Črnozlata mamba by Grizliboy

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Re: Črnozlata mamba by Grizliboy

Odgovor Avtor: ORLY » 04. December 2019, 08:48

Valve lube +nad 4k RPM dodaja bencin. Sistem Tartarini.
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba
Prispevki: 2527
Kraj: Vrhnika

Odgovor Avtor: msenjur » 04. December 2019, 08:54

Grizliboy napisal/-a:
04. December 2019, 03:59
Vozi na plin iz Tacna mi v celem tednu ni nič odgovoril, pa sem vprašanje zastavil na njegovi spletni strani. Ne na telefon, niti na mail. :cr :(

Tisti ki imate predelavo na plin - ali imate nameščeno tudi napravo za mazanje ventilov ali ni potrebno na subarujih ?
plineks, imamo dodatno mazanje. raje malo vec mazanja kot premalo...

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Prispevki: 907
Kraj: Logatec
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 04. December 2019, 16:27

Najlepša hvala vsem za odgovore.

Ps: Danes ponoči (pač nisem mogel spati) sem poslal elektronsko pošto še Sigas-u in Prins-u z 11-timi vprašanji okoli lpg predelave.

Že dopoldne mi je odgovoril Sigas - cena sistema s homologacijo je 1300 €, vgradi 60l rezervoar, sistem je AGT Zenit z inektorji hana. Predelava traja 2 dni, vedno priporoča vsaj 1/4 poln tank bencina (vprašanje glede pregrevanja bencinske črpalke), zmogljivosti ostanejo iste, vklop sistema pri 35 stopinjah, glede mazanja ventilov pravi da ni nujno potrebno - so bolj pomembni redni servisi in nastavitve ventilov. Teža rezervoarja, plina ter elektronike cca 50 kilogramov.
Me je pa malček v oči zbodel podatek, da vozi že devetega subaruja, trenutno outbacka, precej podobnega mojemu. Tri leta nazaj, ko sem spraševal za audija a6 2.8, je pa tudi on imel v lasti enak avtomobil. :wtf :shock: Zgolj naključje ali poslovna finta :?: :?:

Sedaj čakam še odgovor Prinsa.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 04. December 2019, 18:31

60l tank tud jest pogresam... sam to bo kr velik v prtljazniku...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 04. December 2019, 19:54

Čist normalno paše namest rezerve v outbacku in notri gre cca 52L plina, kot je deklarirano. Praktično isto, kot tank za bencin.
http://shrani.si/t/36/ed/3qvUxl0/lpgrezervoar.jpg

Uporabniški avatar
ORLY
Uporabnik foruma
Prispevki: 875

Odgovor Avtor: ORLY » 04. December 2019, 20:21

strumf666 napisal/-a:
04. December 2019, 19:54
Čist normalno paše namest rezerve v outbacku in notri gre cca 52L plina, kot je deklarirano. Praktično isto, kot tank za bencin.
V 60 l kesl gre max.48l plina oz. 80% volumna posode.
ignorance is bliss

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 04. December 2019, 20:44

Pozabil, da forum in shrani.si ne sodelujeta najbolj... http://shrani.si/f/36/ed/3qvUxl0/lpgrezervoar.jpg

Uporabniški avatar
msenjur
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: msenjur » 04. December 2019, 22:11

ORLY napisal/-a:
04. December 2019, 20:21
strumf666 napisal/-a:
04. December 2019, 19:54
V 60 l kesl gre max.48l plina oz. 80% volumna posode.
aha, no sej pol mam pa tud jest 60 ocitno... ene 42 ga gre notr...

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 05. December 2019, 02:00

Če gre samo 42 notri, potem imaš cc 53L tank.

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 05. December 2019, 17:38

Danes sem dobil ponudbo še od avtoplin Prins.

Ker je zastopnik nizozemskega izdelovalca Prins, vgrajuje zgolj njihove sisteme.
Cena za Prins VSI-2 sistem s 56/65 l rezervoarjem vrednotijo na 2150 € (-500€ popusta na gotovinsko plačilo/-250€ pri nakupu na obroke), če si zaželiš mazanje ventilov pa je treba seči v žep še po dodatnih 320 €. Z VSI-2 sistemom deluje motor vseskozi na plin, neglede na način vožnje (vprašanje glede dodajanja bencina od 4000-6000 vrtljajih/minuto). Predelava traja 2-3 dni (z trenutno čakalno dobo 10-20 dni :annoy ). Servis na vsakih 30.000 km.

Moje osebno mnenje - če zadanem na lotu/jackpotu bi po vsej verjetnosti res kupil pri njih, ker preprosto prins sam razvija in izdeluje lpg sistem, vbrizgovalne inektorje pa jim dobavljajo japonci ............................... vendar za nas rajo pa je en malo predrago (pravzaprav lahko pri avto silviju/tacenskemu avto na plin predelaš dva avta za isti denar).

:top: Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. :twisted:

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 05. December 2019, 17:54

Zjutraj sem poslal še hrvaškemu Auto Silvio, kar v slovenščini, pa mi je že zjutraj odgovoril. Pohvalno.

Cena za Stag Q-box plus sistem z obd upravljanjem, z 56l (višina rezervoarja 22 cm) ali 65l (višina rezervoarja 25 cm) je 7300 hrvaških kun oz. cca 980€ --- uplinjevalec 200kw + obd procesor + W03 injektor + rezervoar 56/65l + točenje zraven bencinske točilne luknje. Avtomobil je gotov v 1 delovnem dnevu, priporočeno minimalna količina bencina v bencinskem tanku je polovica tanka (malo veliko na prvi uč bi rekel). Cena je za gotovino, na obroke pa +10% vrednosti.

Po vsej verjetnosti bom po novem letu peljal k auto silviju na predelavo. :th :up

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 06. December 2019, 09:15

Predelava ki traja dlje časa, je po moje boljša, kot tista na hitro...

Med drugim morajo vrtat v sesalni kolektor.
Sicer obstaja kup enih "trikov" da pri vrtanju špene in opilki ne letijo v sesalni kolektor...Ampak tukaj sem jaz najbolj skeptičen glede same montaže.

STAG sistemi so na poljskem v vrednostih par kil kruha, na vsake "par metrov"... Primer: https://lpg.auto.pl/en/index.php?s=info&id=1718
Tukaj dodaš še tank za 70€, pa nekih 40€ za multiventil pa senzor nivoja pa točilno mesto ter neki lajtunge še par evraklov in vidiš da za 350€ dobiš že komplet ves material.

Montaža ni nek bav bav, če si malce mehanika, nastavitve pa so, če si vsaj mal spreten pa znaš kmečko logiko uporabit, dokaj simpl, ker vsi te sistemi bazirajo na "samodejnem učenju" računalnika...

Torej 650€ da daš nekomu to naredit niti ni tko slaba kupčija.
Mislm, če češ dobit homologacijo ti tako drugega ne preostane. Razen če imate kolega, ki ima SP pa da prijavi primerno dejavnost ter vam izda "fake" račun za montažo. Potem se mogoče da kaj rešit...

No, sej nočem bit pameten, sam tko za intermeco.
Sam sem mnenje da le redki "plinaši" vedo kaj dejansko delajo. In tisti se ponavadi lotijo tudi kakega drugega sistema.
Tisti ki so bolj bogi v znanju nastavljanja, se navadno raje izogibajo "tujih" naprav in tujega dela. Po eni strani jim ne zamerim...po drugi strani pa vsak svojo mavho hvalisa k madona :D

BTW, zakaj pa bi on rad dal notri 200kW reducer? Sej razumem in podpiram, da mora bit uparjalnik izbran z neko zalogo moči...ampak 200kW za 120kW avto je pa mal huda?
Mislm, itak si bolnik če na plin avto teraš v visoke obrate, kjer avto dejansko razvije kej več kot 100kW....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
Grizliboy
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Grizliboy » 06. December 2019, 10:30

:ast Kaj si se razpisal madonca :smly

Ja, lej glih iskat vsak del posebi lpg-ja v vsaki polski vasici se mi res nea ljubi. Pa še rad imam urejene papirje, da mi noben ne more težit.

Je pa razlika če avto šravfa en delavec al pa trije, pa se lotjo vsak na svojem koncu. Bom poročal vkolikor pride do predelave.

Bost
Uporabnik foruma
Prispevki: 130

Odgovor Avtor: Bost » 06. December 2019, 12:29

zdej si že 100% za Silviota? Vprašaj če pripelješ še enga, če nama da še dodatnih 10% dol na gotovino ;)

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 06. December 2019, 12:51

BackW00d napisal/-a:
06. December 2019, 09:15
Predelava ki traja dlje časa, je po moje boljša, kot tista na hitro...

Med drugim morajo vrtat v sesalni kolektor.
Sicer obstaja kup enih "trikov" da pri vrtanju špene in opilki ne letijo v sesalni kolektor...Ampak tukaj sem jaz najbolj skeptičen glede same montaže.
Se strinjam. Pri meni kolektorja niso sneli in so celo eno luknjo (predvidevam da prvo) povsem zgrešili in zavrtali 'mimo' (in malo v glavo.
Mislm, itak si bolnik če na plin avto teraš v visoke obrate, kjer avto dejansko razvije kej več kot 100kW....
Zakaj pa to?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov