Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 821
Kontakt:

Re: Vrechov TAMič 110 T7 B - (Ludi) Rudi

Odgovor Avtor: icko » 28. December 2025, 21:07

Poišči gor en odpad za AD in spuli ven eno trumo, kupi nemško jeklenko in adijo.
S tistimi akuji preživiš 14 dni bp. Webasto žre veliko več kot tisti ventilatorček pri trumi pa še bojler je notri.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8720
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 28. December 2025, 21:14

Za severne kraje je bolj plin, elektrika pa za osvetlitev in napajanje računalnika, za kar je imaš pa dovolj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 28. December 2025, 22:05

Vzameš še propan pa je jeklenka lahko tudi zunaj.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1397
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 29. December 2025, 05:41

Bom pogledal v to smer v prihodnje, zdaj je, kar je ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 30. December 2025, 14:14

Deep cycle AGM baterije so pozim če so mrzle res bolj kot ne useless...

A nisi mel enga agregata za backup? Jaz bi vložil denar v podaljšek pa ta agregat (če ga sploh maš s seboj) nesel tolk stran, da ga ne slišim da dela :D
So pa to poporodne težave, ki jih na praznike sigurno nočeš reševat, se strinjam.

Amm, a si vmes izpit naredil? A sem to kje zgrešil, a nisi rekel da si to kupil, pa nisi še mel izpita? :)
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 30. December 2025, 19:26

Ja, saj ni panike, sem rešil, sploh sedaj, ko smo prispeli na cilj letošnjega prezimovanja na cca 61° severne geografske širine ...
Bom imel sedaj nekaj časa za razmislit, kaj in kako dodelati naslednjo sezono.

Še par fotk iz transferja ...

https://blogger.googleusercontent.com/i ... sk-001.jpg https://blogger.googleusercontent.com/i ... sk-002.jpg https://blogger.googleusercontent.com/i ... sk-004.jpg https://blogger.googleusercontent.com/i ... sk-006.jpg https://blogger.googleusercontent.com/i ... sk-008.jpg
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
misu
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: misu » 01. Januar 2026, 12:16

A si to pri Finclnih?, Lahti( po geografski visini) nekje al bolj zahodni strani? Je gor kar nekaj DYi folka za sraufat. Navajeni..

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 01. Januar 2026, 18:55

Na Švedskem sva pristala to zimo.
Sedaj nas je zasnežilo, čez par dni napovedujejo do -20° C, predgretja motorja nisem utegnil urediti ... bo sploh še vžgal?
Šraufal pa raje ne bi kaj dosti tu, sem prišel predvsem na zimsko spanje. :up

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 01. Januar 2026, 19:06

vrecha napisal/-a:
01. Januar 2026, 18:55
Sedaj nas je zasnežilo, čez par dni napovedujejo do -20° C, predgretja motorja nisem utegnil urediti ... bo sploh še vžgal?
Brez panike. Bo vžgal👍. Če slučajno ne, narediš dve stvari: očistiš filter šalčko goriva (za snemljivo masko spredaj) in našpricaš brejkkliner v filter zraka. Vedno deluje.
Pozdrav na sever!
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
misu
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: misu » 02. Januar 2026, 08:28

vrecha napisal/-a:
Kakorkoli, bolj obljudeno. Srecno!

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 02. Januar 2026, 10:51

vrecha napisal/-a:
Najprej en lep pozdrav na Švedsko,jaz imam viličarja znamke Om ki je bil narejen za jug Italije in zato nima grelnih svečk niti kakršnega koli predgretja motorja. Ker pa je štarter sprej zelo agresiven do starih motorjev sem nabavil industrijski fen. Snameš cev pred sesalnim kolektorjev in vstaviš vžgan fen ter počakaš pol minute in boš videl kako lepo bo zapel...
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 02. Januar 2026, 17:07

Karli ne jeb*t človeka že tako nima štroma.... 8-) :lcry :lcry :lcry

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 02. Januar 2026, 18:02

Saj obstajajo tudi baterijski feni...
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 02. Januar 2026, 20:17

Najprej en lep pozdrav na Švedsko,jaz imam viličarja znamke Om ki je bil narejen za jug ...
Pozdrav in tnx za idejo, jo bom definitivno imel na zalogi. Zaenkrat, pri temperaturah okoli -10° C še vžge relativno brez problema, moram dvakrat do trikrat verglat po 10s, da se cilindri zbudijo. Napovedujejo pa za začetek naslednjega tedna okoli -20° C, bomo videli, kaj in kako bo ...
Karli ne jeb*t človeka že tako nima štroma ...
:lol:
No tukaj v bazi ga imam, oziroma sem ga imel do danes, ko mi je sosed s traktorjem kabel vtrgal. :|

Drugače pa smo dobili pošiljko puhca, veter dela zamete, ampak zaradi mraza vse zelo mehko zaenkrat, ga je še mnogo premalo, da bi bila vožnja netrivialna (razen ustavljanja, to zna pri 6t na starih kramparcah malce preizkusiti živce :) ). Se bo pa nabiral in predeloval sneg v prihodnje, še vsaj teden dni ne bomo videli sonca in zna biti, da bodo takrat tudi kolovozi postali zanimivi za vozit (domačini prešaltajo na motorne sani).

Kakorkoli, bolj obljudeno. Srecno!
Vseeno je tale globoko ruralna Švedska zelo redko poseljena, še tam kjer je kao "vas," jo druži bolj kot ne samo ime, povprečna hiše so večinoma po 500m in več narazen, zelo samooskrbno je vse skupaj uglašeno. Do bencinske pumpe in prve trgovine imam 40 km, do prvega mesta, ki je spodobno založeno s tehnično robo in ostalimi samoumevnimi malenkostmi civilizacije, pa cca 100 km.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 02. Januar 2026, 20:33

Amm, a si vmes izpit naredil? A sem to kje zgrešil, a nisi rekel da si to kupil, pa nisi še mel izpita?
Najprej kravca, pol pa štalca, tako gre to pri meni ... :lol:
V resnici sem se v začetku poletja končno zbrcal delati C kategorijo, zaradi Reportažca, potem pa se je zgodil Rudi ... No, na začetku novembra sem potem končno imel izpit v žepu. Btw, na Nomago šoli v Celju sem imel res fenomenalno dobrega inštruktorja, če se bo kdo odločal za delanje C ali E, res zelo priporočam.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov