Policija gor, policija dol

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
skyline
Uporabnik foruma
Prispevki: 206

Odgovor Avtor: skyline » 25. Julij 2009, 10:12

če si ti do policajev kul, bojo tudi oni do tebe... če se pa pred njimi repenčeš pa gor dol pa hvala bogu da ti bo dal kazen za tist prekršek ki si ga naredu (js vem da bolš da nisem policaj, ker bi pol teh mestnih "dirkačev" pozaprl)...

js se spomnim cca 6 let nazaj ko je bila odločilna fuzbal tekma med slo-hr za EP 2004 na podrtiji za bežigradom, ko sem pred, med in po tekmi spil kar nekaj zrelih (unionov, valda nebom zelenga pil da me trebuh boli...) in pol po bednem golu kroata Prša je slo zgubila... po tekmi sem še neki pojedu in okoli dveh zjutri (valda nikjer nobenga na cesti) se js odločim da pičim čez rdečo na glavnem križišču na rudniku (LJ-jug,leclerc, škofljica) pogledam naprej, nazaj, levo, desno nikjer nobenga in ko sem na sred križišča vidm edini avto ki prihaja iz obvoznice in valda policaj, itak takoj luči in za mano, takrat sem mislu evo gre izpit u pm... vpraša a je blo kej alkohola? js ja, prav kolk? js dva pira (na ene 5 podlage), boste pihal? ja bom ne kaj pa čem... pihnem, me polcaj pogleda in pravi še enkrat, js še enkrat in prav 0.0, js se zasmejem in pravm kolk 0.0? prav ja, a bi mogl bit več? js ne ne sam vprašam... on hvala lahko greste... hodm do avta in se voznik policaj zadere za mano ej (ime), js pogledam nazaj, ja? drugič pa ne čez rdečo vozt... js v redu, se vsedem v avto in grem...
v glavnem če bi se takrat neki delu kao frajerja al pa da bi alkotest pokazu alkohol vprašanje kaj bi blo, tko je pa vidu da rdeča ni bla prevožena ponesreči ali pijanosti...
GF8

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1131

Odgovor Avtor: Unikat » 25. Julij 2009, 10:33

skyline napisal/-a:se js odločim da pičim čez rdečo na glavnem križišču na rudniku (LJ-jug,leclerc, škofljica)
Veš kaj ti povem... Pred dvema mesecema je na tem istem križišču, podoben pacient kot ti, prevozil rdečo luč in se zaletel naravnost v mene in sestro, ter nama ogrozil življenje. Zdaj ko to pišem se res trudim da ne bi bil preveč agresiven, tako da sem se premislil in ne bom napisal kako bi jaz takšne osebe kaznoval.
Je pa kot kaže; vsaj iz tvojega primera je tako razvidno, da je najprej potrebno nekoga ubiti oziroma ga spraviti na invalidski voziček preden policaji kakorkoli ukrepajo. V tvojem primeru ti je policist dal občutek, da kar si naredil je povsem trezno saj rdeče nisi prevozil ponesreči kot praviš ampak namenoma (halo?) in da lahko to ponoviš; upam samo da ne nabašeš v mene.
EJ257, FB25

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 25. Julij 2009, 11:14

Bravo, skyline, vsa čast tebi in očitno tudi policistu!

Uporabniški avatar
skyline
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: skyline » 25. Julij 2009, 11:33

Unikat napisal/-a:Veš kaj ti povem... Pred dvema mesecema je na tem istem križišèu, podoben pacient kot ti, prevozil rdeèo luè in se zaletel naravnost v mene in sestro, ter nama ogrozil življenje. Zdaj ko to pišem se res trudim da ne bi bil preveè agresiven, tako da sem se premislil in ne bom napisal kako bi jaz takšne osebe kaznoval.
Je pa kot kaže; vsaj iz tvojega primera je tako razvidno, da je najprej potrebno nekoga ubiti oziroma ga spraviti na invalidski vozièek preden policaji kakorkoli ukrepajo. V tvojem primeru ti je policist dal obèutek, da kar si naredil je povsem trezno saj rdeèe nisi prevozil ponesreèi kot praviš ampak namenoma (halo?) in da lahko to ponoviš; upam samo da ne nabašeš v mene.
ti lahko garantiram da to nisem bil jaz, rdečo sem prevozil 1x in edinkrat v lajfu in to je bilo v primeru k sem ga opisu gor, pa še takrat sem se prepričal da ni okoli nobenga (ko sem bil sredi križišča in zagledal policaja je bil stran cca 100m) in še to okol 02.00 zjutri...
aja pa da ne bo kdo mislil da vozim pijan ali da podpiram taka dejanja, takrat sem bil že v bolj "mačkastem" stanju (torej ne pijan, bolj zmatran ampak alkohol je še vedno v prisoten v telesu zato sem bil presenečen nad rezultatom alkotesta) in vozil po omejitvah...

tko da ne mi kle take prbijat "da je najprej potrebno nekoga ubiti oziroma ga spraviti na invalidski vozièek preden policaji kakorkoli ukrepajo" ker to ne govoriš mulcu ki ima 1 let izpit in đeka igra na cesti... še kako sem proti takemu početju, pa še enkrat poglej kaj sem napisal na koncu prvega odstavka, ker si totalno zagnoju bistvo mojega posta
GF8

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 25. Julij 2009, 13:54

No, no.. dajmo se malo umirit in malo lepše besede uporabljat.
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
skyline
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: skyline » 25. Julij 2009, 19:36

gorazd, zarad mene lahko zbrišeš moj post, ker je mogoče res mal dvoumno napisan in si bo še kdo narobe razlagu moj dogodek in pol bom mogu spet na dolgo razglablat in moram rečt da nisem vajen, niti se mi ne da pisat dolgih pojasnil
(ok mogoče bi se o fuzbalu lahko kaj več razpisu, ampak to ni pravi topic za to :-) )
GF8

Uporabniški avatar
CrazyDriver
Uporabnik foruma
Prispevki: 288
Kraj: Rovte

Odgovor Avtor: CrazyDriver » 28. Julij 2009, 22:09

takole... ugovor je bil poslan, notr sm napisav vse od tega da guma ustreza zakonu (profil + primerna napimpanost zraka + vijaki), da mi še nikoli ne pri tehničnih ne pri policijskih ogledih obvezne opreme nobeden ni imel nič za pripomniti čez gumo....
kva bo pa ratal vm pa sporočim ko izvem.
Civic 93', Accord 03', Outback 12', vmes pa vseskozi Fori 99'

Uporabniški avatar
CrazyDriver
Uporabnik foruma
Prispevki: 288
Kraj: Rovte

Odgovor Avtor: CrazyDriver » 16. November 2011, 12:02

Evo po dobrih dveh letih epilog: prošnja je utemeljena, postopek se zaključi, plačal nisem nič.

sem pa ugotovil 2 stvari:
1) zastaranje po dveh letih je res, vendar začne veljati dve leti po tem ko sodišče dobi primer v roke, ne pa dve leti od datuma prekrška. v mojem primeru je bil plačilni nalog izdan 20.7.2009, sodišče je pa primer prejelo šele 20.10.2009. Jaz sem se pa že septembra tolažil da je zastaralo :oops:

2) izgleda da more biti očitno rezervna guma enaka tistim ki so na avtu, se pravi pozimi zimska in poleti letna. Tako si namreč razlagam besedilo v sodbi:
Iz opisa izhaja le, da je bilo ugotovljeno, da je imel storilec v obvezni opremi rezervno kolo, ki ni ustrezalo velikosti, nosilnosti in hitrostni kategoriji pnevmatik, ki jih je imel na vozilu, ni pa bilo pojasnjeno kakšne pnevmatike je imel storilec na vozilu in kakšne so bile karateristike rezervnega kolesa, niti niso bile predložene fotografije
Po tem sklepam da je treba imeti isto rezervno kot je na avtu ali kaj??? Rezervna je zimska 175-70-13T, na avtu so bile pa letne 195-50-15H.
Civic 93', Accord 03', Outback 12', vmes pa vseskozi Fori 99'

tadejk
Uporabnik foruma
Prispevki: 271

Odgovor Avtor: tadejk » 16. November 2011, 12:18

Me veseli, da je na koncu zmagal razum.

Sicer je pri naših sodiščih možno marsikaj. Ali potem zasilne rezervne gume sploh niso legalne? (Retorično vprašanje.)

Lp
'05 Outback 2.5 AT LPG

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 16. November 2011, 15:27

Tole z rezervnimi gumami je mal za lase privlečeno,ker večina avtov ima tiste pomožne gume in feltne seveda tovarniško dodane v prostor za rezervo ;-)
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: birdy » 16. November 2011, 17:06

ravno zaradi tega jst delam sledece in ostalim svetujem enako taktiko:

policist je uradna oseba in tvoja(moja) beseda proti njemu zgubi.
Zato VEDNO glasovno snemam postopke(moram povedat da me zadnje dve leti ni nihce ustavil), z enim samim razlogom: da lazje razcistimo morebitne kasnejse nesporazume.
seveda na zacetku postopka vljudno pozdravim policista in mu povem da bom postopek glasovno snemal, ce me vprasa zakaj mu povem zgornjo razlago(in omenim da sem imel slabo izkusnjo ki se je koncala na disciplinski komisiji...ce vrta dalje, raje ne omenjam tega)

tako je volk sit in koza cela, nesporazumov pa dosti manj

Boby
Uporabnik foruma
Prispevki: 315
Kraj: LJ Zalog

Odgovor Avtor: Boby » 16. November 2011, 21:36

karel napisal/-a:Tole z rezervnimi gumami je mal za lase privlečeno,ker večina avtov ima tiste pomožne gume in feltne seveda tovarniško dodane v prostor za rezervo ;-)
2X
Kam bi pa stlaču npr 18" gumo :D
Jst mam v rezervi 15" a homo mam vse do 19" :cool:

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost