Subaru - prihodnost znamke

Vse kar ne paše v ostale teme...
mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1472

Re: Subaru - prihodnost znamke

Odgovor Avtor: mesecnik » 17. December 2013, 09:52

Haldex NIMA sredinskega difa in viska, to ima Subarujev stalni 4wd.

Haldex je elektronsko vodena večlamelna sklopka. Avti s haldexom imajo v normalnih pogojih 100% navora na sprednji osi. Ko elektronika zazna razliko v hitrostih med osema, po potrebi sklaplja lamele in prenaša navor na zadnjo os. Zato ti avti prenesejo delitve od 100:0 do 50:50, več na zadnjo os ne gre. Zato pri teh avtih niti ni nekega silnega odnašanja riti, ker enostavno ne prenesejo dovolj navora na zadnjo os, da bi ta lahko povzročila zdrs. Bolj gre za povečevanje oprijema.

NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 17. December 2013, 10:14

No ja, mogoče sem malo nerodno napisal. Mišljena je bila blokada difa. Pa lapsus, visko in lamelna sklopka. Mislila sva pa isto. :thup

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 17. December 2013, 15:32

motorka napisal/-a:zeloo zanimiva tema...bom še jst malo "popametoval" če smem... :D
zakaj subaru...1. proizveden je na japonskem...za moje pojme je to najbolše kar je lahko (standardi same izdelave, tolerance pri materialu, material sam...top(enkrat sem nekje bral da zdržijo japonski motorji dlje zaradi večje čistosti jekla ki ga pridobivajo in uporabljajo)) ne kot wv, audi ki je narejen vsepovsod samo v nemčiji ne, pa še tam gledajo za katero tržišče gre (za nemčijo so veliko bolj kvalitetni sklopi kot za nas (pa ne bluzim nekaj v 3 dni...ti je vse jasno če je že v vin št. določeno kam gre :cr ))
občutek v vožnji, notranjost, itd...pa je itak stvar osebne preference in kaj je komu všeč tako da je težko biti pameten...100 ljudi drugače vidi isto stvar...
Ravno zaradi tega se bom verjetno spet odločil za subaruja. Ne vem ampak bolj ko študiram in berem okoli se mi zdi ,da bo to najboljša odločitev(13-čut :lol: ). Poleg tega sem zadnjih skoraj zadnjih 10 let na japonskih vozilih in me niso nikoli razočarali(o nemcu nebi...). Nekako bolj mi je všeč japonska filozofija okoli izdelovanja avtomobilov. In kot je nekdo napisal avto dejansko ima neko "dušo" :-) Priznam tudi ,da zvok boxerskega motorja te čist zasvoji :c
mesecnik napisal/-a:Haldex NIMA sredinskega difa in viska, to ima Subarujev stalni 4wd.

Haldex je elektronsko vodena večlamelna sklopka. Avti s haldexom imajo v normalnih pogojih 100% navora na sprednji osi. Ko elektronika zazna razliko v hitrostih med osema, po potrebi sklaplja lamele in prenaša navor na zadnjo os. Zato ti avti prenesejo delitve od 100:0 do 50:50, več na zadnjo os ne gre. Zato pri teh avtih niti ni nekega silnega odnašanja riti, ker enostavno ne prenesejo dovolj navora na zadnjo os, da bi ta lahko povzročila zdrs. Bolj gre za povečevanje oprijema.
Sej nekako razumem kaj si povedal, ampak daj še malo bolj po domače če se ti da :-) Torej od vseh 4wd pogonov je nekako subarujev in audijev najboljši? torsen stalni awd?

Pa še eno uprašanje za vas ki ste boljši poznavalci subarujev. Gledam malo novejše legacy-je in outback-e, katera generacija je zadnja po vašem mnenju,da je še "bulletproff"? Recimo tale je novejši in mi je avto všeč za pop*zdit :-D ! - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=794 ... %20XZ%204W.." onclick="window.open(this.href);return false;.

Je to še kolikor toliko "stara šola" kar se tiče zanesljivosti itd...?

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 17. December 2013, 16:17

Torsen sistem, subarujev sistem in verjetno še kakšen, so narejni tako, da je 4x4 pogon stalen, v osnovi pa gre 50% na prvo in 50% na zadnjo os. To razmerje se seveda spreminja, glede na pogoje, v katerih se vozi. Haldex in podobni elektronski "on demand" sistem imajo v osnovi 100% moči speljane na sprednjo oz. zadnjo os, ko pa pride do zdrsa, se moč porazdeli na drugo os.

Glavna razlika med vožnjo je ta, da sta audijev in subarujev 4x4 pogon stalna in tako vedno na razpolago, pri elektronskih sistemih pa se mora z vozilom nekaj zgoditi (recimo zdrs koles ali vozila), da sistem sploh reagira. Za 90% časa je haldex verjetno OK, za bolj zahtevno uporabo (bodisi zaradi manj urejene podalge, bodisi zaradi bolj zahtevnega voznika) pa še tako kratek odzivni čas elektronike ni dovolj.

Še krajše povedano: "klasika"=preventiva, "elektronika"=kurativa.

Še tole, bolj "gostilniško" mnenje: haldex in podobni sistemi (recimo hondin SAWD) se ob resni oz. bolj pogosti uporabi hitreje zmahajo. Ne vem, kako je z zadnjo generacijo haldexa (mislim, da že 4.?), ampak sistemi do 2. generacije so imeli probleme z zaneslivostjo, sploh pri motorjih z več moči (golf R32, golf R). Da o sistemu LR freelanderja ne govorim. Na subarujih razen za kakšno menjavo visko sklopke na avtu z veliiiko kilometri še nisem slišal.

Takole je: sam nimam ne subaruja, ne VW/Audi/Škoda avta, ko pa pride na vrsto avto s 4x4 je subaru sigurno moja 1. izbira. Kar sem se namreč vozil z 4x4 avti in terenci, subaruju redkokaj pride blizu; mogoče edino Audijev "stari" quattro. Po resnejšem terenu subaruju konkurira le kak resen terenec (Patrol GR, Samurai, LR Defender in Discovery, Land cruiser, Gelandewagen...) Take so moje izkušnje.
sapere aude

Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: motorka » 17. December 2013, 17:08

glede pogonov imaš tukaj vse lepo razloženo: http://www.awdwiki.com/en/home/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8743
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 17. December 2013, 17:09

zadnja generacija haldexa ima razmerje 95:5 ali 90:10, potem pa to pelje do 50:50.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 17. December 2013, 17:27

j4ka napisal/-a:Torsen sistem, subarujev sistem in verjetno še kakšen, so narejni tako, da je 4x4 pogon stalen, v osnovi pa gre 50% na prvo in 50% na zadnjo os. To razmerje se seveda spreminja, glede na pogoje, v katerih se vozi. Haldex in podobni elektronski "on demand" sistem imajo v osnovi 100% moči speljane na sprednjo oz. zadnjo os, ko pa pride do zdrsa, se moč porazdeli na drugo os.

Glavna razlika med vožnjo je ta, da sta audijev in subarujev 4x4 pogon stalna in tako vedno na razpolago, pri elektronskih sistemih pa se mora z vozilom nekaj zgoditi (recimo zdrs koles ali vozila), da sistem sploh reagira. Za 90% časa je haldex verjetno OK, za bolj zahtevno uporabo (bodisi zaradi manj urejene podalge, bodisi zaradi bolj zahtevnega voznika) pa še tako kratek odzivni čas elektronike ni dovolj.

Še krajše povedano: "klasika"=preventiva, "elektronika"=kurativa.

Še tole, bolj "gostilniško" mnenje: haldex in podobni sistemi (recimo hondin SAWD) se ob resni oz. bolj pogosti uporabi hitreje zmahajo. Ne vem, kako je z zadnjo generacijo haldexa (mislim, da že 4.?), ampak sistemi do 2. generacije so imeli probleme z zaneslivostjo, sploh pri motorjih z več moči (golf R32, golf R). Da o sistemu LR freelanderja ne govorim. Na subarujih razen za kakšno menjavo visko sklopke na avtu z veliiiko kilometri še nisem slišal.

Takole je: sam nimam ne subaruja, ne VW/Audi/Škoda avta, ko pa pride na vrsto avto s 4x4 je subaru sigurno moja 1. izbira. Kar sem se namreč vozil z 4x4 avti in terenci, subaruju redkokaj pride blizu; mogoče edino Audijev "stari" quattro. Po resnejšem terenu subaruju konkurira le kak resen terenec (Patrol GR, Samurai, LR Defender in Discovery, Land cruiser, Gelandewagen...) Take so moje izkušnje.
motorka napisal/-a:glede pogonov imaš tukaj vse lepo razloženo: http://www.awdwiki.com/en/home/" onclick="window.open(this.href);return false;
nebivedu napisal/-a:zadnja generacija haldexa ima razmerje 95:5 ali 90:10, potem pa to pelje do 50:50.
Najlepša hvala. Ker sem nekako po duši še vedno malo stara šola, bi imel rad čimveč sklopov v avtomobilu mehanskih in čimmanj "elektronike".

Torej ko govorimo o prihodnosti znamke in "novejših" modelih, kateri od legacy in outbacka je po vašem mnenju še tisti pravi izredno zanesljivi subaru? Lahko mi poveste do recimo tega pa tega letnika :) Ker na vse takoimenovane "facelift" verzije, takve in onakve se še ne spoznam zelo dobro. Kaj bi vi kupili za naslednjih recimo 10 let? :)

Uporabniški avatar
impreza911
Član Subaru kluba
Prispevki: 1369
Kraj: Gornja Radgona

Odgovor Avtor: impreza911 » 17. December 2013, 18:04

Thomas22 napisal/-a:Boxer, največji problem pri tebi je, ker ne veš kaj bi sploh rad in ne nepoznavanje avtomobilskih znamk.
Tudi sam sem vozil že vse vrste znamk, največ pa Subaruja in VW službeno. Kot sem že večkrat napisal niti ne razmišljam o nakupu novega vozila, ker se pri vseh proizvajalcih pozna varčevanje na materialih, postopkih in še kje.
Sam vedno ob pred nakupom naredim seznam prioritet po točkah in po tem izbiram avto. Poskusi še ti, napiši kaj je zate najpomembnejše po vrstnem redu (karavan, majhna poraba, 4x4, zanesljivost,...), pa boš videl, da bo seznam zelo kratek.

Zakaj Subaru, kot pravi Danci - ima dušo, je tisto kar si je večina na tem forumu želela. Je zanesljiv, saj je VW po 400.000 km tudi lahko, ampak tam vse že škriplje in to me moti saj naj bi bil VW Passat voz višjega razreda, tam pa to ni dovoljeno. Subaruja pa sem navajen, da lahko malce škriplje, pa bo škripal še naslednjih 200.000 km. Vem tudi, da s Subarujem lahko zavijem na brezpotja pa ne bom tam ostal.
Skratka, Subaru je zanesljiv, enostaven za uporabo (v nasprotju kot BIGzig piše o Mercedesu). To je kot ljubezen na prvi pogled.
to pa je res,kar si napisal,in sem istega mnenja kot ti
Subaru Impreza RS

Uporabniški avatar
BibaTFD
Uporabnik foruma
Prispevki: 1069
Kraj: Maribor

Odgovor Avtor: BibaTFD » 17. December 2013, 18:55

Kar se tiče vizualnega izgleda (moje mnenje) gre na slabše..ni več to, kar je bilo, ni več rdeče niti, ki bi jo znamka (naj bi) morala upoštevati že pri dizajnu samem. Škoda :-( .
"Resnični znak inteligence ni znanje, ampak domišljija!"

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 17. December 2013, 19:09

Ko se začne razpravljat o teh in onih tipih pogonov in zlasti primerjavah, je hitro v zraku veliko govoričenja, nepodprtega z znanjem, izkušnjami in dejstvi. Kot se za subaru-slo.net spodobi, se glede tega še kar dobro vzdržujemo, vsaj glede na konkurenco. :lol:

Kot je že par ljudi namignilo, Boxerjev problem je ta, da očitno ne ve, kaj potrebuje in kar mu je všeč. Tako glede znamke, kot glede uporabe: najprej avta in sedaj pogona. Načitan interneta in nevožen. Pa ne zameri prosim, je mišljeno kot pozitivna spodbuda.

Da pripomnim par zadev na debato zgoraj.
- HALDEX, ki ga vsi (iz leta v leto bolj z rezervo) pljuvajo, je lahko čisto vredu in vedno bolj kaže, da je to vse, kar 99% voznikov osebnih avtov potrebuje od 4x4.
- Pri HALDEXu govoriti o razmerjih je smešno, najbolj točno je povedal nebivedu zgoraj. HALDEX vsak proizvajalec kupi kot hardver in programabilen softver, ki ga potem sprogramirajo v vsaki fabriki, za vsak avto posebej. HALDEX(lahko - odvisno od avta) sodeluje z ABS, EPS ipd sistemi in bohve katerimi senzorji še, zadeva je vedno bolj kompleksna. Torej HALDEX ni HALDEXu enak. Ko govorimo o generacijah, govorimo v glavnem o hardveru, ki je razen očitnega manj pomembna zadeva. Kot je bilo rečeno, do druge generacije khm, khm, hardver malo švoh, kar se je pri težjih avtih ki omogočajo bolj zahtevno uporabo očitneje pokazalo - čeprav je tudi mnogo zadovoljnih lastnikov starih HALDEXov na cestah.
- NejcT ni hotel povedati glasno, kar ve iz izkušenj: da je Super Select najbližje idealu pogona, ki ponuja skoraj vse režime 4x4. Ampak pride tak pogon v kompletu, ki ni vsakemu po meri. ;)
- Dušo da avtu voznik, ki vloži svoj trud in čas, da se nauči voziti in izkoristiti avto, s katerim je (postane?) zadovoljen.

In nazaj k Boxerjevemu problemu.
Ne obstaja izdelek, ki bi bil univerzalno dober za vse. Na srečno. Naš Karli bo uničil vsak HALDEX vsaj do desete generacije, čeprav bo vsakič rabil več minut za to, naši našpičeni GT-STI-WRX entuziasti bodo večno precejali razlike z večnim komkurentom EVOtom, a hkrati z nasmehom drajsali ovinke, ker če bi hoteli EVOta, bi ga že imeli, jaz bom inšalah še nekaj časa vozil odprte dife s tremi ročnimi 100% zaporami in razmišljal, če ne bi bil priklopljivi 4x4 še malo ugodnejši zame, ampak hkrati z zadovoljstvom plužil sipine do nezavesti, NejcT bo SuperSelectal, dokler mu desnica da itd itd ...
Kaj nam je skupnega?
Vsi smo izbrali komplet, ki odgovarja našim potrebam in ga uporabljamo na veliko zadovoljstvo nas in nam bližnjih.

Boxer,
nihče te ne bo postrani gledal, če Subaru ni zate. Tudi zame ni, vsaj zaenkrat ne. Podobno za GorazdOje, jak4ta in še kar nekaj konstruktivnih članov te internetne skupnosti. Tukaj sobivamo, ker nas veže nekaj višjega od gole znamke.
Nihče te ne bo (iskreno) hvalil, če to minuto javiš, da si kupil Subaruja.
In nihče te ne hvali za nepotrebno zmedo, ki jo trenutno delaš. Zadeve, ki jih v tej temi prežvekujemo, so napisane, napovedane ... podolgem in počez že žnj-krat.
Ko boš s svojim avtom, katerikolim že, ali pa brez njega, kaj zanimivega, kaj zabavnega, kaj konstruktivnega, kaj dobrega ... kapiš? ... dejansko naredil, potem objavi in vsi bomo zainteresirani slišati, videti, razpravljati ... in debatirati, kako bi lahko naslednjič bilo še bolj kul.

Načitan si preveč, zmeden ravno prav, zato nasvet, ki se ga je uspešno poslužil moj dober prijatelj v domalo enaki situaciji. Leto in pol je intenzivno preizkušal in preizkusil vse možna 4x4 vozila, ki jih premore naš trg (na srečo si je postavil omejitev - starost največ 5 let - zato je trajajo le leto in pol). Zavzeto in intenzivno. Spogajal se je za podaljšane preizkusne vožnje, hodil na predstavitve, temeljito preizkusil vse 4x4, ki so jih imeli njegovi kolegi, se izobraževal in vozil, vozil, vozil. In užival. Na cca tretini preizkušnjih voženj sem bil z njim. Naprecenljivo, ti povem. In zadovoljuče, ker je tip res vlagal svoj trud v nekaj, kar je imel rad.
Na koncu se je odločil. Za en malo rabljen primerek avta z motorjem, o katerem zna internet nekaj povedati o zlomljenih ročičnih gredeh ipd. In danes, po štirih letih, z 230 kkm na števcu, od tega 150 kkm njegovih, se mu še vedno smeji, vsakič, ko se usede v svoj 4x4, ki ga uporablja po svojih zahtevah in potrebah. Ne, ni, penzionist in avto vidi vskodnevno uporabo za potrebe njegove firme, ki ga skoraj vsakodnevno vodi stran od asfalta ...
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 17. December 2013, 22:40

Najprej lepo pozdravljen in pohvalne za napisano. Se nekako strinjam skoraj z vsem napisanim bi pa dodal še par stavkov če smem in mislim,da bodo pasali v tole temo ter tudi bodočim kupcem morebiti odprli oči ko bodo kupovali avto in bili v "zmedenem" položaju kot sem jaz.

Kot prvo naj povem,da pašem v tisto skupino ljudi ki težko zaslužijo svoj denar in jim ni vseeno ko kupijo kakšen izdelek in so kasneje razočarani. Ljudje se včasih in to v dobi interneta kjer so ti skoraj vse informacije na voljo premalo pozanimajo ter premalo uprašajo za stvar ki jo kupujejo. Kaj nastane potem? V veliki večini se izgubi neka vsota denarja na koncu drame, če odločitev ni bila recimo temu preudarna. Se sedaj bolje razumemo? :-)

Da dam konkreten primer. Peljal bi 3-4 vozila 4x4 se na koncu hipotetično odločil za legacy-ja l.09 dizel. Po prevoženih recimo 100kkm bi mi zaružilo motor jaz pa bi bil recimo ob 3tisočake. 3000eur! Z tem denarjem sem jaz lahko na kubi približno 2 meseca ter neizmerno uživam namesto,da popravljam motor. In vse to bi prišlo ravno zaradi tega ker se nisem dobro pozanimal o avtomobilu katerega bi kupil. Upam,da smo na isti valovni...

Prevečkrat sem se opekel ker se nisem dovolj pozanimal o določenih stvareh in na koncu vsega mi je ostal samo minus v denarnici. Minus katerega bi rajši porabil zase in svoje zdravje recimo.

Zgoraj si napisal,da povzročam "malo zmede" ker ne vem kaj želim in kaj hočem. Dobro vem kaj želim in kaj hočem vendar raje uprašam in izpadem bedak in težak ki povzroča zmedo kot,da imam na koncu nezadovoljstvo ter finančni minus. Raje potrošim 1000 besed in sem kot si omenil načitan. Ampak samo kot načitan se bom lažje odločil kaj je dobro kaj ne.

Zakaj in čemu se je ta tema odprla? Zakaj bereš po raznih forumih o tisoč in eni težavi različnih stvari kot so avtomobili,pralni stroji, telefoni itd...Zato ker z vsakim letom izdelujejo boljše in kvalitetnejše ter ironično cenejše avtomobile? Naj bom jaz med unimi ki bodo kupili bmw-ja in jim bo otrgalo verigo in bom mogel menjati motor? Naj bom jaz med tistimi ki se bo mogel stegnit povprečno plačo ker je WV v passata dal nekvalitetne šobe? Ali naj se prej dobro pozanimam kaj in kako je z določenimi avtomobili?

Če bi bilo leto 97' se nebi nič informiral okoli samo šel, kupil ter vozil 15 let. Velja skoraj za vse znamke.
Kaj pa danes? Ljudje kot ovce nekaj kupujemo zato ker nam močan marketing in prodajalci v salonih tupijo kako je nekaj dobro in oh in sploh in to je tisto kar potrebujemo in res rabimo.
Avti so pa po večini znamk in proizvajalcev pri 150kkm samo še za generalko. Ampak hej če ljudje kupujejo potem sistem očitno laufa.

Ko bodo pa ljudje postali zahtevni in bodo želeli imeti zanesljivo in kvalitetno vozilo za svoj denar in nehali kupovat vse kar ti preko reklame uturijo v mozak, potem bodo pa tudi proizvajalci nehali izdelovat vedno večja jajca od avtomobilov.

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 17. December 2013, 23:14

Po prevoženih recimo 100kkm bi mi zaružilo motor jaz pa bi bil recimo ob 3tisočake. 3000eur! Z tem denarjem sem jaz lahko na kubi približno 2 meseca ter neizmerno uživam namesto,da popravljam motor. In vse to bi prišlo ravno zaradi tega ker se nisem dobro pozanimal o avtomobilu katerega bi kupil. Upam,da smo na isti valovni...
No ja, tule se jaz ne bi čisto strinjal. Poglej, večina motorjev (mislim, da je že nekdo omenil) je narejena, da deluje 200.000km brez kakšnih večjih posegov. Kar je pri teh avtomobilih pomembno je vzdrževanje. Ribne lahko tako Fiat kot Toyota ali Subaru, če se motorja ne vzdržuje primerno oz. se na njem špara. Se pravi, še bolj pomembno od pogonov, karoserije, klime in ostalih zadev je vedeti, kako se je z avtomobilom ravnalo v preteklosti. Verjamem, da ima lahko marsikateri avto, uvožen iz Nemčije z 450.000 km precej manj možnosti da ribne kot prenekateri slovenski iste znamke in tipa motorja z 200.000 km. Kaj bi, če bi in tako naprej ne pelje nikamor. Dam ti prav edino to, da se pozanimaš kateri motorji so lahko "potencialno" problematični, predvsem pa da se pozanimaš zakaj do tega pride :!:
Če bi bilo leto 97' se nebi nič informiral okoli samo šel, kupil ter vozil 15 let. Velja skoraj za vse znamke.
Tudi takrat ni bilo vse zlato, kar se je svetilo. Preizkušeno.
Raje potrošim 1000 besed in sem kot si omenil načitan. Ampak samo kot načitan se bom lažje odločil kaj je dobro kaj ne.
Mogoče je pa ravno v tem težava. Preveč informacij lahko še bolj "zmede" nekoga, ki se še ni odločil, kaj točno bi rad. Če pa veš, kaj bi rad, sem nekoč slišal eno modrost: Zakaj je met kovanca tako dobra ideja? Zato, ker se, ko je kovanec v zraku, ponavadi zaveš, za katero stran navijaš. Mogoče je tudi v tvojem primeru tako. :.sup

to @Vrecha:
Superselect ni idealen sistem. Daleč od tega. ;-) Stalni štirikolesni pogon ga prekaša kjerkoli.

mesecnik
Uporabnik foruma
Prispevki: 1472

Odgovor Avtor: mesecnik » 18. December 2013, 06:52

A ni pri SuperSelectu način 4H praktično stalni? Je dovoljeno ves čas voziti v tem načinu? Ker nekateri priklopljivi pogoni so imeli težave z obrabo komponent.

NejcT
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 18. December 2013, 09:15

Žal ne.
Tovarniško je omejeno na 100 km/h, realno pa nekje okoli 80 km/h (vsaj pri meni), nato pa začne utripat.

Uporabniški avatar
motorka
Uporabnik foruma
Prispevki: 184

Odgovor Avtor: motorka » 18. December 2013, 09:16

NejcT napisal/-a:
Mogoče je pa ravno v tem težava. Preveč informacij lahko še bolj "zmede" nekoga, ki se še ni odločil, kaj točno bi rad. Če pa veš, kaj bi rad, sem nekoč slišal eno modrost: Zakaj je met kovanca tako dobra ideja? Zato, ker se, ko je kovanec v zraku, ponavadi zaveš, za katero stran navijaš. Mogoče je tudi v tvojem primeru tako. :.sup
američani imajo en lep pregovor...over analysis leads to paralysis ;)

garancije da se neboš nafukal NI! nažalost
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost