Klepetalnica - kar ne sodi drugam PART 3
Od brnčičeve naprej in rondo sta v domeni darsa in potrebuješ vinjeto. Ustavljajo pa na veliko sedaj v rondoju, tako da brez vinjete ne na tisti konec.subi92 napisal/-a:Na mojmu subiju je že pribita, na ženino fiesto pa je ne mislim dajat ker se z njo ne bo vozila po AC-jih... če bo potreba bo vzela seveda legacyja.
Za skok do npr. btc-ja gre lhko čez Šentjakob, drugač pa čez Črnuče v primeru sile.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Mene pa moti na levi zgornji strani, sploh če si prvi v koloni pred semaforjem, ker se ti ravno vinjeta tam nastavlja.zinki napisal/-a:ne bojo pisal za napačno pozicijo limanja, za vse ostale "domače" predelave pa bojo veselo pisal kazni.klemz napisal/-a:Letos ne bojo padale kazni glede napačnga limanja vinjete, glih poslušu na 24ur zvečer.
Kar je tud prou. Jamrajo pa tko najbolj tisti, ki majo oh in sploh avtomobile, ostali pa jo pripopajo tko kot je označeno.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
sam tko kot opozorilo(nepovezano s temo
) :
danes je moja mama dobila svojega bmw 528 e39 s poliranja, kjer so ji lepo fajn zasrackali sprednje luci*
tako da, ce mate sprednje luci nesteklene potem resnicno pazite kak jih polirate oziroma to ko date avto polirat izrecno povejte naj pazijo...v nasem primeru, je hvalabogu ze bila zmenjena za rihtanje luci, ker so imele poskodbe se od prej - drugace bi pac tok casa gnjavu(tako ali drugace), da bi dobla nove xenonske lucke za 5ko
*raznorazna polikarbonatna stekla so premehka in zacnejo "meglit", ali v nasem primeru se je nekdo resnicno potrudu da je spoliral rob havbe in je pustil prav grobe rise na lucki(z robom polirke)
sam tko na znanje, niso vse nesteklene luci obcutljive na polirpasto za avto, ce pa so vam bo ta nasvet sigurno prav prsu
danes je moja mama dobila svojega bmw 528 e39 s poliranja, kjer so ji lepo fajn zasrackali sprednje luci*
tako da, ce mate sprednje luci nesteklene potem resnicno pazite kak jih polirate oziroma to ko date avto polirat izrecno povejte naj pazijo...v nasem primeru, je hvalabogu ze bila zmenjena za rihtanje luci, ker so imele poskodbe se od prej - drugace bi pac tok casa gnjavu(tako ali drugace), da bi dobla nove xenonske lucke za 5ko
*raznorazna polikarbonatna stekla so premehka in zacnejo "meglit", ali v nasem primeru se je nekdo resnicno potrudu da je spoliral rob havbe in je pustil prav grobe rise na lucki(z robom polirke)
sam tko na znanje, niso vse nesteklene luci obcutljive na polirpasto za avto, ce pa so vam bo ta nasvet sigurno prav prsu
@ birdy:
Elektronski vbrizg goriva je seveda bolj natančen in ekonomičen od fergazerjev, ter omogoča v širokem spektru bolj optimalno delovanje. Kje morajo biti lopute, so že finese glede želenih rezultatov.
Vprašanje, ki se mi poraja pa je: Kje si našel zdj filozofirat o fergijih vs. EFI? O ferglnih je blo govora samo to, da se da še kej več iz njih stisnt kot 100 KM na 1 liter.
Pravjo, da se iz enega fergija ponavadi gre na dvojne fergije. Iz dvojnih pa na EFI. Obratno dvomim, da bi kdo šel.
Iz fergazerjev se da veliko stisnit. Če jih ti ne maraš, oz. ne obvladaš še ne pomeni, da so zanič.osebno fergijev ne maram, ker trdim da se z injektorji dobi mnogo vec kt s fergazerji.....seveda bote sedaj tle limal ne vem kake webre pa ne vem kaj se vse....
Seveda ne morš primerjat fergazerjev z sodobno elektroniko.ne mores primerjat motorjsa s klasicnim vbrizgom proti enmu s 4 duplimi fergiji...klasicen vbrizg se lahko meri z recimo VW1200 k ma en fergy pa dolge lajtnge do batov - tako kot ma klasicen vbrizg loputo in dolgo cev do motorja
Elektronski vbrizg goriva je seveda bolj natančen in ekonomičen od fergazerjev, ter omogoča v širokem spektru bolj optimalno delovanje. Kje morajo biti lopute, so že finese glede želenih rezultatov.
Vprašanje, ki se mi poraja pa je: Kje si našel zdj filozofirat o fergijih vs. EFI? O ferglnih je blo govora samo to, da se da še kej več iz njih stisnt kot 100 KM na 1 liter.
Pravjo, da se iz enega fergija ponavadi gre na dvojne fergije. Iz dvojnih pa na EFI. Obratno dvomim, da bi kdo šel.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
nisem reku da jih obvladam ali ne obvladam - podal sm osebno mnenje na podlagi lastnistva vec avtov s fergazerji in vsi so meli boljse razmereje kubiki / konji kot tvoj (1.6 110km, 1.3 90 km, 1.5 za tega sm pa pozabu kok tocn je mel // vsi so imeli po dva dvojna webra oz delorto-a)flat4 napisal/-a:@ birdy:Iz fergazerjev se da veliko stisnit. Če jih ti ne maraš, oz. ne obvladaš še ne pomeni, da so zanič.osebno fergijev ne maram, ker trdim da se z injektorji dobi mnogo vec kt s fergazerji.....seveda bote sedaj tle limal ne vem kake webre pa ne vem kaj se vse....
in sem pac povedal da , se zmerom osebno mnenje, fergazerji mocno slabs po vseh moznih karakteristikah
na koncu sm pa dodal, da ne mores primerjat klasicnega vbrizga kakrsnega najdes v 99% avtih z dvojnimi fergiji in ne vem se s cim, ker je dolzina cevi neprimerno daljsa - posledicno majo I motorji lag in slabso odzivnost
ps
no vw1200 ki sem ga mel je tud bil fergazer....tega obicajno pozabljam omenit v zgodovini mojih avtov
zakaj se potem nekateri se zmerom trudite?flat4 napisal/-a: Seveda ne morš primerjat fergazerjev z sodobno elektroniko.
ps
se strinjam da je to GUT za oldije itd....za "sodobne avte" pa nekak ne vidim bistva
pss
druge odmicne itd nimajo veze s samim nacinom distribuiranja bencina in se pravtako lahko predelujejo tudi na I motorjih - tko da to ni nek argument v dobro fergazerjev
A bejž no bejž! Ti pa že vse veš.druge odmicne itd nimajo veze s samim nacinom distribuiranja bencina in se pravtako lahko predelujejo tudi na I motorjih - tko da to ni nek argument v dobro fergazerjev
Močno dvomim v tvoje bralno razumevanje besedila, ker nikol nisem trdil da je odmična v prid fergazerju. Skupaj z njimi ter s kvalitetnim kolektorjem pa pomeni zelo veliko. Namreč 166 konj ne stisneš iz 1,6 motorja samo z ferglni, konusom pa devito loncem veš.
Debata je z moje strani zaključena.
lp
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
Zaradi mene se lahko odpre nova tema v tehničnem delu - namenjena samo fergazarjem; mojstrov za to je vedno manj - in prav je, da širite svoje znanje med ostale. Tehnične skice, nasveti, finte, triki, problemi,.. dobrodošli.
Zazdelo se mi je, da je postalo vroče, zato sem nalimal tisto žarnico. Je pa res, da je stavek A bejž no bejž! Ti pa že vse veš. mogoče prebrat na najmanj dva načina - en od njiju je bolj na smešni strani; morda bi zraven pasal kak smajli.
That's all. Nič osebnega.
Zazdelo se mi je, da je postalo vroče, zato sem nalimal tisto žarnico. Je pa res, da je stavek A bejž no bejž! Ti pa že vse veš. mogoče prebrat na najmanj dva načina - en od njiju je bolj na smešni strani; morda bi zraven pasal kak smajli.
That's all. Nič osebnega.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov