: 615
Kraj: GORJE
Kontakt:

Odgovor Avtor: kamnek » 13. Februar 2010, 16:51

definitivno turbakove pa še dobre gume so gor

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov