ImprezaGT(karavancek)

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
blabla
Uporabnik foruma
Prispevki: 20

ImprezaGT(karavancek)

Odgovor Avtor: blabla » 21. September 2007, 16:27

Lep pozdrav vsem subarujevcem :-)

Že nekaj let poskušam kupiti tako "žverco" pa sem na koncu zaradi stroškov vzdrževanja vedno pristal na Hondi Civic VTi.
Zdaj pa sem že malo starejši, bonus pri zavarovanju je pa tudi malo višji :lol:
Noga pa tudi ni več tako težka :lol:
Servise sem pa itak navajen redno na 10kkm opravljat.

Najprej link, kater avto mislim in obenem vprašanje, zakaj imajo nekatere še dodatne reže na havbi in drugačno notranjost(števci, volan ipd)? Je to facelift?
Link:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=108905549

Skratka, ta impreza mi je noro lepa. Cene pa se mi zdijo v ITa zelo ugodne. Sem zasledil par 99 letnikov za res ugodno ceno.

Na forumu kaj dosti o teh modelih nisem zasledil. Me pa zanimajo standardne stvari.
1. Poraba pri umirjeni vožnji(za priganjanje se bom že potem sekiral)

2. Cena nepoolaščenih servisov - redni/veliki

3. Predpostavim, da kupim brezhiben avto in ga redno naprej vzdržujem - kako je z vzdržljivostjo 4WD, menjalnika, motorja, turbine? A lahko rečemo, da to dela in dela in dela... Ali je kaj riskantnega? Govorimo o 200.000+ km...

4. Poraba olja

5.Razlike med sedanom in "karavanom"? So sploh kakšne, razen "kufra"?

6. Se vam zdijo cene normalne?
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=108355567

http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=75730658

Pustmo kilometre, ker težko verjamem tem cifram...

In nazadnje. Pri nas se na netu nič ne prodaja. Ali so sploh bile 99letnik pri nas in pa če slučajno kdo "privatno" za kakšen tak avto ve?

Oprostite za dolgovezenje. Če pa sem že miljontič enako vprašal, pa mi lahko kakšen link od searcha daste. Jaz nisem nič našel...

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Re: ImprezaGT(karavancek)

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. September 2007, 21:45

blabla napisal/-a: Najprej link, kater avto mislim in obenem vprašanje, zakaj imajo nekatere še dodatne reže na havbi in drugačno notranjost(števci, volan ipd)? Je to facelift?
Link:
http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=108905549
Kar se rež na havbi tiče, jih imajo samo modeli s turbo motorjem (razen če ni kakšen navdušenc stylinga take havbe naknadno montiral). Pod režo je namreč montiran intercooler...

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 21. September 2007, 22:18

Hehe, za tolk blontnega me pa ne met :lol:

Govorim za par rež levo in desno od reže za intercooler :-)

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. September 2007, 22:18

Bolj vejretno misli na 2 para škrg na vsaki strani haube - le te so bolj optične - skrbijo za lepoto; in niso prehodne...

redni servis = olje + filtri /olje 5-40 od 10 EUR naprej (zgornje meje tkorekoč ni), oljni filter 10 EUR, zračni 8 EUR,...

izredni - izberi po želji... originalni deli niso nujno dragi,... kar pa seveda ni pravilo. Ohranjenost je poglavje zase; počakaj, da se oglasi kak imrecar...
poraba - pod 10 je menda problem... nad 14 pa niti ne :-)
Fiat.
Brez panike.

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 21. September 2007, 22:29

Z 10 porabe bi še nekako šlo. Navzgor se zavedam, da ni meje :-)

Slišal pa sem, da je baje sklopka ni ne vem kok v redu pri teh modelih. Drugo naj bi blo brez problemov...

Največji problem je dobit nerazbito - ne mislim nedotaknjeno, ker takih po mojem ni. Ampak da ni bila razsuta v pravem pomenu besede...

V tujini kar malo cvikam kupovat, ker je težko pregledat avto tako kot v SLO - mislim, težje se je po moje zmenit. Ampak v SLO teh avtov praktično ni. Še posebej ne srebrnih ali črnih. Enkrat sem eno črno videl pred leclercom. Drugače so zelene, pa še teh je malo.

V skrajni sili pa bi vzel tudi sedana. Ampak mi je bolj pri srcu karavan.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 21. September 2007, 22:54

V primerjavi z VTijem je zadeva (pomojem) dražja... od zavarovanja, porabe, gum (menjaš vse 4 naenkrat...), tuning je jama brez dna pri obeh,...

Nekaj odtehta drugačen način vožnje in lega (primerajva serijska-serijska), zvok, "image".... zavore so bolezen vseh japoncev,... velikost je pribl. enaka..

Odločitev je seveda na tvoji strani.

Svetujem, da počakaš odziv imprecarjev,... ti bodo iz prve roke povedali kako in kaj,..

avtov pri nas res ni (tisto zeleno - bivšo Uroševo karavanko /nekdanji hondaš/ pozabi) oz. se ne prodajajo... nezaletene so verjetno res redke kot device na absolventu na Kreti... verjetno je čas iskanja tisti, ki je na tvoji strani (cash waiting,.. pa iščeš... doker ne pride "prava"... in takrat skočiš naprej, denar na haubo... pol pa itak veš).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 21. September 2007, 23:24

blabla napisal/-a:Hehe, za tolk blontnega me pa ne met :lol:

Govorim za par rež levo in desno od reže za intercooler :-)
J*bi ga, se opravičujem... Verjemi pa, da marsikateri kvazi avtomobilski navdušenec ob omembi imena Impreza ve samo to, da avto "leti", pol se pa več al manj zadeva konča...

No, kukr vidm, ti nisi eden izmed njih :lol:

Tistge reže ob strani so res več al manj lepotne narave in jih najdeš samo na Imprezah GT. Obstajajo sicer mislim da tri različne varjante in vsaj ena od njih je prehodna, torej služi tud hlajenju.

Boš pa tole Imprezo res bolj težko našel pri nas, zato je po mojem mnenju tujina tvoja edina opcija. Bo treba bit pač hudičevo pozoren pri ogledu vozila.

Še nekaj o ostalih tvojih vprašanjih:

-cena velikega servisa za turbaka pri nepooblaščenem mehaniku je cca. 500-600 EUR
- stanje avta po 200k+ prevoženih km je precej odvisno od načina vožnje in vzdrževanja vozila s strani prejšnj(-ega/-jih) lastnik(-a/-ov): če je bil vožen in servisiran normalno, nekih večjih problemov ni za pričakovat, v nasprotnem primeru pa pride v poštev npr. menjava tesnil glav, možna je tud obraba oz. okvara turbine, tud hladilniki znajo spustit... S pogonom in menjalnikom pa težav praktično ne bi smel bit...
-razlike med karavanom in sedanom (razen prtljažnika) ni.
-poraba olja je pr boxerjih mal višja kot pri vrstnih štirivaljnikih, in se premo sorazmerno povečuje s številom obratov. Lahko računaš na cca. pol pa do enega litra na servisni interval.

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 22. September 2007, 07:42

Ja, kar se stroškov tiče, sem študiral, da je VTi kar se zmogljivosti in vzdrževanja tiče res hvaležen avto... Bi si skoraj upal trdit, da ni boljšega v tem razmerju.
Ampak scooby je le drug svet. Z zavarovanjem sem se že sprijaznil. S porabo tudi. Rednih servisov tudi nikoli nisem spuščal in jih tudi nikoli ne bom. In pri meni je navada na 10kkm.
Bolj me skrbijo izredne zadeve, ki pa pravite, da jih praktično ni. Seveda pa je problem turbinarjev vesten voznik. Se mi zdi, da so turbo avtomobili ob ne pravem vzdrževanju še toliko bolj podvrženi raznim okvaram kot NA motorji.

In najbolj me skrbi kako pri takem avtu preverit, če je bil redno in pravilno vzdrževan. Sej lahko dela kot urca(ko prideš pogledat), vse je suho kot poper, potem pa se pelješ 1000km in spije vse olje, pa smo tam, kjer nebi smel bit :?

Mi je pa nekak bolj zaupljivo avto v nemčiji vzet kot v italiji. Mam občutek, da se italjanom bolj j... za avtomobile kot nemcem.

Tale mi je res pravi cuker. Zmaga v glavnem, če bi avto bil tak kot mora bit...
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bkz3dyrhmzrf

Čeprav bolj brutalna zgleda srebrna, ker vse reže(tudi na odbijačih) pridejo bolj do izraza :-)

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 22. September 2007, 07:47

Pa še dve vprašanji - eno bolj tehnične narave glede foruma: Zakaj ne morem editirat postov? Ker sem zdaj še en post naflancal po nepotrebnem.

Back to the topic. A se mi samo zdi, ali imajo te impreze, ki jih gledam obratomer samo do 8k?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. September 2007, 09:01

blabla napisal/-a: Back to the topic. A se mi samo zdi, ali imajo te impreze, ki jih gledam obratomer samo do 8k?
Z eno besedo - Turbina.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 22. September 2007, 09:06

Legacy ima do 9k števec. Tudi impreze prejšnih letnikov do 9k. Zakaj je temu tako? In tudi različno so postavljeni števci. Pri starejših je obratomer na levi, pri novejših na desni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8742
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. September 2007, 09:13

Redesign.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 22. September 2007, 09:17

Ohoh,ti si pa oren tole zagrabu :cool:
Sicer bolj OT,si videl tisto sivo/srebno sedanko na vrhniki? Tista naj bi bila naprodaj. Sej je dostikrat tukaj na mojem koncu :)

blabla
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: blabla » 22. September 2007, 09:19

Una je tud men v oči padla. Pa je nikjer ne zasledim, da bi se prodajala... Mgoče kej več veš? :cool:

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 22. September 2007, 09:21

Ja jest sem od sosedov slisu :-) Je pa isto baje iz ITA pripeljana. Se bom probu se mal pozanimat,sam mene zdej en teden ne bo...

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov