K: Blow off impreza gt

Prodaja in nakup rezervnih delov, dodatne opreme, avtoakustike in druge opreme za vozila.
Pravila foruma

· Pri pisanju naslova oglasa se zaradi boljše preglednosti poslužujte okrajšav:
- P: (prodam)
- K: (kupim)
- M: (menjam)
- Po: (podarim)

· Iz naslova oglasa naj bo jasno razvidno kaj je oglaševani predmet,
· Besedilo oglasa naj bo kratko in jedrnato, vsebuje naj ceno, vaše kontaktne podatke (telefon ali elektronski naslov) in možen kraj prevzema.

Nitro
Uporabnik foruma
Prispevki: 101

K: Blow off impreza gt

Odgovor Avtor: Nitro » 24. September 2014, 07:55

Lp.
Kupim blow off ventil oz če mi lahko poveste kje v sloveniji je kakšna trgovina, ki bi se ga dalo kupit?
Container Sapla
http://www.container-sapla.si/kljucavnicarstvo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Re: K: Blow off impreza gt

Odgovor Avtor: Kristijan » 24. September 2014, 09:03

Scooby.si zna bit pravi naslov ;)
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 24. September 2014, 10:42

Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 24. September 2014, 11:31

Ne priporočam rabe BOV-a na turbo subarujih z MAF senzorjem, razen, če bi izločili zrak kot, originali BPV, pred MAF senzorjem. Problem v teh BOVih je v tem da vrže ven zrak, ki je že bil izmerjen s strani MAF senzorja, kar pomeni da bo ECU vbrizgoval napačno količino goriva. To se bi poznalo seveda bolj na dolgi rok.

Sedaj se pa odloči kaj ti je bolj pomembno ali da ti motor dobro dela ali, da se najstnicam hlačke orosijo, ko pripihaš mimo z blow offom. :)
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Nitro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nitro » 24. September 2014, 11:38

axaQ4 napisal/-a:Ne priporočam rabe BOV-a na turbo subarujih z MAF senzorjem, razen, če bi izločili zrak kot, originali BPV, pred MAF senzorjem. Problem v teh BOVih je v tem da vrže ven zrak, ki je že bil izmerjen s strani MAF senzorja, kar pomeni da bo ECU vbrizgoval napačno količino goriva. To se bi poznalo seveda bolj na dolgi rok.

Sedaj se pa odloči kaj ti je bolj pomembno ali da ti motor dobro dela ali, da se najstnicam hlačke orosijo, ko pripihaš mimo z blow offom. :)

Kaj bi to pomenilo za motor da bi preveč bencina dobival ali premalo ? Ali je tud mogoče speljat kako drugače mimo MAF senzorja ali ne?
Container Sapla
http://www.container-sapla.si/kljucavnicarstvo.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 24. September 2014, 11:44

Tisti zrak, ki ga je MAF pomeril gre direktno v motor, saj le ta sesa. Ko pa se razbremeni turbina, se pravi ko pihne zrak ven, je pa pri BOV še bolje, da ga pihne ven, ker potem v MAF pride svež zrak in ne tisti, ki je že enkrat bil izmerjen z BPV.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. September 2014, 12:01

Remap rabiš, pa se v računalniku nastavi, da ni problemov zaradi BOV-a. Drugače pa, preveč bencina dobi, ko BOV spusti tlak v atmosfero.

Nitro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nitro » 24. September 2014, 12:26

Aha se pravi da z usem ukop bi me cirka prišlo 200€. Ali je kakšen dobr programer ki mi bi to naredil pa približno kolko bi to stalo?
Container Sapla

Uporabniški avatar
s8n
mu hoshi akuma
Prispevki: 281
Kraj: Lucija
Kontakt:

Odgovor Avtor: s8n » 24. September 2014, 13:53

Ciao!

Jaz bi ti predlagal, da morda se prej razmislis o tem:
http://www.gfb.com.au/products/blow-off ... espons-tms" onclick="window.open(this.href);return false;

Sam sem bil ze v kontaktu z njimi za mojo imprezo gt, saj naj bi bili "edini", ki so izdelovali BOV (model T9020) primerne prav za Subarujev sicersnji "problem" z elektroniko (MAF). Zal so se prioritete medtem (zacasno!) spremenile... :)

Srecno!
- power is nothing without AWD -

http://www.sloganizer.net/en/style2,subaru.png

Nitro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nitro » 24. September 2014, 15:53

Od nekaterih ki sem jih prašu so mi rekli naj računalnik naj ne bi biu toliko "pameten" da bi zaradi blow offa bile spremembe na motorju :) tko da zdele sm res v dilemi kaj narediti :/
Container Sapla

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 24. September 2014, 17:59

Pusti tako kot je ;)

Raje investiraj v kakšne dobre gume, pol pa sneg počakat :cool:
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 24. September 2014, 18:00

+ tega računalnika se ne da mapirat, kot si že napisal, ni dost pameten, hehe.
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 24. September 2014, 18:39

LSlabe napisal/-a:Pusti tako kot je ;)

Raje investiraj v kakšne dobre gume, pol pa sneg počakat :cool:
:thup
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4122
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 24. September 2014, 19:42

s8n napisal/-a:Ciao!

Jaz bi ti predlagal, da morda se prej razmislis o tem:
http://www.gfb.com.au/products/blow-off ... espons-tms" onclick="window.open(this.href);return false;

Sam sem bil ze v kontaktu z njimi za mojo imprezo gt, saj naj bi bili "edini", ki so izdelovali BOV (model T9020) primerne prav za Subarujev sicersnji "problem" z elektroniko (MAF). Zal so se prioritete medtem (zacasno!) spremenile... :)

Srecno!
Ne vidim zakaj bi bil bistveno bolj primeren, če mu lahko nastaviš, koliko zraka spušča mimo; še zmeraj ga nekaj spusti. Tudi če vzameš recirkularnega, ki bi po načinu delovanja lahko nadomestil originalni ventil, ima lahko drugačen tlak odpiranja (trdoto vzmeti), pa spet ne bo povsem isto.
Nitro napisal/-a:Od nekaterih ki sem jih prašu so mi rekli naj računalnik naj ne bi biu toliko "pameten" da bi zaradi blow offa bile spremembe na motorju :) tko da zdele sm res v dilemi kaj narediti :/
Na moji GT-jki, ki je bila '99 je avto z blow-offom cukal, kako je pri starejših letnikih pa nimam izkušenj. Bi bilo pa najbolje, da probaš.
LSlabe napisal/-a:+ tega računalnika se ne da mapirat, kot si že napisal, ni dost pameten, hehe.
Mapirat se da vse računalnike od turbakov in GT-jk ter naprej; razlikuje se samo način in cena.
Zadnjič spremenil strumf666, dne 24. September 2014, 19:45, skupaj popravljeno 1 krat.

Nitro
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nitro » 24. September 2014, 19:44

Ehehe :) gume so že sam se sneg čakamo pa avta se je treba navadit da nebo kje obstalo ;) potem je treba počakat da dobimo blow off ki bo delal na obstoječ sistem :)
Container Sapla

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov