Sci-Fi kotliček

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma
Prispevki: 194

Odgovor Avtor: R type » 15. Januar 2010, 22:34

birdy napisal/-a:http://www.imdb.com/title/tt0049223/

obvezno ctivo za ljubitelje scifi -ja

:)
U sorry si že ti dal link. Sem spregledal.

Fenomenalen film glede na starost.

LP
R type

BMW-powah, RWD rules, f**k AWD
Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljat :wink:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 15. Januar 2010, 22:55

R type napisal/-a:Da pojasnim, MAC izsek je iz filma Forbidden Planet. Če ste ga gledali je še tolk bol smešno. :lol:

LP
Ma kdo pa ne pozna, saj to je že klasika, sicer sem bolj Star trek fan. :-P

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 15. Januar 2010, 22:58

niva13 napisal/-a:
R type napisal/-a:Da pojasnim, MAC izsek je iz filma Forbidden Planet. Če ste ga gledali je še tolk bol smešno. :lol:

LP
Ma kdo pa ne pozna, saj to je že klasika, sicer sem bolj Star trek fan. :-P
Jaz sem Star trek / Babylon 5 fan. Ne vem kerga bi dal na prvo mesto. :D

LP
R type

Bender napisal/-a: Civic je pac boljsa igracka, tud ko ga teras se nekak smeji in igra zraven medtem ko se mazda zacne jokat in prosit, da jo nehas zlorabljat :wink:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 16. Januar 2010, 11:10

Babylon5 mi ni potegnil, ne vem zakaj.

Tudi pri ST mi ne sede tazadnja Enterprise (po dogajanju sicer predhodnica OST).

Sem pa rada gledala serije UFO, Space1999 pa X-files.

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 16. Januar 2010, 13:38

niva13 napisal/-a:Babylon5 mi ni potegnil, ne vem zakaj.

Tudi pri ST mi ne sede tazadnja Enterprise (po dogajanju sicer predhodnica OST).

Sem pa rada gledala serije UFO, Space1999 pa X-files.
Enterprise od trekijev nikoli ni bil sprejet, ker je podiral večino vsega kar so povedale prejšnje serije.

Kaj ti pa ni bilo všeč pri Babylon 5?

Pa ne pozabimo: Space: above and beyond. Malo kratka ampak odlična serija.

LP
R type

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 16. Januar 2010, 16:10

Mene je pri Enterprise-u že una špica motila, tist kao rock neki v stilu Bryana Adamsa pač ne gre. :lol:

Pri Babylonu verjetno nisem dala niti možnosti, da bi mi postalo všeč (po eni, dveh epizodah in, če ne slediš redno, je težko sodit), lahko še vedno spremenim mnenje.
Tako kot mi je prva sezona X filesov sedla, mi kasnejše niso tolk. Pri ST je pa bila že tradicija, z očetom sva gledala že OST - ni ga čez Spocka, najraje pa imam TNG in Voyager.

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 16. Januar 2010, 18:36

Hahahah ja on uvod je res butast. :lol:

Meni pa načeloma pri Enterprise gre na jetra, da so uporabili ladjo, ki jo vidiš v DS9 in zadnjih filmih od ST in jo malo predelali. Absolutno preveč moderna za čas kamor sodi. In nikoli nisem maral Kaptana Archerja (drugače vredu igralec ampak kot kapetan je kakec). Sem pa pogledal celo serijo. Je bila solidna.

Če nisi pogledala Babylon 5 ti svetujem da ga. Prva sezona je bolj tak tak, v drugi se stopnjujejo akcije, tretja je še boljša, četrta in peta sezona pa sta tako nore, da če bi bila cela seruja v tem stilu bi jo postavil gladko na prvo mesto. Vrhunska zgodba, odlični igralci, za svoj čas fenomenalni efekti in nore ladje. :D

Moj Top Star trek pa je TNG, primarno zaradi odličnih akterjev. Data je No1, Patrick Stewart odlično igra kapitana (tak mora bit kapetan, ne pa Archer LOL), Worf je svetoven, Riker je tudi odličen karakter... etc. Glih te fenomenalni akterji delajo TNG tako dober. Vsaj zame.

In v Babylon 5 so še boljši akterji, ampak jim moreš dat čas da padejo noter v vloge, nekje v 3-ji sezoni so ta pravi.

LP
R type

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 16. Januar 2010, 19:37

Potem bom pa kar s 3.sezono Babylona začela. :-P

Glede ST Picard je tudi zame največja avtoriteta med kapitani, čeprav tudi Janeway (Kate Mulgrew) kot šefica Voyagerja ni kr tko.
Glede Archer-ja se strinjam, je res preveč...no saj si sam rekel. :lol:

Ziher bova kregana zaradi OT. :lol:

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 16. Januar 2010, 19:54

Ne priporočam začet z 3-jo sezono, ker je cela serija ena sama velika zgodba. :D

Pa ne pozabi še Babylon 5 filmov. The Gathering, In the Beginning, Thirdspace, The Legend of the Rangers, The lost Tales.... Serije The Crusade etc.

LP
R type

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 16. Januar 2010, 20:12

Hvala za namig, bom povprašala frenda, če ima kaj na zalogi od Babylona.

Samo, da ne padem not, kot pri TNG-ju, ko sem se sredi 90ih za eno leto včlanila v angleški klub. Ne vem kje sem založila že čisto zguljen obesek z Enterprisom gor, mikico od TNG in X-Files imam pa tudi samo še za spat. :lol:

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 16. Januar 2010, 22:18

No ok, za priokus mali izsek Obramba Babylon 5, tokrat z glazbo, glede na to kako stara je so efekti odlični: http://www.youtube.com/watch?v=MipPH24q4yk

LP
R type

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 16. Januar 2010, 22:38

Aja mi je pa pri ST všeč to, da so epizode tematsko različne.

Lahko bi naredili podforum SubSciFi, zvezde so itak v logotu. :-P

Uporabniški avatar
R type
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: R type » 17. Januar 2010, 00:03

Hvala adminu/moderatorju, ki je odcepil v ločeno temo. :D

Naj predstavim moj najljubši karakter iz Babylon 5:

Rasa Centauri, ponosni, radi se borijo, so zelo močni, v večini zelo naduti in pokvarjeni ampak tudi uživajo in pijejo.

Londo Mollar, akter ujet med svoj ponos in sovraštvo ter vlogo, ki jo mora izpolnjevat ter na koncu sočutje do sovražnika. Karakter ki raste in se razvija če celo serijo.

Zakon igralec:

http://www.youtube.com/watch?v=n2AXASQPFQo

http://www.youtube.com/watch?v=DeNBJ5o-b7s

Pa še skupaj z njegovim nasprotnikom, sovražnikom, prijatelje... vse skupaj Gkar:

http://www.youtube.com/watch?v=Q_T4YKiyCRo

http://www.youtube.com/watch?v=7NsdQzoIXIE

LP
R type

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 17. Januar 2010, 13:04

Oooo poglej no SciFi kotiček. (snegec me ni tolk razveselil, ker moram čistit avto.) :lol:
Mogoče se pa med Subarujevci najde še kak ZF fan.

No pri večini ZF zgodb v filmih ali serijah me je največkrat zmotila ta negativna nastrojenost glede prihodnosti in vsem kar je nezemeljskega.
Zakaj naj bi se bolj inteligentna bitja sploh počutila ogrožena in se podala na pot do Zemlje samo zato, da nas uničijo? Kaj pa, če bi jih na pot vodila zgolj radovednost pred nečim drugačnim?
Ali so bitja, preveč obremenjena s primarnimi nagoni, sploh sposobna razvit tehnologijo za potovanje po vesolju?

U matr sem zafilozofirala. :shock: :lol:
Ampak ravno to me je navdušilo pri ST (ajde vlečem na svoj mlin ;-) ), da niso vse zgodbe črne, vmes se najde tudi kaj zelenega (da ne rečem roza :lol: ), pozitivnega.

Aja zanimivi liki iz ST:
Spock, Picard, Data, Q, Janeway, Dax, .....ma jih je tolk čez vse sezone. :-P

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1476

Odgovor Avtor: mesecnik » 17. Januar 2010, 13:06

Pozitiven film glede vanzemaljcev je Contact z Jodie Foster.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov