Avtomobil za "moško dušo" :)

Vse kar ne paše v ostale teme...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Re: Avtomobil za "moško dušo" :)

Odgovor Avtor: beliblisk » 12. Marec 2014, 21:58

Boxer kup 22B pa boš taglavn na vasi :.sup

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma
Prispevki: 597

Odgovor Avtor: Boxer » 13. Marec 2014, 00:36

beliblisk napisal/-a:Boxer kup 22B pa boš taglavn na vasi :.sup
Zate je mogoče omenjeni voz veliko vreden, jaz ga vzamem(če je res lepo ohranjen) za 3 jurje :lol: Sem videl neke cene 23.000 funtov, 400kom narejenih itd...kr uredu ni kej. Za zbiratelje, jaz pa to nisem žal.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 13. Marec 2014, 06:35

Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 13. Marec 2014, 21:25

Boxer napisal/-a:
beliblisk napisal/-a:Boxer kup 22B pa boš taglavn na vasi :.sup
Zate je mogoče omenjeni voz veliko vreden, jaz ga vzamem(če je res lepo ohranjen) za 3 jurje :lol: Sem videl neke cene 23.000 funtov, 400kom narejenih itd...kr uredu ni kej. Za zbiratelje, jaz pa to nisem žal.
Če ti pa 22B ne zaigra na dušico pol pa ti verjetno iščeš malo hitrejši običn avto (type R, MPS,WRX brez sti) in ne neki res zanimivega :.sup

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 14. Marec 2014, 10:53

Seveda mi zaigra na dušico, brez skrbi :.sup Ampak saj veš kje se zatakne...

george impreza
Uporabnik foruma
Prispevki: 156

Odgovor Avtor: george impreza » 14. Marec 2014, 20:49

kadar kupuješ avto za dušo, ponavadi ne študiraš kaj se bo zgodilo če ga boš razbil, sploh pa je že v štartu toliko cenejši, da pa tam prišparaš. Tukaj si vprašal za mnenje in ti je 80% ljudi odgovorilo podobno, vglavnem proti hondi. Ti se pa sam še vedno prepričuješ, da je to avto zate, očitno si se prav zaljubil v to vesolsko ladjo

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 15. Marec 2014, 00:43

george impreza napisal/-a:kadar kupuješ avto za dušo, ponavadi ne študiraš kaj se bo zgodilo če ga boš razbil, sploh pa je že v štartu toliko cenejši, da pa tam prišparaš. Tukaj si vprašal za mnenje in ti je 80% ljudi odgovorilo podobno, vglavnem proti hondi. Ti se pa sam še vedno prepričuješ, da je to avto zate, očitno si se prav zaljubil v to vesolsko ladjo
Seveda študiram kaj bo če pride do karambola, ne serjem dinarčkov sploh pa pri takih vrednostih. Z ostalim se pa strinjam delno, ampak če si ti lahko privoščiš hipotetično recimo v zgornjem primeru minusa 20keur vredu jaz žal ne. Se mi nikamor ne mudi, bo že nekaj...

george impreza
Uporabnik foruma
Prispevki: 156

Odgovor Avtor: george impreza » 15. Marec 2014, 09:15

35K€ honda, po enem letu vredna 25K€ = 10000€ minusa

15-20K€ kakšen drugi avto, razbiješ totalka in dobiš za njega 8000€ = 10000€ minusa

v prvem primeru je izguba neizogibna, v drugem pa samo v primeru totalka nesreče, kje je tukaj dilema, razen to da ne boš imel nekega avta prvi v sloveniji?

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 15. Marec 2014, 20:12

Ravno gledal neke slike STI-ijev na eni strani, pridem sem pa tole...a lahko nehaš, bom spet začel rabljene gledat.. :lol: hec hec

Sem tudi sam delal računice in to veliko bolj podrobne kot je tale tvoja "približna" in ja se strinjam, da je nakup rabljenega avtomobila precej bolj smotrn v recimo tem primeru iz ekonomskega vidika.
Ima pa nakup rabljenega avtomobila, sploh takih "za dušo" lahko veliko problemov in na koncu hitro postane jama brez dna. Poleg tega so pri nas nekateri avtomobili močno precenjeni. 7keur hoče za Hondo s2000 ki je stara 14let, haha :D Mislim ok tudi prav, mogoče se pa najde kakšn...

Pa še včeraj mi je bivši lastnik EVO-ta dejal, da bom bankrotiral če si omislim katerega od teh dveh. :/ (STI ali EVO) Baje so deli izjemno dragi.

Kaj pa mislite o čem takem.: Zelo lepo letnika 06-07 dobim za slabih 9keur, Turbo, 4WD, zelo všečna oblika, japanac itd...Se mi zdi ,da je vredna resnega razmisleka.
http://i141.photobucket.com/albums/r69/ ... C_0471.jpg

@beliblisk, nekaj postov nazaj si napisal, da si naj omislim BRZ-ja pa vgradim turbo ali kompresor. Si slišal za besedo homologacija? :D Pri nas se na glavo skoraj postaviš ,da vpišeš kakšne feltne ne pa homologirat turbo na N/A motor :lol: Če pa ti spraviš tako predelavo v homologacijski karton potem imam pa že izbran avto tebe čaka pa bogata nagrada :.sup
Zadnjič spremenil Boxer, dne 15. Marec 2014, 20:21, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4125
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 15. Marec 2014, 20:16

Si prepričan, da so deli za mazdo MPS poceni in kako si lahko prepričan, da ne bo postala jama brez dna? ;)

Uporabniški avatar
Boxer
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Boxer » 15. Marec 2014, 20:20

strumf666 napisal/-a:Si prepričan, da so deli za mazdo MPS poceni in kako si lahko prepričan, da ne bo postala jama brez dna? ;)
Rabljen avto je lahko jama brez dna. Katerikoli že, Honda, Mazda, Subaru, Toyota, Mitsubishi...Te avtomobili so povečini razjahani na fertik. Govorim kaj sem videl po kar nekaj ogledih.
Žal za mazdo nisem nič še raziskoval kar se tiče delov itd...

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4465
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. Marec 2014, 21:09

Boxer napisal/-a:
strumf666 napisal/-a:Si prepričan, da so deli za mazdo MPS poceni in kako si lahko prepričan, da ne bo postala jama brez dna? ;)
Rabljen avto je lahko jama brez dna. Katerikoli že, Honda, Mazda, Subaru, Toyota, Mitsubishi...Te avtomobili so povečini razjahani na fertik. Govorim kaj sem videl po kar nekaj ogledih.
Žal za mazdo nisem nič še raziskoval kar se tiče delov itd...
Vsak avto, ko ga odpelješ iz salona, postane 'rabljen' (no, najbrž je vsaj malce 'rabljen' že prej).

Tak da če hočeš avto 'za dušo', nehaj računat, ker to dvoje preprosto ne gre skupaj.

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 15. Marec 2014, 21:23

Kompresor oz turbo je lahko narejeno na takem nivoju,da je čist OEM "look",homolomo ti pa uredi TÜV seveda,da je narejeno konkretno.

Drugače smo ti že ene parkrat povedal da so deli/material za STIko ugodni in noben od nas še ni bankroteru zarad nje.

Skačeš iz avta za 3k na 35k. Že za 20k bi jst osebno rabu tri dni pa bi bla luknja na bančnem računu. Pogledu si vse kar se ti je zdel potencialno primerno pa še vedno ne veš kaj bi kupu? Verjetno bi mel kater kol voz sam za par k manj kukr ga cenijo prodajalci?

Predlagam,da si kupiš najprej eno dokaj spodobno GTjko pa se malo pel :.sup

frumn
Uporabnik foruma
Prispevki: 48

Odgovor Avtor: frumn » 15. Marec 2014, 21:28

Pa daj nehi pretiravat s homologacijo, koji k.... od polcaja ti bo vidu pod havbo, da maš kompresor spodi namontiran? Če bi bli vsi polcaji tolk stručkoti in dosledni, ti skor upam garantirat, da bi nas bla polovica od tule s foruma na pešhondi ;)
tko da, nč komplicirat, brz pa kompresor, tko kot je beli rekel :)

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2901
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 15. Marec 2014, 22:54

Naroči toto hondo, pa nej se tema zaklene :th
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

Zaklenjeno