Iz 18650 celic bi rad 12-13 V akupak
Re: Iz 18650 celic bi rad 12-13 V akupak
Meglica je čist razločna, je super. Kako si pa to slikal? Si imel aparat na stativu? Slika je presenetljivo ostra.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Telefon skozi daljnogled, s Celestronovim nosilcem.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/1935/ ... 380@3x.jpg
Pri mojem daljnogledu je sicer komplikacija, da se fokus nastavlja z vsakim okularjem posebej - ker pa ta nosilec pripneš na okular, tega ne moreš in je kar precej 'igračkanja', da prideš do ostrine (kar pa pri -3°C ni fajn).
https://cdn.shopify.com/s/files/1/1935/ ... 380@3x.jpg
Pri mojem daljnogledu je sicer komplikacija, da se fokus nastavlja z vsakim okularjem posebej - ker pa ta nosilec pripneš na okular, tega ne moreš in je kar precej 'igračkanja', da prideš do ostrine (kar pa pri -3°C ni fajn).
Zanimivo. A imaš tud BT sprožilec? Mal se sicer vidi na slikci comma spodnjih par zvezdic, ampak je drugače ostra ko satan. Nič aberacije, najbrž ker ni prav velik objektiv (to je pogosto nad 100 mm premera, če leča ni fluoritna). Ti imaš tud en spektiv, ane? Si imel enkrat na pikniku s seboj.
Če jest prav vem, ima danci nek večji daljnogled 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Nosilec je sicer prišel z BT prožilcem, ampak sem ga v tem primeru pozabil doma. Sem pa uporabil 10s timer, da se je tresenje malo umirilo.
Imam TS 25x100 binocular ter Sky-Watcher BK 1309 EQ2 (Newtonian Reflector z motoriziranim ekvatorialnim stojalom) - ampak ta je prekompliciran in nepraktičen zame.
Daljnogled pa kar rad uporabljam.
Imam TS 25x100 binocular ter Sky-Watcher BK 1309 EQ2 (Newtonian Reflector z motoriziranim ekvatorialnim stojalom) - ampak ta je prekompliciran in nepraktičen zame.
Đizs, pošast od daljnogleda ... moj refraktor ma sam 2 mm večji objektiv ... Tud sam sem mislil kako fino je met motorizirano montažo. V resnici je treba to reč precej ujčkat, točn čas, polne baterije, pa vsakič znova "umestit" na nebo. Kr procedura. Ponavad med alignmentom že porabim tretjino baterij.danci1973 napisal/-a: ↑12. Februar 2023, 00:23Imam TS 25x100 binocular ter Sky-Watcher BK 1309 EQ2 (Newtonian Reflector z motoriziranim ekvatorialnim stojalom) - ampak ta je prekompliciran in nepraktičen zame.
Ja, daljnogled je res praktičen, razen za objekte visoko na nebu, si mal vrat zlomiš, če ga imaš na stojalu, brez pa itaq ne moreš gledat več kot par sekund.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Weight: Only 4.5kg, very light....
Stari, sikspek in pol v rokah ko "auf" gledaš...huh
A čez tak daljnogled sploh vidiš kaj brez da je na stojalu? To se more vse trest k šiba...
Stari, sikspek in pol v rokah ko "auf" gledaš...huh
A čez tak daljnogled sploh vidiš kaj brez da je na stojalu? To se more vse trest k šiba...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Nja... Za par sekund ga že lahko držiš tako, da vidiš, če se splača stativ postavit. 
Kakšen je sploh postopek za nastavitev fotkiča na telefonu, če imaš tako držalo za recimo nočno slikco skoz teleskop, daljnogled? Na mojem smasungu, recimo, ne morem zaslonke in časa. Lahko izklopim fleš, lahko mal WB popravim, timer, mal+/- kompenzacijo, in kje meri za osvetlitev (uravnoteženo, matrično, točkovno. In to je v pro načinu, ostali načini imajo manj.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Jaz lahko v PRO nastavljam ISO, čas, EV (exposure compensation), fokus in WB (Samosung S22) + vse ostalo, kar si omenil:
Preveri, če je Samosungova aplikacija Expert RAW kompatibilna s tvojim telefonom - morda ti bo ta omogočala kaj več.
Preveri, če je Samosungova aplikacija Expert RAW kompatibilna s tvojim telefonom - morda ti bo ta omogočala kaj več.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Klinc, ni. Mam J 5. To je za novejše telefone. Se pravi zame nočni način, in če kaj dobi, je to, to.
Okidoki še update za akupak: na aliexpressu sem kupil škatlo za batterypack 8P 18650, ki podpira USBc power delivery. Nisem vedel da to obstaja, da USB lahko ven vrže tud 15 V (mora to podpirat, ne kar vsak). Tud ta najbolj švoh (je več varijant PD za USBc) pošlje ven 1.5 A na 12V. Kar zadošča tako za teleskop, kot za vse postaje ki jih mam, tud za starega Icoma, ki ima 12V jack. Sicer je izplen kapacitete akujev manjši, seveda, saj step up tud nekeja požre, ampak je elegantna rešitev. Delanje tega iz lastnih celic se ne splača če jih nisi glih zastonj dobil. Battery bank komplet s celicami, 20 Ah deklarirano, stane 35 dolarjev, prazna škatlca z vezjem pa 12. Rabiš še trigger kabel, to je 5 do 10 eur, da lahko odpelješ 12V ven na DC jack, jaz sem vzel coiled in je mal dražji (se pravi USBc to DC 5525).
Imam Vmeter, ki mi kaže in ima možnost prestavljanja na USB polnilcu različne načine filanja. In na 66W imam možnost 5, 9, 12, 15, 19, 21V in za večino 2 ali 3A toka, ter za 21V daje 3.xxA, tako da da potem max 66W ven.
In to zna vsak USB polnilec za Lenovo laptope (zanje vem, ker sem tam testiral in tam lahko preklapljaš med različnimi možnostmi).
Pa za 18650 akumulatorje imam 3 polnilce. USB-c polnilec, 12V za v avto in 220V polnilec.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ja, PD ima več standardov preko usbc, se pravi cel izbor raznih napetosti. To sem se naučil šele, ko sem bil 55 let star ... Nisem tudi vedel, da imajo novejši battery banki (ne vsi) tudi to možnost, ne sam nekateri power supply-ji. Menda bodo v prihodnje naprave hotele imet tudi več kot 5V in pišlivih 900 mA kot ma recimo usb micro. Tud 20V, 5A, za über hitro polnjenje.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost