Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: BackW00d » 08. Februar 2017, 13:26

ATM mam gor obrabljene diske in neke noname ploščice in se mi zadeva pregreje NAVHRIB v par ovinkov dolgo cesto v zasavju. V ovinek prletiš cca 100-110 (enga ali dva tudi 130) in zaviraš na cca 40-50 pač za hard ovinek. In to navhrib grejo premze čist u spužvo.

Zdej STD disk lahko dobiš že za smešnih 17€: diski RIDEX
Lahko vzameš rahlo boljše STD diske: diski TEXTAR
Ali pač po besedah "vseh prodajalcev rezervnih delov" najboljše: valda diski ATE
Seveda je en kup drugih opcij med "boljšimi" diski: diski s ceno od gajbe pira do pol minimalne plače
Določene opcije so že kar smešno cenjene...

Isto je pri zavorni oblogi, smešna cena 16€ za 2 para ploščic: obloge ABS
Takorekoč za 52€ dobiš za spredaj diske in ploščice :lol: :c Pa naj kdo reče da WRX-a ni pocen!
Ampak valda vzameš malce bolj renomirano znamko ploščic: Textar, Brembo, ATE, Ferodo ali Bosch ipd

Nakoncu recimo za komplet ATE/ATE ali ATE/Bosch butneš cca 130-150€, ali cca 100€ za textar/textar.
Super cena!

Sam klinc, k ne veš a bo to res prijel tako kot bi si človek želel.

Po drugi strani pa ma malce ščemijo diski, ki bojo izpod letne obutve tudi nekako zgledal:
Seveda takoj pogledaš razne poznane znamke EBC ipd in so cene česarkol da ima zarezo notri takšne da te srat prime, in to dvakrat zapored.
Pol valda pogledaš na tuje strani, kamor tuji (in domači) Subarujaši radi zatekajo:
Godspeedbrakes - 6 groove
Godspeedbrakes - G hook
SWRD - 8 groove
SWRD - 8 groove black

Po drugi strani pa imaš celo take kite na ebay-u : noro "hud" komplet

Kako naj človk ve kaj kupt!?

Da sem ziher da bo res ATE/Textar komplet prijel normalno vsaj 8-9 zaviranj na hard, ja itak raj vzamem to kot pa 2x-3x dražji komplet od englezov, ki vem da bo povrh vsega še cvilil in škripal zaradi hardcore ploščic. Felge bojo pa tudi nonstop črne od prahu.

Internet je poln debat: https://forums.nasioc.com/forums/showth ... ?t=1154081" onclick="window.open(this.href);return false;

Jaz bi sam rad da mi vsaj navzgor v hrib ne grejo premze rakom žvižgat. (nočem pa gor dajat oversized diskov in nekih superduper čeljusti).
Enkrat sem ga navzdol trajbal na polno in mi je disk počil :cr Kadilo se je od premz pa še pedal sem zabijal do groba pa ni prijelo do ABS-a, po vseskupaj par ovinkih...
Sploh ti avto ne daje tistega zaupanja, da boš zadnji moment nabil premzo in da bo do ovinka zlaufalo...

Tko, da ja danci, wartburg je mel bolše premze!
Bratov Golf VI 1.6 TDI ma 100× bolj vzdržljive zavore kot moja WRX-a...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4469
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 08. Februar 2017, 14:24

BackW00d napisal/-a: Tko, da ja danci, wartburg je mel bolše premze!
Wartburg je bil predvsem lažji...
Kar je, glede na to, da ima WRX večje diske (294 vs. 280 mm), boljše čeljusti (2-batne vs. 1-batne), ... rahlo čudno.

Razen, če ima Golf kak 'sport pack' ali kaj podobnega, pa ima pač res boljše bremze...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 08. Februar 2017, 14:49

Godspeed mam jst gor, lepo zgleda do prvega dežja :lol: . Ko bom sam menjal, bom šel na "navadne" diske in ploščice.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Februar 2017, 14:53

Lej sem imel poceni ploščice točno mesec dni in en (1) raceland, pa se ne vozim dosti po progi ko sem gor...cca 30-40 krogov vključno z ogrevalnimi in ohlajevalnimi in je zmanjkalo mesa. Potem druga zadeva je pri kakih čunga lunga varjantah, da jih uspeš po parih ovinkih v klanec pregret, da se armatura trese kot cesna ko vzleta in da pedalo porineš do konca, glava v stropu pa gledaš kam boš zadel. Te poceni varjante so dobre za takrat ko prodajaš, da lahko v oglasu napišeš "komplet nove zavore".

Je pa govorim za STI, za WRX ne vem, čeprav sem imel pri GT-jki podobne izkušnje - nebroj počenih diskov, raznih hudih top nevemkaj, potem sem dobil od Kržiča rabljene original in so držali do konca. Serijski material je kar se mene tiče odličen. Problem je samo v cenah, zato se gre na aftermarket.

Kar se prakse tiče: probal sem pa 4 različne proizvajalce ploščic in 3 diskov. Ploščice na začetku original, potem OMP spredaj - ne delajo več, DS2500 spredaj in zadaj, nato spredaj carbon ki so šli v 1 mescu in sem dal hitro tiste stare OMP nazaj, dokler nisem končal na trentutnem stanju performance friction - streeet varianta. DS2500 mi niso bili všeč, ker hladni niso takoj prijeli in zato nisem želel performance friction race. Problem je recimo na AC, kjer 100 km lepo pelješ 130 na uro, potem je treba pa naglo zavret in pač ploščice niso ogrete - NO-GO. Diske pa original spredaj, zadaj, potem spredaj godspeed varianta sedaj pa spredaj performance friction, pa zadaj godspeed varjanta. In vse kar mi je ta hip žal je, da nisem vzel zadaj kaj drugega. Ker pač tisto po klancu navzgor, se sedaj pregrejejo zadnji diski. :cr

Tko da v bistvu nisem tok velik testiru, da bi bil huda referenca za to kaj je dobr, sm pa zihr dost dobra da povem kaj je slabo.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Februar 2017, 14:54

danci1973 napisal/-a:
BackW00d napisal/-a: Tko, da ja danci, wartburg je mel bolše premze!
Wartburg je bil predvsem lažji...
Kar je, glede na to, da ima WRX večje diske (294 vs. 280 mm), boljše čeljusti (2-batne vs. 1-batne), ... rahlo čudno.

Razen, če ima Golf kak 'sport pack' ali kaj podobnega, pa ima pač res boljše bremze...
Golf precej solidno bremza. Je pa res da ga težko od prvega bremzanja do drugega vmes poženeš tako kot imprezo, od tukaj najbrž razlika.

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Februar 2017, 14:55

klemz napisal/-a:Godspeed mam jst gor
Vse povedu. Upam da nimaš še teh karbon ploščic, ker potem res ni za nikamor. :)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Februar 2017, 14:57

Aja pa da bo še kaj koristnega.

Jaz bi tole testiral: VA DBA 4000 Bremsscheiben WRX
http://www.ak-motorsport-onlineshop.de/ ... 03-05.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Če je želja lahko VA DBA 4000 Bremsscheiben Genutet WRX, samo meni lukne niso vredne 60€.

Maš tudi zadnje, cena je enaka. 309, spredaj - zadaj 618 eur, pa maš komplet diskov, še poceni? :)
Neke mal bol priznane ploščice komplet so pa hitro 200, potem pa lajtnge, kitek, olje, ročna.

PS: Upam da se da kje dobit ceneje.

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: klemz » 08. Februar 2017, 15:04

irCAR81 napisal/-a:
klemz napisal/-a:Godspeed mam jst gor
Vse povedu. Upam da nimaš še teh karbon ploščic, ker potem res ni za nikamor. :)
Menjal sem tudi komplet zavore. Spredaj in zadaj novi Godspeed diski in orangestuff ploščice. Istočasno so se menjale še obloge ročne zavore in nosilni vijaki prednjih zavornih čeljusti za močnejše - 10.9.
Takole je pisal v oglasu. Te kombinacije ne priporočam. Komplet je star 5 mescov, zgleda pa obupno pa prime tut ne nč :lol: .

PS: Na EBC strani piše tole...
The new EBC Orangestuff Pad is a brand new race pad and is specially designed for track only use. The deep 'V' grooves in the pad are used to catch dirt, debris and dust as well as aiding with venting.

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1132

Odgovor Avtor: Unikat » 08. Februar 2017, 18:14

irCAR81 napisal/-a:Tko da v bistvu nisem tok velik testiru, da bi bil huda referenca za to kaj je dobr, sm pa zihr dost dobra da povem kaj je slabo.
Dost podobno je pri meni. Z ničemer nisem bil res zadovoljen in razen originala, ne morem nič priporočat. Na prejšni imprezi je bila daleč najslabša varjanta EBC - po hitrem postopku so leteli dol. Zatem neke Angleške zavore Mtec ali Mtech, počil disk. Potem sem dal original Jurid ploščice in Tarox diske. Končal z zvitimi diski dokaj hitro. Nazadnje sem šel do Kržiča po original rabljene STi diske in bil nepopisno zadovoljen! Mi je bilo jasno zakaj tako visoka cena, čeprav je izredno nehumana. Zdržali so pa do konca. Zdaj na drugi Imprezi me očitno ni nič izučilo in sem se zelo samozavestno odločil za Godspeed diske in kevlar ploščice. Spet sem se nategnil. Zdaj gledam če bi kje spet dobil original STi diske... Počas mam res dost tega nategovanja z bremzam. :)
EJ257, FB25

peruccy
Uporabnik foruma
Prispevki: 203

Odgovor Avtor: peruccy » 08. Februar 2017, 18:44

BackW00d napisal/-a:Ali pač po besedah "vseh prodajalcev rezervnih delov" najboljše: valda diski ATE
Potem sem pa jaz prvi prodajalec, ki ti odsvetujem ATE :) Jaz sem jih že parkrat sprobal in za ta denar, nisem bil navdušen. TRW me pa še nikoli ni pustil na cedilu... Zadeva je drugače čist simpl - kupi aftermarket od tistega proizvajalca, ki dela za določeno znamko bremze v originalu. Primer:
- PSA = TRW
- BMW, MB, VAG = ATE
- FLAR = Brembo
itd.

Pa še to - če so razne ebay racing bremze (EBC, Mintex, DBA, Tarox itd.) res tak super duper, zakaj jih ne dajejo kot prvo vgradnjo v serijske avtoje (z izjemo Nobla, ki mislim da ima EBC gor)???
R33 GTST, SF5 EJ205, P205 XUD9TE, P11 SR20DE

MPS
Uporabnik foruma
Prispevki: 498

Odgovor Avtor: MPS » 08. Februar 2017, 18:51

jaz bom pa vzel AP racing sprednje 2delne diske z performance fricton ploščicami, menda bi to moralo biti top! za zadaj pa še nevem, :)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 08. Februar 2017, 20:44

MPS napisal/-a:jaz bom pa vzel AP racing sprednje 2delne diske z performance fricton ploščicami, menda bi to moralo biti top! za zadaj pa še nevem, :)
Une vzemi, k sm dal mal gor link. Jaz sem to hotu, pa k sm pršu menjat se je izkazal da se nismo zastopil in je bil godspeed v škatli. Zadni res zdržijo skoraj 2x tok k prvi in ni razloga da bi tm isku 100-200 eur prihranka na račun tega da boš vsakič k boš resno bremzu nezadovoljen.

MPS
Uporabnik foruma
Prispevki: 498

Odgovor Avtor: MPS » 08. Februar 2017, 21:52

irCAR81 napisal/-a:
MPS napisal/-a:jaz bom pa vzel AP racing sprednje 2delne diske z performance fricton ploščicami, menda bi to moralo biti top! za zadaj pa še nevem, :)
Une vzemi, k sm dal mal gor link. Jaz sem to hotu, pa k sm pršu menjat se je izkazal da se nismo zastopil in je bil godspeed v škatli. Zadni res zdržijo skoraj 2x tok k prvi in ni razloga da bi tm isku 100-200 eur prihranka na račun tega da boš vsakič k boš resno bremzu nezadovoljen.
neki bom že...počas do tam :D

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5498
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 09. Februar 2017, 09:08

No pa smo spet tam, 100 izkušenj, pa nobena ni prav točno opisana kje tiči zajec problema...

Da povzamem par osebkov in izrazim svoje lastno mnenje:

-Klemz - Imaš načeloma OK diske (ki naj nebi pokali in se zvijali) in precej prehude ploščice zate, glede na opis tvojih izkušenj z avtom od nakupa do danes. Racing plošlice so za street povsem neprimerne sploh pa Klemz zate. (ne mislim nič slabega ali posmehljivega s tem)
Povzetek z njihove strani:
ebc napisal/-a: If you wish to drive your car to the track and race it, you cannot use Orangestuff. It is not European street legal or safe and likely never will be ECE R 90 street legal . Even in countries where there is no such consideration of ECE R 90 (a European brake safety regulation) Orange grade is NOT designed for highway style driving and is more designed to scrub off speed on track use. Orange is a track only material.

In tako agresivna sintered metal (verjetno) ploščica ziher noro hitro požre disk. Tudi "prah" ki ti leti stran bo hitro zarjavel in naredil kup stoječe rje po feltnah/avtu ipd.

Pomoje bi ti rešil svojo težavo že z nakupom mehkejše ploščice.
Bi te pa prosil za sliko diskov, da vidimo kakšen poraz zgledajo :thup
Tako lahko zgledajo zaradi agresivne ploščice, ki ne naredi prave površine na disku. (površina ni svetleča ampak taka mat, abrazivna).

-irCAR - Kar se tiče golfa mi je povsem jasno da navhrib ne pospešuje do ovinka niti pol toliko kot jaz z imprezo. a prideš v ovinek 100 ali 130 je kar precejšna razlika v količina energije ki jo moraš odbit do ovinka. Brake pedal feel pri golfu je super napram moji imprezi (upam da te stvari rešita predvsem SS-braided-lajtunge, novo boljše olje (kaj veš kaj je trenutno notri) ter brake stoppa (tisti nosilec v motornem delu, ki preprečuje krivljenje celega zavornega cilindra in s tem pumpastega občutka pedala). Slednjega imam plan narediti sam, doma na plazmo. Mogoče naredim kakega viška, še za koga iz foruma :w

Kar se tiče zavornih setupov pa vidim da si bil že v vsem možnem. Se pravi ATM maš gor Godspeed - kevlar pads zadaj ter spredaj PF z-rated al compound 11 in vse to na original diskih spredaj/zadaj?
Godspeedbrakes - Kevlar Pads : kolikor sem jaz tega IAN-a razumel, podturi kevlar ploščice vsem tistim, ki so jim "hude racing ploščice" tipa CL RC5+/6, PF, Ferodo ipd napačne, ali preglasne, ne primejo ko so hladne ipd. Ker očitno predvideva da nisi pravi racer, in boš verjetno OK z manj agresivnimi kot so verjetno te kevlarjeve. Tukaj ne apeliram nate temveč na ljudi iz tujih forumov, ki so pljuvali čez RC5+ ipd ploščice IAN pa jim je zastonj pošiljal kevlar ploščice kot nadomestek ter "opravičilo".

-Unikat - Sam sem imel EBC greenstuff na puntotu spredaj in so bile noro dobre obloge! Punto je dokaj lahek, in je imel dosti velike diske.
Katere si imel ti na svoji?
Kasneje sem kupil nemški "budget" komplet za puntota spredaj in so tiste generične ploščice delale samo ko so bile ogrete. Mrzle si težko pritisnu do ABS-a. Ampak če si recimo hladne zabil do kraja pri 130km/h, je bilo prav očitno prvih nekaj 10 metrov da so z dvigom temparature vsebolj prijemale dokler ni pač prišlo do ABS-a. Potem so še nekaj časa dobro prijele, ko je bilo pa preveč, so se pa vdale.
Kar se tiče "zvitih" diskov. Res nočem biti ekstra pameten okol tega ker je tukaj možno svašta!
Ampak, a si jih pravilno in dovolj pregrel ob montaži da so se "vsedli". Bed-in procedure pri diskih so kar pomembne in lahko rešijo tresenje. Okol tega ne bom veliko pisal ker o tem najdeš ogromno na netu.
Kaj točno te moti pri godspeed disku z kevlar ploščicami? Katerga si vzel? G hook ai navadnega s 6 zarezami? Tukaj je lahko zopet problem le v napačni ploščici za tvoj način vožnje!
Se ti pregrevajo/tresejo/hladne ne primejo??

-Peruccy - Super informacija, določeno sem vedel, določeno ne. Torej so to boljše navadne znamke (TRW,ATE,Brembo), ki se jih splača vzet. Katero pa uporablja subaru?

-MPS - ti pa vidim da greš all in v big brake kit. Izpod felten bo zgledalo top! Kako bo pa zaviralo boš pa še javil :thup Cene kitov so bolane!

Sej počas bomo najdl tisti sweetspot!
Meni se ne daje 300€ samo za diske, raje neham jamrat in mal jenjam pri priganjanju.
Tisti komplet na sliki je nekak maximum. Če seveda s TRW/ATE polcenejšimi diski naredim isto stvar grem tudi v to. :thup

Dejmo nadeljevat v tejle konstruktivni smeri :w
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: klemz » 09. Februar 2017, 09:26

Res je čist od posameznika odvisno, zame ta kombinacija ni, lahko se pa dobiva pa boš sam videl. Mogoče bi res samo ploščice zamenjal. Zdaj ko je vreme tako deževno, je vse rjavo in rožlja pa še špure mi je začel delat v disku.

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov