Subi"s WRX STI
jp, blok mi je počil, no sicer sem imel že skoraj 200000km,mal sem razočaran, ker sem dal ravno nove bate notr ( jih prodam wiseco kovani 10000 km imajo)Freak napisal/-a:Subi, maš ti spet pri Kržiču svojo STI-jko??
ampak danes bomo dal notri nov motor, nov blok ki ima samo 15000, kovane bate, kovane ojnice, twinscroll turbo r-one in vse kar spada zraven, ciljam okrog 480 hp....
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drive you.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
tud sam upam, da jih ne bo, no ne bi jih smelo biti več:) sicer pa že dolgo ni bilo nič in glede na to da so skor vsi že menjal motorje je kr u redu:)beliblisk napisal/-a:Upam,da tokrat ne boš imel težav(le glejte ,da ne bote pozabl na kšno malenkost)
In USA you drive car.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
ja za fuel pump sem nekej gledal, pa je pri tem ostalo, njprej bo motor laufal na cca. 380 do 390...mogoče celo čez zimo potem pa odvisno ali pride novo vozilo al pa gre ta na okol 480...beliblisk napisal/-a:Sm mislu bl v stilu "supporting mods" kej pozabil.
-APR 11mm al pa 14 mm head studs
-Cosworth tesnila glah
-baffeled sump
-FPR
-mogoče tut walbro 255 ne sfura več 480
Sj vrjetn si na use pomislu sam k bi blo res škoda,da še enkrat odpove sodelovanje.
In USA you drive car.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
-
Andrej
Samo dobronamerno napišem (da ne bo kdo spet u luft skaku) da:
- APR šraufi niso baš, znalci predlagajo Cosworthove (druga litina, mocnejsi). 11 mm so nezen upgrade, za takrat ko nimas cele masine zunaj. Ce je masina zunaj je pa zlo priporocljivo dat 14 mm. S tem, da je potem potrebno povrtat tud glavo in vanje vstavit puse za 14 mm sraufe.
- original dihtunga je mnogo boljsa od Cosworthovih, tako da jaz znamke ne bi menjal
- Zelo nujno je pri takih moceh zamenjat oljno pumpo. Cosworth ima dve: prva 10 mm z vecjim pritiskom, druga 12 mm z vecjim pritiskom in pretokom. Prva OK za cestno dirkanje, druga za stezo. 12mm za samo vsakodnevno uporabo ni priporocljiva, ker prevec hladi bate in druge dele notranjosti.
- Priporocljivo menjat big end bearings, mogoce spet za Mahle ali ACL (Mahle sicer o ACL nima dobrega mnenja).
- Pa še par "malenkosti" bi blo, ki pa sicer ceno dvignejo nesorazmerno glede na prednosti, ce avta res ne uporabljas pretezno samo za dirkanje.
Ni pa odvec premislit, ce niso k pokanju bloka pripomogli Wisecoti zaradi zelo velike kompresije 8,9:1. Ob OEM ali celo povecanem pritisku na turbini je taka kompresija cisto prevec.
Glede kompresije in kvalitete bi za nove bate jaz vzel Mahle high silicon verzijo (8,2:1) ali Omega. Ostale znamke so vse bolj nagnjene k ameriskemu trziscu, kjer si tradicionalno vedno zelijo ogromno kompresije. verjetno zaradi mocene supercharger tradicije in kulture.
- APR šraufi niso baš, znalci predlagajo Cosworthove (druga litina, mocnejsi). 11 mm so nezen upgrade, za takrat ko nimas cele masine zunaj. Ce je masina zunaj je pa zlo priporocljivo dat 14 mm. S tem, da je potem potrebno povrtat tud glavo in vanje vstavit puse za 14 mm sraufe.
- original dihtunga je mnogo boljsa od Cosworthovih, tako da jaz znamke ne bi menjal
- Zelo nujno je pri takih moceh zamenjat oljno pumpo. Cosworth ima dve: prva 10 mm z vecjim pritiskom, druga 12 mm z vecjim pritiskom in pretokom. Prva OK za cestno dirkanje, druga za stezo. 12mm za samo vsakodnevno uporabo ni priporocljiva, ker prevec hladi bate in druge dele notranjosti.
- Priporocljivo menjat big end bearings, mogoce spet za Mahle ali ACL (Mahle sicer o ACL nima dobrega mnenja).
- Pa še par "malenkosti" bi blo, ki pa sicer ceno dvignejo nesorazmerno glede na prednosti, ce avta res ne uporabljas pretezno samo za dirkanje.
Ni pa odvec premislit, ce niso k pokanju bloka pripomogli Wisecoti zaradi zelo velike kompresije 8,9:1. Ob OEM ali celo povecanem pritisku na turbini je taka kompresija cisto prevec.
Glede kompresije in kvalitete bi za nove bate jaz vzel Mahle high silicon verzijo (8,2:1) ali Omega. Ostale znamke so vse bolj nagnjene k ameriskemu trziscu, kjer si tradicionalno vedno zelijo ogromno kompresije. verjetno zaradi mocene supercharger tradicije in kulture.
Za Američane dostikrat berem, da zadevo potem laufajo na E85 gorivo, pri katerem si lahko privoščiš večjo kompresijo, mogoče je tudi v tem fora?Ostale znamke so vse bolj nagnjene k ameriskemu trziscu, kjer si tradicionalno vedno zelijo ogromno kompresije. verjetno zaradi mocene supercharger tradicije in kulture.
The only treasure my car came with was rust...
-
Andrej
thc performance, mislim da je on impreze prej tudi za skn delal, no men je on remap delal, pa sem brez pripomb:)irCAR81 napisal/-a:Prebral sem da boš dal gor twin scroll, tista pa ni, zato sem vprašal.
Kje boš pa remap delal?
In USA you drive car.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
ne, to pa nisem šel...naj bi bilo v redu, ste vi mape popravljal ko ste menjal bate, sicer na forumih berem in nihče ni nič omenil....irCAR81 napisal/-a:Ko si dal kovane bate notr si šel popravit mapo?subi4x4 napisal/-a:thc performance, mislim da je on impreze prej tudi za skn delal, no men je on remap delal, pa sem brez pripomb:)irCAR81 napisal/-a:Prebral sem da boš dal gor twin scroll, tista pa ni, zato sem vprašal.
Kje boš pa remap delal?
In USA you drive car.
In Japan car BREAK you.
In Japan car BREAK you.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost