Iščem nekoga, ki bi znal inštalirat win XP... :D

Vse kar ne paše v ostale teme...
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Junij 2010, 09:11

lupastro napisal/-a:bi izkoristil priliko pa dal ubuntu gor :D
Mah ubuntu je ratal tak kot winXP. To je že brez veze. Probaj kako fedoro 11 gor dat. Sploh multimedia dodatek je hud za fedoro. Pa še manj bugast sistem je kot ubuntu (sej pravim, trenutno je na stopnji XP-jev s SP1).

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 01. Junij 2010, 09:32

pa se podprt je, z moblin graficnim vmesnikom ravn prav za majhen display

http://spins.fedoraproject.org/moblin/#home

jaz sem na 9 colski Toshibi imela Kubuntu netbook remix, vendar mi ni uspelo postimat driver za usb tv karto, tako, da imam sedaj hackintosh, pa vse dela kar rabim

:-)

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 01. Junij 2010, 12:51

Matr, zgleda, da mam sam jst srečo z ubuntujem, sm updejtu na 10.04 lts pa nobenga problema, use out of the box dela.

Uporabniški avatar
lupastro
Uporabnik foruma
Prispevki: 346
Kraj: Suhorje, brkini

Odgovor Avtor: lupastro » 01. Junij 2010, 14:52

klemz napisal/-a:Matr, zgleda, da mam sam jst srečo z ubuntujem, sm updejtu na 10.04 lts pa nobenga problema, use out of the box dela.
tui meni na acer aspire one ;)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 01. Junij 2010, 16:15

Saj moja Toshiba tudi dela OTB, z usb tv kljuckom pa je prevec zafrkancije napram hackintosh varjanti, kjer sem menjala samo wifi karto.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1415
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 01. Junij 2010, 16:48

Tudi meni na precej izbirčnem Sony Vaio VGN-P, na vzdržljivem ThinkPadu T61p in na še treh različnih laptopih in štirih stacionarcih, ki jih vzdržujem familiji, Ubuntu in Debian delata bp.
Pravzaprav imam z računalniki precej manj dela, odkar sem večino familije prepričal, naj naredijo preskok z Win in se navadijo na Ubuntu.

Ne vem, eni pač imajo dve levi roki za GNU/Linux, drugi imamo pa dve levi roki za Win in Mac packarije ... :twisted:
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 01. Junij 2010, 17:13

Jst uporablam use, winXP pa 7, OSX 10.5.8 pa ubuntu, zadn se mi najbol dopade, za mal bol neuke, kot je moja draga mama, sm naložu win 7 look, sploh vedla ni da je linux.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Junij 2010, 19:45

No ja jst bom tko reku, windows 7 z vsemi popravki deluje brezhibno tudi na starejših mašinah in to celo iz leta 2003 (dual xeon 3GHz (+HT, tako da se obnaša kot da bi imel 4 proce v mašini) in 4Gb rama), medtem ko ubuntu 10 na isti mašini šteka.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 01. Junij 2010, 20:30

@nebivedu: eno je poganjat sedmico na stacionarnem 3 gigaherčnem dual xeonu, drugo pa na mobilnem Atomu ali celo na NoFearjevem Celeronu, ki po defoltu dela z znižano hitrostjo na 600 MHz z integrirano grafiko in deljenim spominom.

@vrecha: imaš mogoče kaka delujoča navodila za poštimat driver za Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 320e?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 01. Junij 2010, 21:01

niva13 napisal/-a:@nebivedu: eno je poganjat sedmico na stacionarnem 3 gigaherčnem dual xeonu, drugo pa na mobilnem Atomu ali celo na NoFearjevem Celeronu, ki po defoltu dela z znižano hitrostjo na 600 MHz z integrirano grafiko in deljenim spominom.

@vrecha: imaš mogoče kaka delujoča navodila za poštimat driver za Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 320e?
niva13, imam tudi podobno mašino - lenovo S10e in na njem brezhibno deluje windows 7 ultimate (uradna verzija - ni iz pašnikov). Procesor je atom N280 (1.63GHz in HT je vklopljen) grafika je integrirana in 160GB diska, je pa res, da imam 2GB rama (prva stvar, ki jo narediš pri taki mašinci in pri tako poceni ramu je, da ga nadgradiš kolikor ga plata podpira). Zadeva deluje perfektno, zboota se v 5 sekundah in takoj lahko delaš.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 01. Junij 2010, 21:09

Sem moral poguglat kaj je to spljoh. :oops:
Tako da potem je odgovor jasen.

Zadeve, ki se rimajo na TV, sem nehal uporabljati pred kakšnimi petnajstimi leti. :shock: TiPresnetaAskezaTi.
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 02. Junij 2010, 00:18

Odkar imaš Yote itak nimaš časa... :7n

PS: ma foter še tist telefon... ?

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 02. Junij 2010, 06:46

:lol: Imaš prav, Gorazd. :lol:

Uf, telefon je šel naprej, lahko vržeš stran tista navodila; hvala, da si jih hranil in oprosti, da sem ti pozabil javiti.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 02. Junij 2010, 09:07

vrecha napisal/-a:
Sem moral poguglat kaj je to spljoh. :oops:
Tako da potem je odgovor jasen.

Zadeve, ki se rimajo na TV, sem nehal uporabljati pred kakšnimi petnajstimi leti. :shock: TiPresnetaAskezaTi.
pac imam poklicno deformacijo :-P

sem pred cca pol leta poizkusila z navodili na linuxtv.org pa mi ni uspelo dobit slike, potem sem si raje postavila hackintosh, ker v osx ta karta cisto solidno dela, ceprav uradno nima driverjev za osx

@Nebivedu: osx snow leopard mi na Toshibi (ima enako drobovje kot tvoj Lenovo) dela hitreje kot winxp, sedmico sem pa instalirala samo na stacionarca s core2duo in 1gb rama in moram priznat, da dela hitreje kot prej winxp :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 02. Junij 2010, 09:15

Sedmica deluje na skoraj vseh mašinah hitreje od winxp, pa še kar se stabilnosti tiče je veliko pred XP.

Na faxu sva s sošolcem primerjala leoparda in windows 7 na isti mašini (lenovo S10e - sošolec ima leparda gor), pa win7 delujejo hitreje, kar se pa baterije tiče, pa mi lenovo s 6celično baterijo drži 9 ur v načinu da dela na minimumu, če pa imam performance vklopljen(da ne gleda na porabo, proc stalno na full in ekran sveti s polno svetlobo) pa okoli 3 ure in pol, medtem ko na enaki mašini leopard deluje skoraj pol manj časa v performance načinu (2 uri), v načinu da čuva energijo pa 3 ure manj (6 ur).

Uglavnem, windows 7 je dober sistem, nekako tako kot so bili windows 2000, ko so prišli ven. (nekateri win2000 še danes uporabljamo na starejših mašinah v službi)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov