Zabloda (no, skoraj)

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori

Katerega Subaru XV priporočate?

2.0i z višjo opremo Style (k osnovni opremi free še: ksenon, kamera, tempomat, bluetooth, start-stop in malenkosti)
17
81%
2.0D z osnovno opremo free (2 l manjša poraba, višja končna hitrost in pospešek ter jurja manjša cena od zgornjega)
4
19%

Skupaj glasov: 21

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Re: Zabloda (no, skoraj)

Odgovor Avtor: Fusion » 16. Februar 2016, 07:02

za tako "malo" km bi tudi sam raje vzel bencinarja.
Poznam pa enga pasata l.08 z malo čez 200k km, ki AC vidi dobsedno 2x na leto. Ostalo je 6km medkrajevna relacija v službo in trgovino. Pa nima s filtrom nobenih problemov. Pa je lastnik razmišljal, da bi počas zamenjal in bi spet vzel dizla. Manj kot visiš na netu, bolj mirno živiš :D

kot sem že napisal, so vse okvare na avtu odvsine prvo od sreče in karme, potem pa vse ostalo :!:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 16. Februar 2016, 07:07

No, to glede onesnaževana okolja je pa posebna štorija, in ko takšno, kar spodaj citiram, bereš, je res, da "manj kot visiš na netu, bolj mirno živiš".
Dans sm govoril z mojim "majstrom" (dec, k mi je še vse kar se elektronke chippal, rihtal, ipd...) in mi je dejal, da mi bo DPF uštimal on. Odstrant ga ne sme, se pa ga odpre, prevrta in zašvasa nazaj tko, da se od spodaj ne vidi, da je bla komora odpirana.
ko sem odstranjeval filter sem mora tudi katalizator je je bil tudi ta zanič. Zdaj je noter prazno.

Uporabniški avatar
Legacy_46
Član Subaru kluba
Prispevki: 1425
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: Legacy_46 » 16. Februar 2016, 07:11

Fusion napisal/-a:kot sem že napisal, so vse okvare na avtu odvsine prvo od sreče in karme, potem pa vse ostalo :!:
Se strinjam in dodajam, da veliko tudi od načina vožnje...poznam par 'norcev' z dizli in sigurno tiste okvare ki jih imajo, so nekaj vsekakor tudi na račun tega.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 16. Februar 2016, 10:14

Fusion napisal/-a:za tako "malo" km bi tudi sam raje vzel bencinarja.
Poznam pa enga pasata l.08 z malo čez 200k km, ki AC vidi dobsedno 2x na leto. Ostalo je 6km medkrajevna relacija v službo in trgovino. Pa nima s filtrom nobenih problemov. Pa je lastnik razmišljal, da bi počas zamenjal in bi spet vzel dizla. Manj kot visiš na netu, bolj mirno živiš :D

kot sem že napisal, so vse okvare na avtu odvsine prvo od sreče in karme, potem pa vse ostalo :!:
No, VW pa res ni sedaj en sinonim za majhno onesnaževanje.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 16. Februar 2016, 10:49

saj ne teče debata o količini onasneževanja.

Uporabniški avatar
kamsedlo
Član Subaru kluba
Prispevki: 510
Kraj: Mengeš

Odgovor Avtor: kamsedlo » 16. Februar 2016, 15:49

Fusion napisal/-a:
Tud jaz bi se kar strinjal s tole izjavo.
Pilgrim, želim ti veliko zadovoljstva ob tvoji odločitvi in upam, da je Mazda v zadnjih letih popravila napake na svojih modelih, predvsem kar se tiče "rjavine ".
Namreč moj nakup nove Mazde 3 leta 2005 je bil eno samo razočaranje.Predvsem v smislu rjavenja karoserije.Že po dveh letih popolnoma rjavi vsi spodnji robovi vrat in obrobe zadnjih blatnikov. To so mi pod garancijo popravili, čez dve leti zopet isti šmorn. Ko sem zadevo spet reklamiral, so mi rekli, da so zadevo enkrat že sanirali in da jim Avstrijci, ki imajo generalno zastopstvo, iste zadeve ne bodo priznali. Ko sem jim pa zagrozil, da bom zadevo predal novinarjem se je pa stvar zelo hitro uredila.
Vseeno pa me je minilo kakršnokoli veselje do te Mazde in sem samo še iskal kupca, da se jo znebim.
Kot sem izvedel kasneje so zajebali cele serije in jih je to ogromno stalo.
Upam, da so se iz tega kaj naučili.
Pilgrim, moj namen ni bil, da ti kakor koli pokvarim veselje ob naročilu, ampak da si pozoren na te Mazdine napake iz preteklosti. ;-)
Forester diesel

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 16. Februar 2016, 20:08

Hvala za dobre želje, verjamem, da bom zadovoljen, o rji sem slišal že z ene druge strani, a s tem je tako:
DPF-ja sem se rešil z bencinskim motorjem, rje pa se z nakupom plastičnega avta žal ne morem :) .

Sem malo poguglal in vedno bolj imam občutek, da je s tem internetom tako kot s starimi babami: nič dobrega ne znajo povedali in samo šimfajo ter se pritožujejo (@kamsedlo: s tem seveda ne mislim tvoje dobronamerne pripombe), al kot je bilo že povedano "Manj kot visiš na netu, bolj mirno živiš :D"

Problemi pa so povsod:
problems.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost