Menjava VIN-a Avtomobila
Re: Menjava VIN-a Avtomobila
Ne. Enostavno ne bom dal državi ,da bojo p*zde na oblasti kradli, babe se drajsale in rit grele po javni upravi jaz jih bom pa podpiral...ma nemoj!
Raje ga registriram v boliviji, kot pa ,da mi tlele pobirajo za neke izpušne pline medtem ko fabrke uničujejo okolje za tisoče avtomobilov, res ne me j*bat, šit!
Se bom pa odpovedal vozilu za hobi in dušo ter čez čas nabavil neko drugo kripo pa vozi miško.
PS.: Tega recimo tudi nisem vedel. Vsi ki imate STI ali kakšne drugačne igrače imate lahko velike probleme ob karambolih če imate na avtomobilu takšne in drugačne "bombončke".
Primer: Na STI-ja namontirate od Porscheja zavorne čeljusti brez "homolomo". Slučajno se vam zgodi in priletite v avto vrednosti recimo 50keur. Lahko,da bo šlo vse v vredu čez lahko pa zavarovalnica pošlje svoje ljudi ki jih imajo najete posebej za take primere in na koncu jebete ježa pa še gate vam iz rit slečejo če ni vsaka sprememba na avto homologirana. Poudarjam Čisto vsaka! Dandanes se je težko pogajat ob kakšni takšni nezgodi če imate vse do vijaka natančno po homologaciji, ne pa da kaj "resnega" ne štima.
Vglavnem Slovenija, njeni zakoni, davki in pravila so enostavno the best of europe. Ma kaj europe, world!
Raje ga registriram v boliviji, kot pa ,da mi tlele pobirajo za neke izpušne pline medtem ko fabrke uničujejo okolje za tisoče avtomobilov, res ne me j*bat, šit!
Se bom pa odpovedal vozilu za hobi in dušo ter čez čas nabavil neko drugo kripo pa vozi miško.
PS.: Tega recimo tudi nisem vedel. Vsi ki imate STI ali kakšne drugačne igrače imate lahko velike probleme ob karambolih če imate na avtomobilu takšne in drugačne "bombončke".
Primer: Na STI-ja namontirate od Porscheja zavorne čeljusti brez "homolomo". Slučajno se vam zgodi in priletite v avto vrednosti recimo 50keur. Lahko,da bo šlo vse v vredu čez lahko pa zavarovalnica pošlje svoje ljudi ki jih imajo najete posebej za take primere in na koncu jebete ježa pa še gate vam iz rit slečejo če ni vsaka sprememba na avto homologirana. Poudarjam Čisto vsaka! Dandanes se je težko pogajat ob kakšni takšni nezgodi če imate vse do vijaka natančno po homologaciji, ne pa da kaj "resnega" ne štima.
Vglavnem Slovenija, njeni zakoni, davki in pravila so enostavno the best of europe. Ma kaj europe, world!
To velja za vsak vozilo v prometu, ne samo za STI-jke, pa nehomologirana platišča in vlečne naprave so precej bolj pogost primer.
Državo podpiraš (skoraj) v vsakem primeru, v dotičnem ti vsaj nekaj za dušo na koncu ostane
Državo podpiraš (skoraj) v vsakem primeru, v dotičnem ti vsaj nekaj za dušo na koncu ostane
Ti pa ta tvoj "quest for holy grail" 
Zadeve pač so take kakršne so ti pa pri svojem 35k budgetu na vsakih 100 eur gledaš in na tak način ne boš nikol kupil nekaj "za dušo".
Dej nam vsaj link do konkretnega vozila pokaži :.sup
Zadeve pač so take kakršne so ti pa pri svojem 35k budgetu na vsakih 100 eur gledaš in na tak način ne boš nikol kupil nekaj "za dušo".
Dej nam vsaj link do konkretnega vozila pokaži :.sup
-
george impreza
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 156
če plačaš zavarovanje in ti avto pregleda in poslika in da ga medtem ne spreminjaš, ti po moje nimajo kej dosti, seveda pa se ne smeš ustrašit ko ti zagrozijo. Meni so enkrat zavrnili, in sem poslal pritožbo in so mi jo spet zavrnili. Seveda pomisliš, da ne bi šel naprej s postopkom, ker če izgubiš imaš velike stroške. No potem sem tožil in po dveh letih dobil plčano vse plus obresti. Seveda pa ko gre za 100000€, išče zav. kako bi se izognila plačilu. Je pa problem če maš slabe gume, ali pa kaj takega, ki je lahko dejansko vplivalo na nesrečo.
aja, ta dmv res ni upravičen, pomoje če se jih bi več uprlo lahko da ga bi celo morali ukinit, saj reklamirajo da smo evropa
aja, ta dmv res ni upravičen, pomoje če se jih bi več uprlo lahko da ga bi celo morali ukinit, saj reklamirajo da smo evropa
Offtopic:Nismo edina EU država z takim davkom :sh
-
george impreza
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 156
plačujemo zelo velike dajatve glede na standart
Z idejo o registraciji vozila v drugi državi sem se jaz tudi ukvarjal.
Glede homologacije in nesreče, tudi neoriginalni brisalci so ob večjih vsotah škode lahko kamen spotike. Te uporabljajo skoraj vsi nehomologirane.
Je pa res kot je George napisal vse je odvisno od zavarovalnice in tvoje iznajdljivosti.
Boxer, saj si vešč z besedami, le pogumno v nakup.
Glede homologacije in nesreče, tudi neoriginalni brisalci so ob večjih vsotah škode lahko kamen spotike. Te uporabljajo skoraj vsi nehomologirane.
Je pa res kot je George napisal vse je odvisno od zavarovalnice in tvoje iznajdljivosti.
Boxer, saj si vešč z besedami, le pogumno v nakup.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Haha pa sej ne moreš verjet. Ne ampak res ne moreš verjet. Po celi moji odisejadi kupovanja, študiranja ,ogledih mi je danes popoldne že skoraj vse padlo dol. Enostavno mi je zmanjkovalo energije in volje do nakupa avta za "dušo". Zato sem par dni nazaj še v skrajni sili mislil urediti to varijanto z menjavo VIN-a. No in kot ponavadi sem tudi pri takem "projektu" našel pomankljivost. Mislim res sem kompliciral,da sem šel počasi že sam sebi na živce. Danes sem pa še nekaj zvohal pa sem rekel mah k*rac grem še na ta ogled pa če ne bo uredu sploh ne bom nič več gledal in študiral ter se naprej vozil v moji kripci pa mirna bosna.
Res sem "jebena stranka", to pa lahko rečem. Čisto pri vsakem avtomobilu sem nekaj našel. Če pa nisem pa z ceno nisva z prodajalcem prišla skupaj. Ali je bil avto pregonen, ali predelan, ma neki je blo,da ga j*beš.
Kolegi so se norca delal kot ,da kupujem 30let starega Skyline-a od prvega lastnika
Ampak tko je. Hotel sem za čim manj denarja vse moje zahteve, želje ter kompromise združit. Najprej sem hotel kupit avto ki bo ustregel vsemu temu za 1keur, kasneje pa prišel na budget 30keur ker enostavno nisem več vedel kaj naredit.
:
In zdajle sem prišel po zadnjih 300km od ogleda domov.
Zaključek? Avto prihaja jutri domov, ne se j*bat.
:mrgreen: :-2 I cant belive :-D . Kapo dol pa tudi prodajalcu,da je imel živce ob takem kupcu z tisoč in enim uprašanjem. Malo manj kot,da nisem vijakov pregledal če je kaj narobe z njimi.
ps.: In ne, ne povem. Če se srečamo kdaj ga boste pa itak videli :.sup :-D
Res sem "jebena stranka", to pa lahko rečem. Čisto pri vsakem avtomobilu sem nekaj našel. Če pa nisem pa z ceno nisva z prodajalcem prišla skupaj. Ali je bil avto pregonen, ali predelan, ma neki je blo,da ga j*beš.
Kolegi so se norca delal kot ,da kupujem 30let starega Skyline-a od prvega lastnika
In zdajle sem prišel po zadnjih 300km od ogleda domov.
Zaključek? Avto prihaja jutri domov, ne se j*bat.
ps.: In ne, ne povem. Če se srečamo kdaj ga boste pa itak videli :.sup :-D
Najlepše pa je to ,da si bom uredil avto posvojih željah. Mogoče kdo od vas ve kje se dobi ugodne Recaro zice? Nekaj takega kot na spodnji sliki: Pa če ostanem vsaj malo v okviru teme morajo biti homologirani seveda :-D
http://b.pix.ge:81/z/z6v8h.jpg
Hehe, sem poklical tipa za montažo muzike/avtoakustike zdele ob polnoči,da ga sploh ne j*ebem, jutri popoldne mi montiraj akustiko v avto. Maš stranke? Prestavi jih! :mrgreen:
http://b.pix.ge:81/z/z6v8h.jpg
Hehe, sem poklical tipa za montažo muzike/avtoakustike zdele ob polnoči,da ga sploh ne j*ebem, jutri popoldne mi montiraj akustiko v avto. Maš stranke? Prestavi jih! :mrgreen:
Da mene takole in s takim odnosom pokličeš, ti vse narobe zvežem.
Če bi sploh do delavnice prišel.
No fino, zdaj bo pa nekaterim dolgčas tule na forumu.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Si pa tut model,najprej saga v večih izvedbah v iskanju tapravga stroja pol,ko pa se končno neki zgodi pa si še predstavitve ne zaslužmo.Ker ego 
.......za zice ve beli sam ne bo povedu:P
beliblisk napisal/-a:
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Nosi svoje rane na prsih, ne na hrbtu!
@mesecnik, jaz pač imam o tem malo drugačne pojme ko sem stranka ali pa obratno. Čisto na hitro, dobri stranki sem jaz vedno na voljo. Tudi ob 4-ih zjutraj sem se vsedel v avto pa letel 500km daleč ,da sem ustregel sitni babnici v eni firmi. Ampak verjemi,da se mi je splačalo. Ravno tako je tukaj v tem primeru
Pa še to ni isto ker se z tem možakarjem kar dobro poznava in se je zgolj nasmejal ker ve,da more bit pri meni vse na brzino. Time is money, j*biga
@thomas, ne vem lih kaj si mislil? :-)
@beliblisk, dec (in ostali) ne me narobe razumet, ampak nimam želje po neki predstavitvi na javnem forumu. Sicer ni avto nobena eksotika al pa kaj podobnega pa vseeno če povem kaj sem kupil bom moral odgovarjat na vsa možna uprašanja. Zajebantska ter provokacijska in kakšna resna...
Za zice če veš mi lahko pošlješ PM če želiš, če ne bom pa sam zvohal nekaj
@motorka, daleč od tega,da mi nemški avti smrdijo, sem imel kar veliko nemcev že v lasti. Čez čas in po milijon prevoženih km mi pa japonci še vedno najbolj dišijo predvsem ker imam z njimi superiorne izkušnje kar se tiče zanesljivosti. Zic je pa zic, je lahko nemški ker itak ne more nič "crknit". :mrgreen:
ps.: moderatorji a ste toliko dobri pa teh zadnjih par postov nekam premaknete ker smo že turbo off topic :-)
@thomas, ne vem lih kaj si mislil? :-)
@beliblisk, dec (in ostali) ne me narobe razumet, ampak nimam želje po neki predstavitvi na javnem forumu. Sicer ni avto nobena eksotika al pa kaj podobnega pa vseeno če povem kaj sem kupil bom moral odgovarjat na vsa možna uprašanja. Zajebantska ter provokacijska in kakšna resna...
Za zice če veš mi lahko pošlješ PM če želiš, če ne bom pa sam zvohal nekaj
@motorka, daleč od tega,da mi nemški avti smrdijo, sem imel kar veliko nemcev že v lasti. Čez čas in po milijon prevoženih km mi pa japonci še vedno najbolj dišijo predvsem ker imam z njimi superiorne izkušnje kar se tiče zanesljivosti. Zic je pa zic, je lahko nemški ker itak ne more nič "crknit". :mrgreen:
ps.: moderatorji a ste toliko dobri pa teh zadnjih par postov nekam premaknete ker smo že turbo off topic :-)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov