P0304 po menjavi kablov svec
P0304 po menjavi kablov svec
Zivjo. Vozim Outback 2,5 l.2005 pred kratkim sem menjal kable, svece, sedaj pa mi ob zelo pocasni voznji (10kmh) cuka v plin in bencin nacinu. Checkengine kaze P0304 misfire na 4 cilindru. Sumim v slab kontakt na menjanih kablih, svecah.. Kaj bi poleg tega se lahko blo narobe?
Re: P0304 po menjavi kablov svec
Lahko tudi kabli, če niso original; določeni ponaredki ne delajo ok - vsaj pri starejših subarujih ne.
Kabli za Subaruja naj bi imeli bakreno sredico - jedro.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Hej. Hvala za info. Preverim kaj so mi vgradili. Lp
hmm nekateri sumijo tudi v vzigalno tuljavo, ker je bila obremenjena zaradi slabih kablov. kako mnenje?
Nazadnje sem imel tak primer in je pokazalo napako misfire cilinder 1.
Po menjavi vžigalne tuljave je zadeva delala vendar samo na bencin.
Naslednji dan je zopet vrglo ven isto napako in avto je začel cukati na plin.
Po pregledu plinske naprave se je izkazalo da je vsaj eden plinski injektor zanič.
Po menjavi vžigalne tuljave je zadeva delala vendar samo na bencin.
Naslednji dan je zopet vrglo ven isto napako in avto je začel cukati na plin.
Po pregledu plinske naprave se je izkazalo da je vsaj eden plinski injektor zanič.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Karel, hvala za odgovor. Vendar mislim da je plin sistem ok ker je cisto nov. Sem pa dvignil havbo prejle v temi in videl da novi kabli prebijajo na vsaj dveh mestih kjer se dotikajo kovinskih nosilcev, cevk. Kaka ideja kako jih najbolje izolirati. Izolirtrak se mi zdi malce ceska resitev. Ze vnaprej hvala za pomoc.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če ti novi kabli prebijajo, jih nesi nazaj.
danci hvala za odgovor. torej je tvoje mnenje da med kabli v temi ne smes videti iskric, sploh ce so novi. jutri predebatiram se z lokalnim subaru mojstrom in nato zadevo reklamiram. predlagas kako znamko kablov in kje bi jih lahko dobil?
Tole si mogoče mal smešno napisal, ker, če pričakuješ od kablov, da bodo delovali, pa naj si bodo novi ali stari, potem prebijat (iskrit) pač ne smejo, v nobenih pogojih. Stvar debate je lahko kvečjemu morebitna nestrokovna montaža, če sumiš, da je to razlog za nastalo situacijo.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Po moje se iskric ne sme videt. Jaz sem kable testiral tako, da sem jih zmočil s pršenjem vode ali s paro, pa pri dobrih kablih ni bilo iskric.nexus6 napisal/-a:danci hvala za odgovor. torej je tvoje mnenje da med kabli v temi ne smes videti iskric, sploh ce so novi. jutri predebatiram se z lokalnim subaru mojstrom in nato zadevo reklamiram. predlagas kako znamko kablov in kje bi jih lahko dobil?
S poceni neoriginalnimi kabli sem imel sicer drugačne težave - konektor se recimo ni lepo 'prijel' na svečko in je v ovinku padel dol, tako da je avto močno 'zatrokiral'. Na ravnem pa ni bilo težav, čeprav kabel ni bil dobro nataknjen.
Kar se znamke tiče, bi rekel, da je najvarnejša opcija Subaru OEM, ki te pridejo ene 130€ (http://www.teile-profis.de/, kat. številke pa so 22451AA940, 22452AA690, 22453AA140, 22454AA140).
Po kvaliteti solidni so tudi Magnecor kabli, ki te pridejo slabih 100€. Morda so celo boljši kot Subaru OEM, čeprav v samem delovanju jaz razlike nisem opazil.
Jaz ti lahko moje original od Foresterja posodim, da vidiš če bo kaj drugače.nexus6 napisal/-a:Karel, hvala za odgovor. Vendar mislim da je plin sistem ok ker je cisto nov. Sem pa dvignil havbo prejle v temi in videl da novi kabli prebijajo na vsaj dveh mestih kjer se dotikajo kovinskih nosilcev, cevk. Kaka ideja kako jih najbolje izolirati. Izolirtrak se mi zdi malce ceska resitev. Ze vnaprej hvala za pomoc.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
danci, najlepsa hvala za informacije in predvsem povezave.
thomas, hvala za ponujeno pomoc, ce se mi vse sfizi se mogoce res nate obrnem pa da potestiram.
dolzan za pivo
lp, g
thomas, hvala za ponujeno pomoc, ce se mi vse sfizi se mogoce res nate obrnem pa da potestiram.
dolzan za pivo
lp, g
sm se odlocu za original. je le vitalni del avtomobila ne nek shajbnbrisr. zj pa da vidmo ce bo avto se cukal pri nizkih obratih. drzte pesti. hvala za pomoc. javim kako se je izteklo.
mal offtopic (admin, dam za pir).. sm zlo vesel da ma subaru tak zivahen forum, zadnjic me je na vrhu sorce en v foresterju clo pozdravu. me zanima iz firbca, ker sem motorist po dusi, se subaru vozniki med sabo pozdravljate? na motorju je to obvezna praksa, ce ne gre drugace pozdravis z nogo
lp
mal offtopic (admin, dam za pir).. sm zlo vesel da ma subaru tak zivahen forum, zadnjic me je na vrhu sorce en v foresterju clo pozdravu. me zanima iz firbca, ker sem motorist po dusi, se subaru vozniki med sabo pozdravljate? na motorju je to obvezna praksa, ce ne gre drugace pozdravis z nogo
lp
Jaz po navadi vsaj pomaham, če le vidim da šofer gleda proti meni.. Če me ignorira peljem mimo.. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov