Način vpeljave novega motorja

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Način vpeljave novega motorja

Odgovor Avtor: subi92 » 23. Julij 2007, 10:03

Zanimivo branje

http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm

Sem se spomnil kljub temu, da je tema bolj posvečena prileganju obročkov itd... Spomnil sem se na bivšega sodelavca, ki mi je dejal da prodani GOLF štirka TDI, ki je bil testni in tiščan do onemoglosti nikoli ni prišel na uveljavitev garancije, ker je deloval BP. Z razliko ostalih avtov, ki so jih kupovali dedki in bili s svojo počasno vožnjo, da ne bi kaj znucali več na AC Kondorju kot na cesti ;-)

Uporabniški avatar
DaviiD
Član Subaru kluba
Prispevki: 244

Odgovor Avtor: DaviiD » 23. Julij 2007, 10:54

Tam je napisano zgolj kot komentar, ampak je zelo pomembno:
NOTE: If you use a dyno with a brake, it's critical during break - in that you allow the engine to decelerate fully on it's own. (Don't use the dyno brake.) The engine vacuum created during closed throttle deceleration sucks the excess oil and metal off the cylinder walls.
Vecino ki jih poznam da se ukvarjajo s tem uporabljajo to oz. podobno tehniko. Drugace pa ne gre za neko revolucionarno noviteto, ampak je znano to ze skoz...

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 26. Julij 2007, 12:39

Zanimivo branje.

Kokr se spomnim, vedno vsi govorijo, da ga morš prvih 1000 km res pazit, potem pa še nadaljnjih nekaj tisoč ne smeš tiščat v visoke vrtljaje, drugače so lahko posledice skozi celotno življenjsko dobo motorja.

Tu pa pravijo popolnoma drugače.

Še vedno čakam Chenotov komentar na tak način vpeljave novega motorja ;-)
Subaru, love it or leave it.

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 26. Julij 2007, 12:53

meni se zdi tak način logičen, na podoben način bom tudi jest vpeljal svoj motor, sicer ne do blokade takoj na začetku.

Takoj pa prvem vžigu(in pregledu da kje slučajno ne pušča olje), bom motor laufal na 2000-2500rpm cca 20min, zamenjal olje, zamenjal filter olja in šele takrat razmišljal o vožnji.

Drugače pa ne misliti kaj naredijo v fabrki preden pride avto v prodajo, seveda da ne pozabim luke Koper, kjer motor občuti blokado :twisted:
The only treasure my car came with was rust...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov