Impreza WRX SW by BackW00d

Subarujev predstavnik na Rally tekmovanjih in mlajša terenska izvedenka
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Re: Impreza WRX SW by BackW00d

Odgovor Avtor: irCAR81 » 04. Julij 2016, 16:36

BackW00d napisal/-a:Evo, prvič meril porabo:
Naredu ~400km natoču 50l
Za res nizko porabo moraš peljat okoli 90. Do 110 je še ok, potem gre pa kr gor. Načeloma če mislš pelat 160-180 je čist vseen če peleš kr do dile, pa se organiziraš tko da spuščaš gas pravi čas namesto da bi zaviral. Bo poraba praktično enaka. (razne če bi bla čisto prazna cesta hehe)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 04. Julij 2016, 16:49

BackW00d napisal/-a: Dejstvo pa je, da si z 300+ konji takoj tam neglede na dolžino ravnine med ovinki.
Ja pač mal boljše bremze rabš, v praksi se večinoma userješ in ovinek dejansko spelješ počasneje kot z 200 konji ampak na koncu si pa par sekund prej na cilju. Tko kt si s 140-160 par sekund prej od unga k pelje kr 90. :)

Mene je blo k sm se še afnal najbolj bolj strah kakšnih živali (4, 2 nožnih ali pa na biciklih) ampak zdej je vse to mimo in sem jaz un k se pelje 90.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 05. Julij 2016, 00:24

irCAR81 napisal/-a:
BackW00d napisal/-a: Dejstvo pa je, da si z 300+ konji takoj tam neglede na dolžino ravnine med ovinki.
Ja pač mal boljše bremze rabš, v praksi se večinoma userješ in ovinek dejansko spelješ počasneje kot z 200 konji ampak na koncu si pa par sekund prej na cilju. Tko kt si s 140-160 par sekund prej od unga k pelje kr 90. :)

Mene je blo k sm se še afnal najbolj bolj strah kakšnih živali (4, 2 nožnih ali pa na biciklih) ampak zdej je vse to mimo in sem jaz un k se pelje 90.
:.sup
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2016, 08:43

Tudi jaz ne vozim konstantno pune bombe, sam ko pa kak odsek malce našponam, so pa brzine vrtoglave :D Ko se zavem sredi ovinka, da je tretja že skoraj v rdečem, kar pomeni 150km/h, a ponavadi sem se tam peljal mogoče 120 ker itak ni več šlo, kle pa ruknem v četrto pa kar naprej vleče naprej :D In pol par sekund kasneje malce spustiš gas, pogledaš z enim očesom na števec in vidiš, da je cager rahlo pod 180...ok čez 100m pa je zaradi odcepa ceste omejitev 60 :shock: Ok, bom malo zabremzal, in potem bremzaš k butl, pa še mal zravn, pa še mal in kr ne prideš na 60 :o Sej podobno je z motorjem, samo da moja TDM-ka 900 pomoje ne leti toliko kot tale impreza :eh

Včeraj sem se igral s sankami...uspešno :cool:

Odstranit je treba vse kar je na stropu, gumo šibedaha, ročice, senčnike, čepe, plastiko A/B/C/D stebrička, stropne lučke itd itd...
http://shrani.si/f/2Y/Qe/2w4r8q3R/img0657.jpg

Mehanizem šibedaha, in cevi ki odvajajo vodo iz vseh štirih vogalov. Vidim da sploh ni toliko pomembno da šibedah tesni, tele cevi morjo bit proste in pravilno speljane, pa ni problema...
http://shrani.si/f/33/8R/3phAuNPB/img0658.jpg

Nagužvano je pa uber tamle spredaj :D
http://shrani.si/f/2Z/VR/4DU59yst/img0660.jpg

Mojster, ki je zapiral luknje je uporabil kar stare kose neke aluminijaste letve, ter vseskup zakital in s toplo plastiko prilepil da je držalo na miru ko se je sušilo, očitno.
http://shrani.si/f/2d/C9/2uVoiU3q/img0663.jpg

Zadeva mogoče ni zgledala tipitopi, je bla pa ornk narjena, tako da spuščat definitivno ni moglo.
Od vsega sem imel daleč največ dela, da se vsaj približno dol spravil kit ki se je prijel na pas m****
Več kot tole nisem čistil, ker pride vseskupaj skrito pod nogo strešne sanke.
http://shrani.si/f/2Q/Qu/14hDlhln/img0664.jpg

Da nebi kaj puščalo, sem poleg originalne pence, ki je na nogi dodal še malo kita (ziher je ziher)...
http://shrani.si/f/43/PC/2sPnjGqI/img0666.jpg

...pa je bla ena stran fertik.
http://shrani.si/f/2a/fa/4gseIVrn/img0665.jpg

Ponovi vajo še na drugi strani in voila:
http://shrani.si/f/D/bj/3tZpWm63/img0667.jpg

Zadaj sem se že bal, da je mojster ob demontaži kakšne dele stran pometal, in da bo luknja, ampak ima zadnji del noge tako narejeno ,da lepo zaključi letev.
http://shrani.si/f/1G/yR/36BWvN4/img0669.jpg

Tole pa so ostanki vojne, ki jo je bil Zulero :D
http://shrani.si/f/3I/EW/3a09Bf33/img0671.jpg

Cca 2h dela vseskupaj s tem, da sem še ročke na stropu, ko so bile ravno odmontirane, opral v umivalniku ter jih uštimal, da so lepe + en kabel napeljal ki mi mogoče pride v prihodnosti prav, sem pripravil na strop in ga povil zraven k original napeljavi.
Danes pa verjetno skočim iskat še ene 2nd hand Thule alu strešne nosilce za ~60€, da lahko potem na morje zvlečem kar imam namen vlečt... :thup

P.S.: Včeraj sem probal naredit en proper štart iz mesta. Rezultat: Smrad zažgane sklopke v avtu in začudena faca, ker je bil avto na drugi strani križišča na drugem prehodu za pešče pomoje že pripravljen na drugo brzino :shock: :a :thup Pa (verjetno) prednje gume so rahlo v prazno zavrtele, tko čist malenkostno.

Ircar, ti ga clutch dumpaš pri Dragrace-ih ? Sam nimam srca pri polnem gasu spustit sklopko "vstran"...me je strah, da bi odbilo polos/menjalnik :th
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma
Prispevki: 498
Kraj: Začetek Gorenjske baje

Odgovor Avtor: axaQ4 » 05. Julij 2016, 09:44

A slučajno veš točno kateri Thule nosilci pašejo ?
Nimam kulija, da bi se podpisal.

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 05. Julij 2016, 09:57

axaQ4 napisal/-a:A slučajno veš točno kateri Thule nosilci pašejo ?
Sem že našel, hvala vseeno :oops:

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 05. Julij 2016, 10:19

BackW00d napisal/-a: Ircar, ti ga clutch dumpaš pri Dragrace-ih ? Sam nimam srca pri polnem gasu spustit sklopko "vstran"...me je strah, da bi odbilo polos/menjalnik :th
Meni še ni nič polomilo, sem pa pri 230k moral menjat visco. Ampak mislim da sem ga najbolj zmatral na enem od mokrih timeattackov kjer sem si dal malo preveč duška. Takrat sem tudi prvič opazil simptome. :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2016, 11:31

axaQ4 napisal/-a:
axaQ4 napisal/-a:A slučajno veš točno kateri Thule nosilci pašejo ?
Sem že našel, hvala vseeno :oops:
Jaz bom vzel une airbare (ne te tanove podolgovate une navadne alu) in pa adapter 755, paše tudi novejši 757, palice pa grejo na ta model 108cm dolge...
Moram poklicat tipa, če ma čas dans, da bi šel iskat...

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2016, 11:37

irCAR81 napisal/-a:
BackW00d napisal/-a: Ircar, ti ga clutch dumpaš pri Dragrace-ih ? Sam nimam srca pri polnem gasu spustit sklopko "vstran"...me je strah, da bi odbilo polos/menjalnik :th
Meni še ni nič polomilo, sem pa pri 230k moral menjat visco. Ampak mislim da sem ga najbolj zmatral na enem od mokrih timeattackov kjer sem si dal malo preveč duška. Takrat sem tudi prvič opazil simptome. :)
Ajej ajej :D me kr boli ko pomislim, da bi pri ~5500 obratih odmaknil nogo na levo pa zahodil do konca. :/
Na kakem slabem asfaltu, al pa po mokrem za prvič, da mal zaupanja človek dobi v ripne in zobnike znotraj menjalnika :D

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: irCAR81 » 05. Julij 2016, 12:14

Ne sej če nimaš LC je beda. Ker načeloma pri 5500 rpm si v podtlaku, in šele ko začneš spuščat sklopko se začne ustvarjat nadtlak, tko da nekega pravega šusa nimaš... hitro se ti zgodi da ti avto zamori (če si prehitro spustil sklopko in če je preveč gripa) ali pa jo odneseš z drsečo/smrdečo sklopko.

Z LC je pa zgodba drugačna: daš v prvo, stisneš sklopko, gas lepo do konca - pride v blokado (LC blokada, ki je nižja od običajne) nekje 6200 pri meni, ter začne nabirat tlak... poleti tam 0.8-0.9, pozimi tudi do 1.2 bar-a... potem sam spustiš sklopko and off you go, preden se zaveš je prva takoj bambambam v blokado, hitr druga (60 milj uradno) za hipec tretja in že padeš čez 100 km/h. Tam okoli nizkih 4s. :)

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 05. Julij 2016, 12:44

irCAR81 napisal/-a:Ne sej če nimaš LC je beda. Ker načeloma pri 5500 rpm si v podtlaku, in šele ko začneš spuščat sklopko se začne ustvarjat nadtlak, tko da nekega pravega šusa nimaš... hitro se ti zgodi da ti avto zamori (če si prehitro spustil sklopko in če je preveč gripa) ali pa jo odneseš z drsečo/smrdečo sklopko.

Z LC je pa zgodba drugačna: daš v prvo, stisneš sklopko, gas lepo do konca - pride v blokado (LC blokada, ki je nižja od običajne) nekje 6200 pri meni, ter začne nabirat tlak... poleti tam 0.8-0.9, pozimi tudi do 1.2 bar-a... potem sam spustiš sklopko and off you go, preden se zaveš je prva takoj bambambam v blokado, hitr druga (60 milj uradno) za hipec tretja in že padeš čez 100 km/h. Tam okoli nizkih 4s. :)
Tole pa prav z užitkom berem. :mrgreen: :twisted: :thup
Off: Ircar boš kdaj predstavu tvojo raketo? :mrgreen:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

MPS
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: MPS » 05. Julij 2016, 13:13

Kristijan napisal/-a:
irCAR81 napisal/-a:Ne sej če nimaš LC je beda. Ker načeloma pri 5500 rpm si v podtlaku, in šele ko začneš spuščat sklopko se začne ustvarjat nadtlak, tko da nekega pravega šusa nimaš... hitro se ti zgodi da ti avto zamori (če si prehitro spustil sklopko in če je preveč gripa) ali pa jo odneseš z drsečo/smrdečo sklopko.

Tole pa prav z užitkom berem. :mrgreen: :twisted: :thup
Off: Ircar boš kdaj predstavu tvojo raketo? :mrgreen:
Pridi na kak show on zdaj hodi z mano :mrgreen:

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 05. Julij 2016, 13:19

Ja sej, k sem začel sklopko spuščat "z občutkom" je začela turbina grabit ko je bil upor, in je mašina znorela, jaz pa sem spustil sklopko do kraja in je malce zakopalo, rahlo zaškripalo izpod gum in hkrati priletelo tudi v rdeče...ruknem v drugo, jo navrtim, pogledam na števec pa je bilo že čez 100 :thup No pol je pa začela sklopka dišat v kabino čez ventilacijo :D Prve dve brzini se hitr dogajajo potem pa ostale že malce trajajo ostale, res pa je, da konstantno in solidno vlečejo neglede na cesto in klanec.

Anti-lag sistema nisi želel met, al ti ga ne omogoča ecu? Sicer je mal krut za civilno vožnjo, no pa mogoče na kakšen gumb vezan, tako za publiko :D

Fantje, a ima res WRX-a samo 0.6 bar tlaka pri polnem šusu ?

Uporabniški avatar
axaQ4
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: axaQ4 » 05. Julij 2016, 13:36

Ne morala bi imeti okoli 0.9 bara.

Uporabniški avatar
zulero
Uporabnik foruma
Prispevki: 287
Kraj: Domžale

Odgovor Avtor: zulero » 05. Julij 2016, 13:52

hehe oprosti ker sem ti dal toliko nepotrebnega dela z sanmi :( če bi videl prihodnost, tega ne bi počel. jaz tudi rad berem tole temo, mi dela prijetne skomine :c

BackWOOd glej redno olje...to naj ti bo kot zalivanje rož, higiena, hranjenje itd. sej veš :lol: :lol:
Ker greš na pot, bi te opozoril, da je bila pri meni na avtocesti vedno zelo žejna, kar se olja tiče...

aha pa še tole.. mojster, ki je delal obnovo mašine, je rekel, da jo je malo odprl. cca 1 bar je rekel, nismo pa nikjer nikoli nič merili

Zaklenjeno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost