Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8
Re: Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 8
Res je, tale forum mi je všeč, ker je odrasel.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Tudi meni. Naj tak ostane. :.supThomas22 napisal/-a:Res je, tale forum mi je všeč, ker je odrasel.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...
+1vrecha napisal/-a:Tudi meni. Naj tak ostane. :.supThomas22 napisal/-a:Res je, tale forum mi je všeč, ker je odrasel.
Subaru Legacy Turbo
hm... moj komentar "pejd u rt api"... mu v resnici manjka smajli... prestrašen. recimo -
nisem mislu nič slabega.
nisem mislu nič slabega.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
Ah fantje, mladeniču je pač mal "ušlo ". Vsekakor so kritike upravičene. Sigurno v bodoče ne bo streljal takih kozlov.Drgač sem mel pa priliko enkrat kontaktirat z Apiijem v živo (piknik na Planini )pa moram rečt, da je prov fejst poba.
Apii, teb pa tud ni treba, da maš prec nos do tal !
Apii, teb pa tud ni treba, da maš prec nos do tal !
Forester diesel
Včeraj ob 13:30 sem za štos izmeril temperaturo armature parkiranega avta na soncu. 62,5°C, to pa ni več štos. Alu tapete ali zavese za armaturo preverjeno niso za okras. Me pa zanima, če obstaja kakšen sprej ali premaz, ki bi vseboval UV zaščito.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Tist alu senčnik je zlata vredn pr takalih temperaturah.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Vem in ga uporabljam. A lahko bi proizvajalci delali tudi že v tej smeri. Predstavljaj si avto, kompletno "polakiran" z UV filtrom, čez pa še običajen lak. Obstojnost barve bi bila nedvomno večja, verjetno se bi sam pleh tudi manj segrel. Isto velja tudi za materiale v kabini. Konec koncev obstaja že razno razna UV zaščita (očala, fotofiltri, pohodniške tkanine...). Taka vrsta "opreme" bi bila za moje pojme precej več vredna kot gretje sedežev ali kromirane obrobe odbijačev.
sej že obstajajo, reče se jim atermična oz. termična stekla. Novi avti jih imajo(odvisno od opreme)
The only treasure my car came with was rust...
Ja, za to vem, ampak v vseh teh letih bi se lahko spomnili česa več, kot ene "folije" v šipi.
Kar poznam ima mercedes ta termična stekla narejena tako, da je med dvema stekloma plast zraka, baje da se avto precej manj greje.. Plus veliko pomeni kako je avto izoliran, tako kot pri hiši..
Pa kaj komplicerate?
Saj že navadno avtomobilsko steklo nudi UV zaščito (verjetno ne 100% ampak vseeno) drugo pa je zaščita pred pregretjem, tukaj ti pa razni premazi ne pomagajo - edino če hočeš imeti bleščečo armaturo, ki odbija svetlobo. :ijh Sicer pa tudi plastika iz katere je narejena armatura mora biti iz ustreznega materiala, da ne razpade po petih letih, če avto parkiraš na soncu. Kakorkoli že, dejstvo je da na mojem avtu ni opaziti kakšne razlike med deli armature, ki so izpostavljeni direktni sončni svetlobi in tistimi, ki so manj na udaru. Moj avto je polnoleten. 
Trenutni vozni park: Subaru Legacy BH5 2.0 l.:2000, Honda Civic 1,4 HB l.:1996
http://cekin.si/clanek/za_dom_in_druzin ... -avta.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Svašta
Svašta
Jah, zakaj je pa treba imeti F40 al pa kaj podobnega, če imaš veliko pod palcem? Pa tisto ni Forester ampak Outback, a ne?
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov