študentski roadster
študentski roadster
link in fotke sem najdla na
http://www.avto-magazin.si/odkrivamo/pr ... 15541.aspx
http://www.studentroadster.com/
http://www.avto-magazin.si/odkrivamo/pr ... 15541.aspx
http://www.studentroadster.com/
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6
ce slucajno koga zanima(dokaj intern info):
osnova je darovan peugeot 406 (1.6 al 1.8 - ne vem tocno)
ohranjen je kompleten pogonski sklop, skupaj z dejstvom da je FWD :ztuz , prav tako je krmilni mehanizem peugeotov
sasija je dizajnirana preracunana in anrejena na fakulteti in vkljucuje vse kar mora avto vkljucevat - od meckalnih con naprej
sam "body" je narejen iz fiberglassa(no tko je blo misljen-mislim da je tko tud ostal)
armatura je bila nazadnje ko sem ga videl original peugeotova
...
..
.
vec ob predstavitvi
________________________________________________________________________________________
in se moje mnenje:
tipicna predstava nasega faxa: mnogo kompliciranja za brezvezen izdelek, ce se dela roadsterja, naj bo vsaj roadster, ne pa kabrio za kmete(oprostite ce sm kerega uzalu, sam tole pase v kategorijo audi 80 cabrio, VW eos, audi a3 cabrio ipd
medtem ko bi lahko komot naredl sredinsko namescen motor(honda NSX stil) pri cemer bi v preko 90% se zmer uporabl peugeotov pogonski sklop - ker je peugeot glih edn izmet sponzorjev
armatura je ostala nezanimivo peugeotova - ne bom zgubljal besed
rollbar je iz 80-tih, kar nebi blo napak ce nebi ostali videz htel bit v 22st
in se moja izjava, za katero stojim:
1 let casa, nekaj sredstev ter delavnico, to je vse kar rabim da nardim boljso stvar - ki se bo boljs vozila po cesti in po dirkaliscu...medtem ko izgled je pac stvar posameznika
je pa res da jest nebi mel nad sabo kakega tecnega profesorja al kogarkoli ze, ki bi diktiral kako mora kaka stvar zgledat in bit nareta
osnova je darovan peugeot 406 (1.6 al 1.8 - ne vem tocno)
ohranjen je kompleten pogonski sklop, skupaj z dejstvom da je FWD :ztuz , prav tako je krmilni mehanizem peugeotov
sasija je dizajnirana preracunana in anrejena na fakulteti in vkljucuje vse kar mora avto vkljucevat - od meckalnih con naprej
sam "body" je narejen iz fiberglassa(no tko je blo misljen-mislim da je tko tud ostal)
armatura je bila nazadnje ko sem ga videl original peugeotova
...
..
.
vec ob predstavitvi
________________________________________________________________________________________
in se moje mnenje:
tipicna predstava nasega faxa: mnogo kompliciranja za brezvezen izdelek, ce se dela roadsterja, naj bo vsaj roadster, ne pa kabrio za kmete(oprostite ce sm kerega uzalu, sam tole pase v kategorijo audi 80 cabrio, VW eos, audi a3 cabrio ipd
medtem ko bi lahko komot naredl sredinsko namescen motor(honda NSX stil) pri cemer bi v preko 90% se zmer uporabl peugeotov pogonski sklop - ker je peugeot glih edn izmet sponzorjev
armatura je ostala nezanimivo peugeotova - ne bom zgubljal besed
rollbar je iz 80-tih, kar nebi blo napak ce nebi ostali videz htel bit v 22st
in se moja izjava, za katero stojim:
1 let casa, nekaj sredstev ter delavnico, to je vse kar rabim da nardim boljso stvar - ki se bo boljs vozila po cesti in po dirkaliscu...medtem ko izgled je pac stvar posameznika
je pa res da jest nebi mel nad sabo kakega tecnega profesorja al kogarkoli ze, ki bi diktiral kako mora kaka stvar zgledat in bit nareta
dejstva:
"Študentje višjih letnikov Fakultete za strojništvo v Ljubljani so ob podpori priznanih slovenskih podjetij na področju avtomobilske industrije, kot so Peugeot Slovenije, Cimos, d. d., Hella Lux Slovenija, d. o. o., podjetje Akrapovič, d. d. in drugi, v minulih sedmih letih razdelali celoten razvojni postopek pretvorbe vozila Peugeot 406 v različico Roadster. "V seminarjih, projektnih nalogah, diplomskih seminarjih in diplomah so dokazali, da obvladajo sodobno raziskovalno-razvojno tehnologijo in opremo, številni so po diplomi začeli profesionalno pot v praksi s konkretnim in aktualnim inženirskim znanjem," je dejal mentor projekta in Predstojnik katedre za strojne elemente in razvojna vrednotenja na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani prof. dr. Matija Fajdiga.
"Prav vsi, ki smo bili aktivni v projektu smo spoznali, da moramo za uspešen projekt delovati kot dobro uigran orkester, kjer so vsi inštrumenti med seboj usklajeni, če želimo, da je skladba vrhunsko odigrana. Prepričan sem, da se je v projektu Student Roadster oblikovala dobra ekipa ljudi, ki so drzni, se ne bojijo izzivov in delujejo kot homogena celota za dosego skupnih ciljev," je ob predstavitvi projekta povedal vodja projekta asis. Uroš Rosa (foto št.8).
Projekt Student Roadster so opazili tudi v FISITI, svetovnem združenju na področju avtomobilske industrije, ki je projekt Sudent Roadster izbral v nabor petih projektov odličnosti, ki bodo predstavljeni na svetovnem kongresu FISITA 2008 v Munchnu."
fotke so še na http://www.avto.info/news.php?id=62368
edit by NoFEAR: Urejen link do članka
"Študentje višjih letnikov Fakultete za strojništvo v Ljubljani so ob podpori priznanih slovenskih podjetij na področju avtomobilske industrije, kot so Peugeot Slovenije, Cimos, d. d., Hella Lux Slovenija, d. o. o., podjetje Akrapovič, d. d. in drugi, v minulih sedmih letih razdelali celoten razvojni postopek pretvorbe vozila Peugeot 406 v različico Roadster. "V seminarjih, projektnih nalogah, diplomskih seminarjih in diplomah so dokazali, da obvladajo sodobno raziskovalno-razvojno tehnologijo in opremo, številni so po diplomi začeli profesionalno pot v praksi s konkretnim in aktualnim inženirskim znanjem," je dejal mentor projekta in Predstojnik katedre za strojne elemente in razvojna vrednotenja na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani prof. dr. Matija Fajdiga.
"Prav vsi, ki smo bili aktivni v projektu smo spoznali, da moramo za uspešen projekt delovati kot dobro uigran orkester, kjer so vsi inštrumenti med seboj usklajeni, če želimo, da je skladba vrhunsko odigrana. Prepričan sem, da se je v projektu Student Roadster oblikovala dobra ekipa ljudi, ki so drzni, se ne bojijo izzivov in delujejo kot homogena celota za dosego skupnih ciljev," je ob predstavitvi projekta povedal vodja projekta asis. Uroš Rosa (foto št.8).
Projekt Student Roadster so opazili tudi v FISITI, svetovnem združenju na področju avtomobilske industrije, ki je projekt Sudent Roadster izbral v nabor petih projektov odličnosti, ki bodo predstavljeni na svetovnem kongresu FISITA 2008 v Munchnu."
fotke so še na http://www.avto.info/news.php?id=62368
edit by NoFEAR: Urejen link do članka
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6
nisem fous...mamo letalci druge stvari, ki jih razvijamo in hodimo naokoli(sirsi javnosti malo manj zanimive), tko da nimam casa bit fousb.m napisal/-a:birdy, a si jim fouš al kaj, tole tvoje petelinjenje ni glih na mestu
bistvo mojega posta je pa bilo:
-povedat kaj je to zaena stvar, ker se vam pac ni sanjalo....
-javno povedat da so na nasem faxu prfoksi vecinoma okorni in izredno tezko prilagodljivi
-in jih se tukaj sku*****, da zadeva ni blizu roadsterja - tko kt sem v obraz povedal vodji projekta, ter se marsikomu drugemu vpletenem v ta projekt, ker je blo rez tezko narest ne vem centralen motor pa pogon zadej, ce so se ze odlocl za peugeotov pogonski sklop....
+avtek je bil res aktualen ob zasnovi, medtem ko je dan danes ze pase...cas ga je povozu, medtem ko NIKOLI ni bil mislen kot dober avto - bil je zgolj tema za raznorazne diplome seminarske itd...
se bom drugic zadrzal, ce bom mel info, ki je na doloceni tocki intern....zakaj bi vas priviligiral in izdal "skrivnost", tema bi bila sigurno bolj zanimiva, ce bi tko kt na neki "avtomobilisticni strani" ugibali a je to novi bmw - z serija al kaj je to....flat4 napisal/-a:hvala, da si mi razširil obzorja, kajti brez tvojih pojasnil nam čisto nič ni jasno
ps
nikoli nisem reku da je bil na hit narejen, da je karkoli slabo nareto itd....dela je bilo ogromno in vecino so ga izpeljali do potankosti - jest grajam samo izkljucno osnovno idejo - "naredimo en kabriolet za *****"
Pomoje tukaj sploh ni bil namen narediti dirkalnika,
glede na to, da je vsaka potankost na avtomobilu izracunana, dodelana
in da za študenti ne stoji "ferari" budget in tim raziskovalcev ipd
jim je sam za cestitat
Birdi , komaj cakam drugo leto, da vidimo tvoj roadster

glede na to, da je vsaka potankost na avtomobilu izracunana, dodelana
in da za študenti ne stoji "ferari" budget in tim raziskovalcev ipd
jim je sam za cestitat
Birdi , komaj cakam drugo leto, da vidimo tvoj roadster
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI
Pohvale vredno vsem udeleženim. Ampak ni po mojem okusu.
LP B
LP B
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov