Temo pa odpiram, ker imam občutek, da je javnost popolnoma ravnodušna do spremembe cestninjenja. Če izvzamem osebno mnenje (sem namreč sila zadovoljen z obstoječi stanjem) ter argument države (40% povišanje prihodkov od cest) se mi zdi da gre pri cestninjenju za tak mali potuhnjen način nadzorovanja državljanov.
http://www.mojmikro.si/geekfest/v_vozil ... m_te_janez
Še zdaleč nisem pristaš raznoraznih teorij zarot, me pa moti da imajo vodilni (vstavi poljubno/katerokoli barvo) kerlci zelo poenostavljeno moč nadzora nad državljani. Dars postaja obveščevalna služba v najbolj pristni in osnovni obliki - kje si bil, kdaj si bil, kdo je še bil tam, ker imamo seveda povsod kamere pa tudi s kom si prišel, s kom pa odšel.
Ker nikjer ne opravljam nikakršne funkcije, se mi zdi, da za državo nisem ravno najbolj zanimiv subjekt, pa vendar bomo najbrž počasi vsi dobili preganjavico - verjetno takrat ko bo celotna stvar že postavljena in bomo dobili domov prvi račun, z detajlno ponazoritvijo potovanj v prejšnjem mesecu. Pa hecno bo ko ga bo treba pred ženo skrivat, da ne bo videla kje si bil v resnici
Če to ni vdor v zasebnost...ja, pol pač ni...minister Gregor (informacijski pooblaščenec) pa nič...
Udba, KGB, NSA, CIA, SOVA, MI9, vsak od navedenih bi bil zelo vesel takega sistema. Če se navežem še na argument o novem ZVCP - zna se zgoditi torej da se bo povečal promet na regionalnih cestah - pa se bomo spet praskali po glavi zakaj je tolko mrtvih/leto več