Subaru Outback '08 - DIESEL

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Re: Subaru Outback '08 - DIESEL

Odgovor Avtor: Fusion » 31. Januar 2015, 19:41

A tole?
Do not put MoS2 in a limited slip differential (or you will have an unlimited slip differential)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 31. Januar 2015, 20:01

strumf666 napisal/-a:Piše tudi, da zadeva ni za v visko diff-e, tak, da če to pr subaruju vliješ v menjalnik, vprašanje, če bo še zmeraj 4 pogonc :)
A ni visco v Subaru menjalniku povsem zaprta enota?

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 31. Januar 2015, 21:15

Se posipam s pepelom, nisem dobro prebral, kljub temu, da "plava" v olju menjalniku je zaprta enota.

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma
Prispevki: 221
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 10:54

Malce svežih informacij, kar se tiče Molykote maziva... Po navedbah zastopnika za Slovenijo, je super zadeva - uradni naziv artikla je "Molykote A". Problem nastane v tem, da je proizvajalec nedolgo nazaj prenehal ponujati izdelek v mali, priročni embalaži in je sedaj na voljo le še minimalno kot 10L kanta. Glede na to, da gre v mašino/menjalnik le neznatna količina (3-5%), je nakup potemtakem nesmiseln :eh
Those who have never truly lived can never truly die!

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 11:06

thnx za info!!
bi ga še vprašal, če ti lahko pove kater mehanik v Lj in bljižnji okolici je to nabavil, pa se gre potem lahko k njemu.

a to je to??
http://www.scheuerlein-motorentechnik.d ... rsion.html" onclick="window.open(this.href);return false;
poštnina je mal visoka, se bi splačal jih par skupaj vzet.

na yt sem videl, da celo to flaško zlijejo v mašino. Pa nek test z vodo v lončku so delal in je dejansko bila razlika...

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 12:05

Ne, žal nisem potem več vrtal z vprašanji.

Ko si pa že omenil youtube - tam imaš še nek posnetek iz 60. oz. 70.-ih let, kjer prikažejo, kako avtomobilu snamejo karter in gredo potem s takim vozilom na testno stezo :wtf

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 12:07

kaj pa, da se to iz de naroči, ko sem dal link?
al kaj boš ti naredil?

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 12:33

Jst se bom najprej osebno pozanimal pri kakem mehaniku, ki je dejansko že uporabil to mazivo v praksi. Šele potem bom razmišljal, kje zadevo nabavit.... Če obvladaš nemščino, se le malo pozanimaj, bom vesel vsakršne informacije.

Glede na to, da se to zadevo doliva v motor/menjalnik, raje preverim 1000 in 1 informacijo kot pa da se potem po glavi tolčem! Zmotilo me je že recimo to, da je ponudba Molykte izdelkov tako obširna, da se lahko dokaj hitro zmotiš in primešaš kak mineralni dodatek v naše mašine, ki tečejo na sintetičnih oljih. Nisem mehanik, ampak po logiki mi ne gre potem to najbolj skupaj. Če se motim, me prosim popravite...

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 12:37

Sem potem napačno razumel. Sem mislil, da je že to-to:) Itak ja, da se treba prej fajn pozanimat!
Nemščino obvladam z google translate, tolk da znam naročit ;)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 03. Februar 2015, 14:32

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 17:24

danci1973, hvala ti za tole... :thup
Toliko sem se zapičil v ta Molykote, da sem druge podobne proizvode preprosto prezrl. Bom malo pregledal ponudbo pa da vidimo... ;)

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 03. Februar 2015, 17:33

Glede na to, da se praktično vsem Subarujem dogaja zatikajoče prestavljanje, bi nemara lahko izvedli kar skupinski nakup in skupinsko doziranje. Seveda če tole res kaj pomaga. Tudi mene namreč od vsega pri Subarujih najbolj moti ravno izredno slab menjalnik. Še fičo je imel boljšega.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 17:33

Za LM bom jst šel še do svojga mehankarja vprašat.

olje sem dal pa to noter
>>Full synthetic drive line oil
>>Suitable for gearboxes and differentials under severe conditions
>>Excellent viscosity-temperature properties even at very low temperatures
>>Smoother shifting contributes to better fuel economy
http://www.valvolineeurope.com/english/ ... ls/cid(501" onclick="window.open(this.href);return false;)/synpower_tdl_75w-90

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 04. Februar 2015, 15:21

Našel sem dobavitelja, ki lahko dobavi še 'nekaj deset 125ml pločeving Molykote A' po ceni 8,60 EUR + DDV', vendar ne morejo prodajati fizičnim osebam, tako da bo zadevo treba naročiti preko firme ali kakšnega s.p.

Če je še kdo interesent, naj (čimprej) javi, da potem zadevo naročim v ustrezni količini...

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 04. Februar 2015, 18:50

Samo sestavljanje bloka in glav je potekalo brez problemov,nato pa je bilo motorju potrebno dodati dovod gorivo,kar pa mora biti narejeno u nulo saj pritisk na šobah presega 1000 bar-ov. Vsaka najmanjša napaka ti lahko posledično povzroči ogromno sivih lasov.No potem je tu še turbina,ki je bila že prej mastna ampak nihče ni polagal preveč pozornosti na to glede na to,da ima avto prevoženih 200k km kar se je izkazalo v nadaljevanju napačno.Pri vsem tem je treba paziti,da se zamenjajo prav vsa tesnila saj kar hitro vidiš,da te varčevanje ne pripelje nikamor.
IMG_6355.JPG
Pobrani navoji,zlomljen aluminijast rob karterja,deformirane (na silo zategnjene) grelne svečke ...
Vse te neumnosti predhodnih majstrov so precej podaljšale popravilo ampak nekako smo to tudi rešili.
Trenutno še čisto rahlo rosi posodica pod turbino na sliki (tank oil catch) ampak tudi to se bo uredilo.
To bi bilo tudi vse z moje strani,če pa koga zanimajo detajli mu jih pa rad razložim ob rogaču :.sup
Kar se tiče samih diesel motorjev pa niso nek bau bau in zagotovo bom še kakega mel na ponku ;-)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov