Ročna
Ročna
Je komu kaj jasno, zakaj naj bi med vožnjo, ko na rahlo potegnem ročno komaj do položaja, ko ploščice dotaknejo zavornega diska,.....rahlo poči?
LP, Subadoo
LP, Subadoo
Subaru.....Better than KIA.....Warranty for Ever !!!
A ni to tista scena če u rikverc zabremzaš al pa u klanec ti pol ko greš naprej ob prvem zaviranju poči? govorim vselej za ročno.
LP B
LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
Če imaš v srednjem diffu visko zaporo, gre počes kadar češ, samo ročna mora ornk prijet. Visko sklopka drži sam do nekega navora, potem popusti, v večini primerov je ročna dovolj močna da sredinski diff "zadrsi" in zadnji par koles se ne suče, medtem ko je prednji par še gnan s pomočjo motorja....
V tem primeru stisk sklopke ni potreben. (Razen če maš slabšo ročno zavoro/švoh roko) Res pa je da morš odločno in konkretno potegnit ročno. Če jo počasi zateguješ ponavadi cel avto poklekne, in pol je use čudn
Če imaš pogon DL se pravi preklopliv, pa tega ne moreš izvajat, ker primejo vsa štiri kolesa, zaradi manjka sredinskega differenicala.
Razen če si nalašč zmontirate ročno zavoro na samo eno izmed zadnjih koles, v tem primeru pa se začne ročna obnašat kot pri FWD/AWD avtu...ampak moraš vedet da na hribu ne drži....pa v en ovink raje odddrsi kot v drugega!
To smo mel mi neki časa na justyu, k je prerjavela ena stran zajle od ročne. Uglavnm je blo FUN FUN FUN. Sem pa to izvajal samo na makadamu/snegu. Asfalt in 4x4 DL pogon je jeba, ker ga hitro zagrabi, in potem letijo polosi al pa kaki zahnradi kje
Drugače pa tudi meni vedno poči ko zategnem ročno zavoro, ampak to šele takrat, k je sila tolk velika, da razklene sklopko v sredinskem diffu.
No takrat nardi tko PAK, podobn zvok kot kadar zapelješ v manjšo luknjo na cesti....in takoj ko spustim zavoro, pa k prime sklopka diffa nazaj čujem podobn zvok....
Ampak s tem ni nič narobe, usaj v zadnih 50kkm se ni tko pokazal, sredinski diff še zmeri prime...
V tem primeru stisk sklopke ni potreben. (Razen če maš slabšo ročno zavoro/švoh roko) Res pa je da morš odločno in konkretno potegnit ročno. Če jo počasi zateguješ ponavadi cel avto poklekne, in pol je use čudn
Če imaš pogon DL se pravi preklopliv, pa tega ne moreš izvajat, ker primejo vsa štiri kolesa, zaradi manjka sredinskega differenicala.
Razen če si nalašč zmontirate ročno zavoro na samo eno izmed zadnjih koles, v tem primeru pa se začne ročna obnašat kot pri FWD/AWD avtu...ampak moraš vedet da na hribu ne drži....pa v en ovink raje odddrsi kot v drugega!
To smo mel mi neki časa na justyu, k je prerjavela ena stran zajle od ročne. Uglavnm je blo FUN FUN FUN. Sem pa to izvajal samo na makadamu/snegu. Asfalt in 4x4 DL pogon je jeba, ker ga hitro zagrabi, in potem letijo polosi al pa kaki zahnradi kje
Drugače pa tudi meni vedno poči ko zategnem ročno zavoro, ampak to šele takrat, k je sila tolk velika, da razklene sklopko v sredinskem diffu.
No takrat nardi tko PAK, podobn zvok kot kadar zapelješ v manjšo luknjo na cesti....in takoj ko spustim zavoro, pa k prime sklopka diffa nazaj čujem podobn zvok....
Ampak s tem ni nič narobe, usaj v zadnih 50kkm se ni tko pokazal, sredinski diff še zmeri prime...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: Ročna
A tebi ročna dela na diske?Subadoo napisal/-a:Je komu kaj jasno, zakaj naj bi med vožnjo, ko na rahlo potegnem ročno komaj do položaja, ko ploščice dotaknejo zavornega diska,.....rahlo poči?
Moj Legacy ima zadaj majhne bobne, ki so samo za ročno. Predvidevam, da ko ročna ni zategnjena, pakne niso v kontaktu z bobnom in se lahko zaradi tresljajev malce premaknejo.
Ko ročno zategneš in pakne začnejo zgrabit, jih premakne / scentrira - in to pokne...
D.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Tudi jaz imam zadaj diske, ampak za ročno je zraven še mali boben...Subadoo napisal/-a:jop....zadaj imam zavorne diske.
http://static.opposedforces.com/epc_img ... 026303.png
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov