poraba vasega subaruja
Re: poraba vasega subaruja
Subvencionirano je dizelsko gorivo, premog in plin. Bencin ni subvencioniran.
Bencina se proda v sloveniji skoraj pol manj kot dizla. Če ukinejo subvencije se bo to poznalo povsod. Že če privatnikom s kamioni in kombiji ne vrnejo trošarin, prišparamo čez 100 milijonov na leto.
Bencina se proda v sloveniji skoraj pol manj kot dizla. Če ukinejo subvencije se bo to poznalo povsod. Že če privatnikom s kamioni in kombiji ne vrnejo trošarin, prišparamo čez 100 milijonov na leto.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Tuki si ga pa mim kiksnu. Malo poglej nove bencinarje kaj vse imajo zaradi ekologije, med drugim GPF/PPF/OPF (bencinska verzija DPF) in kvarijo se precej več kot stari N/A motorji.
NA tega vsega nimajo, turbaki pa. Ampak večina bencinarjev je še vedno NA. Bodo pa turbaki zelo hitro prevzeli vodilno mesto. Potem bo pa isti drek al kupiš dizla al bencnarja, oboje bo smetilo in oboje bo crkovalo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Subaru xv, 1.6, cvt. 550 kilometrov, natankal 32.6 litra bencina. Povprečna hitrost je 54km/h. 360km relacija, preostanek vožnja v kolonah ob konicah po Ljubljani(služba in razni opravki).
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
zelo v redu, manj ko 6 na 100 ...
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Ni ceneje, ker je tankal 100 oktanca po 1,141€, tako da je zapravil 6,75€/100km 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Mimogrede - iz MB v Biograd - za začetek umirjena vožnja od Maribora do Rogatca in še malo naprej do Djurmanca - na avtocesti pa je 'vodstvo' prevzel kolega in hitrost je bila redko pod 160 km/h (po števcu)... Tik pred BIogradom mi je zmanjkalo plina, tako da sem do naslednje LPG pumpe porabil še za 3,33 € bencina - skupno pa je bila poraba na tej poti 7,32€ /100 km (ali v litrih - 12,6 L/100 km).
Povprečna hitrost je tako nizka, ker sem skoraj 200km zabil v kolonah po ljubljani. (izpisuje povprečno hitrost na celoten tank (do reseta števca)).
Jest res ne vem kako vam to rata, jest mam s plinom povprečje od oktobra do maja dobrih 9€/100km...
Pa res vozim do max 2krpm, res sem pa tja da mal prtisnem. Mam pa do šihta 25km s tem da se najprej dvignem za 400m, pa pol spustim za 150 ampak očitno je res tukaj največja razlika. Je pa zdaj poleti dober liter nižja poraba. V 500km kolikor jih naredim s tankom plina porabim cca 4l bencina.
https://www.spritmonitor.de/en/detail/1084812.html
Pa res vozim do max 2krpm, res sem pa tja da mal prtisnem. Mam pa do šihta 25km s tem da se najprej dvignem za 400m, pa pol spustim za 150 ampak očitno je res tukaj največja razlika. Je pa zdaj poleti dober liter nižja poraba. V 500km kolikor jih naredim s tankom plina porabim cca 4l bencina.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Men je pil legacy 9,5 do 10, ko sem pa zamenjal lambda sondo(zaradi tehničnega, plini no go ob novem katalizatorju
), se je poraba znižala na 8 do 8,5. Ob istem režimu vožnje na isti relaciji. Prav presenečen...
ignorance is bliss
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Moj avto je v 52391 kilometrih porabil za 3832,58 € plina in 822,69 € bencina (slednje je verjetno kar precej previsoko, ker do novembra 2019 nisem beležil cene bencina, tako da sem do takrat računal, kot da je bencin vedno stal 1,3 €/L).LSlabe napisal/-a: ↑06. Julij 2020, 19:23Jest res ne vem kako vam to rata, jest mam s plinom povprečje od oktobra do maja dobrih 9€/100km...
Se pravi - (( 3832,58€ + 822,96€ ) / 52391km) *100 = 8,89 €/100km.
V tem času je v povprečju porabil 1,26 L bencina na 100 km, ampak verjetno bo to padlo, saj sem ugotovil, da je senzor za temperaturo uparjalnika bil slabo montiran - odkar sem ga na novo zalepil, se zadeva bistveno hitreje preklopi na LPG (preklopi se pri 35°C).
Tudi pri mojem prejšnjem 2.0R je menjava prednje lambda sonde povzročila padec porabe za dober liter /100km.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov