Zoksterjev Divjak
Re: Zoksterjev Divjak
Fauš lufta zagotovo ni. Je bil leak odkrit pred kake pol leta. Tud fuel trim je normalen.
Cuka nič ne. kot sem rekel. Po pol minute spelje in pelje normalno.
Ventili so bli nastavljeni v začetku leta, se pravi cca 15k nazaj.
Cuka nič ne. kot sem rekel. Po pol minute spelje in pelje normalno.
Ventili so bli nastavljeni v začetku leta, se pravi cca 15k nazaj.
It's a hybrid. It burns gas and oil!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Mislim, da ta letnik nima več ločenega motorčka za prosti tek, ampak se to uravnava kar z 'glavno' loputo.
Pri čemer je glavna loputa bolj ali manj 'samo-nastavljiva'...Mogoče kaka loputa za nastavit ? To bi mogoče celo lahko vplivalo na cukanje, samo nevem zakaj samo v mrzlem![]()
Edino če bi bila loputa zapacana in bi se pri teh malih kotih odpiranja kaj zatikala...
Potem je DBW loputa ja...ok, tega nisem vedel da ze imajo ti letniki. (Drive by Wire)
V tem primeru IACV-ja ta avto nima in tukaj problema ni.
Loputa če bi imela luft ali karkoli tam narobe, bi ziher to hecalo vseskozi.
To da ga zamori mora bit ali višek lufta ali bencina. Vzrok pa vprašanje. Lahko bi bil tudi ecu.
Če bi ble svečke bi tudi pokalo pa verjetno bi bilo nestanovitno.
A ti recimo trokira samo ko je zares mrzel ali tudi takrat ko recimo ga na soncu ugasneš za pol ure in motor in komponente ostanjeo recimo vroče?
V tem primeru IACV-ja ta avto nima in tukaj problema ni.
Loputa če bi imela luft ali karkoli tam narobe, bi ziher to hecalo vseskozi.
To da ga zamori mora bit ali višek lufta ali bencina. Vzrok pa vprašanje. Lahko bi bil tudi ecu.
Če bi ble svečke bi tudi pokalo pa verjetno bi bilo nestanovitno.
A ti recimo trokira samo ko je zares mrzel ali tudi takrat ko recimo ga na soncu ugasneš za pol ure in motor in komponente ostanjeo recimo vroče?
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Jap, moj ze ma DBW. Bom vzel resonator dol, pogledal, pa spucal.
Simptom se pa pojavi samo, ko je res hladen. Ce je parkiran na soncu, se ne pojavi. Zaenkrat. Hahaha. Ce je pa kje na hladnem, pa se.
Visek lufta ali bencina bi se verjetno poznal na odcitku lambde? Al so wideband take, da predpostavijo, da je vse ok, dokler se ne zagreje?
Simptom se pa pojavi samo, ko je res hladen. Ce je parkiran na soncu, se ne pojavi. Zaenkrat. Hahaha. Ce je pa kje na hladnem, pa se.
Visek lufta ali bencina bi se verjetno poznal na odcitku lambde? Al so wideband take, da predpostavijo, da je vse ok, dokler se ne zagreje?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Na resonatorju preveri še, da nima kakšne razpoke (možno sicer, da je to 'common problem' samo pri H6 modelih, ampak preverit ne škodi):
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... 180450.jpg https://i.imgur.com/T6uruRV.jpg https://i.imgur.com/4SezQL7.jpg
Na sami lambdi najbrž ne, na fuel trim-ih pa ja (LTFT, STFT).Visek lufta ali bencina bi se verjetno poznal na odcitku lambde? Al so wideband take, da predpostavijo, da je vse ok, dokler se ne zagreje?
Mam jaz podoben kažin pri mrzlem. Kot bi prehitro spustil čok. Ko se segreje, je bolje, čist dobro odzivna stopalka za gas pa še vedno ni. Na plin laufa BP. Po namigih naj bi bila voda v bencinu. Mehansko in kemično čiščenje rezervoarja- nč buljše. Drug MAF-ista zgodba. Nove svečke-isti šmorn
.Bencinska pumpa ustvarja zadosti tlaka. Napake ne kaže nobene. WTF
Razvozlaj problem pa sporoč, kaj ga matra. Men je od začetka isto delalo kot tebi sedaj, pozimi pa je ratalo slabše, tko da pozimi najraje počakam, da preklop na plin, da ne speljujem na 3k obratih, kot kak star ata, ki se z mamco odpravljata k maši
Dam za
, če bo kaka pametna informacija. Mislim, da je problem v isti komponenti pri obeh.
Dam za
ignorance is bliss
Glede na količino ljudi s tem problemom mi je čudno da ni kazga uradnega subaru service bulletina...
Da ni v programu ECU-ja problem (tovarniška napaka)...
Da ni v programu ECU-ja problem (tovarniška napaka)...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
To kr mal dvomim, glede na to, da se pojavi po določeni starosti (npr.10+, prek 200kkm). Pa tudi obnašanje ni stalno isto. Ne vem pa, ali se to pojavlja samo pri plinaših al tud pr samo bencinarjih. Mislim, da je to nek butast senzor( SAMO KATERI
ignorance is bliss
Po moje je napaka na tipalu temperature , ki se mu z leti karakteristika spremeni, za test namesto tega priklopi potenciometer 2kOhm , pa se bo videlo,..
Hladen senzor ima nekle 2 kOhm , vroč pa, ko se vklopijo ventilatorji pa nekje 300 Ohm, podatki okvirni za motor EJ20.
Hladen senzor ima nekle 2 kOhm , vroč pa, ko se vklopijo ventilatorji pa nekje 300 Ohm, podatki okvirni za motor EJ20.
Pri 17 stopinjah zunaj je dans zjutraj senzor temperature kazal 22. Kar je cist ok pomoje.
Vceraj zvecer sem mu dal frisnega bencina, pa z bencinske, cca 5km do doma peljal na bencin. Zjutraj vzgal in takoj odpeljal brez problema. Bom se ene parkrat poskusal prpelat na plin, pa na bencin, da zdefiniram ali se problem pojavlja sam ko se domov prpelem na plin, pa cez noc stoji.
Vas apdejtam.
Vceraj zvecer sem mu dal frisnega bencina, pa z bencinske, cca 5km do doma peljal na bencin. Zjutraj vzgal in takoj odpeljal brez problema. Bom se ene parkrat poskusal prpelat na plin, pa na bencin, da zdefiniram ali se problem pojavlja sam ko se domov prpelem na plin, pa cez noc stoji.
Vas apdejtam.
Saj verjetno mislimo na senzor temperature motorja https://www.youtube.com/watch?v=vhputa79rLQ
To kar obd precere kot coolant temp. To je verjetno to ja.
Sicer ni najlažje dostopna zadeva za zamenjat, ampak mogoče se splača probat.
V glavnem, dans sem se domov na olin prpelal, pa bomo vidli jutri kaj bo reku zjutraj.
V glavnem, dans sem se domov na olin prpelal, pa bomo vidli jutri kaj bo reku zjutraj.
Update:
Nalil mu frisnega bencina, spucal maf pa kolikor sem dosegel na throttle body-ju, dal frisn filter, pa spucal mal torquebox. Vem, da bi blo boljse eno po eno, sam ko sem mel ze razdrto, sem vse opravil. Problemcek se ni vec pojavil. Upajmo, da je blo to to.
Je bil pa maf kr zapacan, da o throttle bodyju ne govorimo. Bo treba cist narazn vzet, pa ornk spucat.
Nalil mu frisnega bencina, spucal maf pa kolikor sem dosegel na throttle body-ju, dal frisn filter, pa spucal mal torquebox. Vem, da bi blo boljse eno po eno, sam ko sem mel ze razdrto, sem vse opravil. Problemcek se ni vec pojavil. Upajmo, da je blo to to.
Je bil pa maf kr zapacan, da o throttle bodyju ne govorimo. Bo treba cist narazn vzet, pa ornk spucat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov