Vrechin Cruiser HDJ81 - Scottie

Garaža za vse nesubaruje
Odgovori
Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1407
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 27. Maj 2012, 21:32

Malo sva bila (pre) samozavestna, ker sva prej že enega podobnega brez problemov narazen spravila, malo sva se pa tudi odločila, da bova sproti improvizirala. In pa pravilni razpored prijemališč je ključen, ker ko enkrat začneš z izvlečenjem, ne moreš več dosti popravljati (z orodji, s katerimi sva razpolagala) in če potem ugotoviš, da se ti motor čudno obrača, si si resno popestril večer. Tale varjanta ima ročni menjalnik in se mi zdi, da ima več pritiklin, ki se lahko kje zataknejo.
V končni fazi sva vseeno skrajšala časovnico. Prejšnji je bil razstavljen v dveh večerih, tale pa v enem malo daljšem večeru. Delava pa vse precej premišljeno in tudi zato bolj počasi, koneckoncev je to od kolega avto, midva pa sva mehanična samouka. Na analogijo z "A je to" sva že večkrat pomislila. :lol:

Lokacija naj zaenkrat ostane skrivnost, za onimi vrati pa je poleg wcja še dovolj resorsov, da v primeru, če polomiva kakšno kovinsko zadevo narediva duplikat. :D

Vsekakor glavna zabava šele pride, nekaj bo potrebno tudi sestaviti nazaj. ;-)
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Re: Vrechin Cruiser HDJ81 - Scottie

Odgovor Avtor: vrecha » 06. Junij 2012, 22:59

Projekt HDZJ80 je boljkotne zaključen, novosestavljena 80ka je preizkusno vožnjo opravila z odliko. :D
Tukaj še spravljanje 1HD-T motorja v avto:
-> KliK <-
I'm just a soul who's intentions are good, oh Lord, please don't let me be misunderstood ...

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 07. Junij 2012, 06:19

A zdej k ste bli 3je, je pa sam 2min trajal :lol: .

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 04. Julij 2012, 23:26

Torej novosestavljena 80ka (codename HDZJ80) dela kot mora in veselo nabira kilometre, ta vikend pa zakrmari Vzhodu naproti. :D

Je pa bilo zanimivo, ker je primerjava odkrila, da ima porabo za 2 litra večjo od Scottie in tudi EGT v povprečju 100 - 150 st višji. Sva rekla, da ne bi bilo slabo injektorje preverit. In da ne bi Vinderja morila le s šestimi injektorji, sem potegnil tudi Scottiine ven in je vseh 12 šlo na preizkus. Rezultat malo presenetljiv: injektorji HDZJ80 dobri (nastavilo se je le plus minus kakšen bar), injektorji Scottie uničeni. Šest novih vložkov in nepričakovana luknja v denarnici ( :cr ), vseeno pa moram pohvaliti Vinderja za zavzetost, zaneslivost in odzivnost (ni bilo lahko najti novih vložkov mimo Toyotinega stealershipa).
Še fotka za spomin:

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5059
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 05. Julij 2012, 17:54

Saj Vinder je zelo fajn dečko samo čakanje pri njem me pa ubija :cr
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 05. Julij 2012, 23:35

Res, včasih je treba biti pri njem kar potrpežljiv, včasih te pa tudi v pozitivno stran preseneti s hitrostjo.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Julij 2012, 13:20

Iščem sončne celice. Zahteve:
- fizično čimbolj "zložljive" (celice ne bodo fiksno pritrjene, ampak se jih bo priklopilo po želji in potrebi).
- priklop direktno na aku.
- Ne potrebujem velike moči. Če bi mi celice omogočale ob sončnem vremenu čez dan nabrati toliko toka, kot ga v 3h urah porabi povprečni laptop, je to vrh glave dovolj.
- koeficient cena/kakovost čimnižji.

Ideje, izkušnje?
Prosim, guglat znam sam, najbolj bom vesel konkretnih idej, izkušenj, če je kdo že reševal podoben problem, na kaj koram biti pozoren itd.

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 16. Julij 2012, 15:04

Izkušenj nimam; zato le link (verjetno poznaš) - http://www.akumulator.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8744
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 16. Julij 2012, 20:09

Recimo takle komplet http://www.akumulator.si/index.aspx?sou ... 001%200050 je dovolj za kar nekaj polnjenj laptopa.
Tukaj vidiš vse komponente, potem pa je potebno malo naokoli povprašat, kje se da magari posamezne komponente dobiti ceneje.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Julij 2012, 20:39

Lepo, lepo, samo cca trikrat predrago za moj budget. :cr
Zem odprt za razne MacGyver variante.
Računam takole:
Na bateriji od laptopa piše 11V, 5.16 Ah. Baterija zdrži dobre tri ure dela. Torej v povprečju tri ure teče tok 1.8 A pri 11V, se pravi laptop kuri slabih 20W.
Čez dan se bi torej v aku moralo nakapljati za 60W moči. V krajih, kamor smo namenjeni, lahko računam na 6h kvalitetnega sonca na dan (v resnici precej več), kar pomeni, da bi več kot zadostovale 10W celice.
???

Z elektriko si nisem na ti, zato bi prosil, če me lahko popravite. Zgornji račun je verjetno takšne sorte, da bi bilo bolje, če bi bil :sil .
Upam, da se bom vsaj kaj naučil iz debate.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Julij 2012, 22:08

Gledam bolj v tej smeri, čeprav zlaganje ni idealno. Če prav razumem, potrebujem še nek regulator napetosti.

Kaj se res še nihče ni s tem spopadal? Ko se vozim okoli in gledam strehe hiš opažam, da postaja montaža sončnih celic pravi nacionalni šport ...

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 16. Julij 2012, 22:10

glede na to, da soncne celice niso poceni in da so relativno obcutljive (kamenje, pesek); kaj pa razmislke v drugo smer:

na avto das veternico, ki poganja dinamo (generatorcek?), ki polni akumulator. Ko se vozis, se veternica vrti. Jasno, ce stojis na malo bolj odprti lokaciji in ce piha, se tudi vrti.

Prednosti:

- neodvisnost od sonca, tudi ce pravis, da je sonca tam, kamor ste namenjeni, na pretek. Kaj pa ko pa ne boste sli v soncne kraje?
- malo bolj bewust robust varianta od soncnih celic
- ceneje ne gre.:)

Slabosti:

- se sploh da najti veternico, ki fila dovolj pa da ni prevelika?
- izgled "baltazar-mobil", ko je stvar zmontirana

Se dodatna ideja: ce veternico zmontiras na nek teleskopski podstavek (star stativ od kamere x10?), je ta lahko tako visoko dvignjena, da ujame veter tudi takrat, ko postaviš kemp kje v kaki zatišni globeli med sipinami na primer.

Hotel si macgyver, dobil si macgyver:)
sapere aude

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 16. Julij 2012, 22:22

Tale je sicer dobra, a vseeno malo prehuda. :cr
Ko se vozim, Toyota poganja že tako oversized alternetor, tako da takrat ni panike.

Na naslednji poti bova za daljše čase (par dni, teden) vrgla sidro usred ničega, mikrolokacije bodo takšne z veliko sonca (ni izbire) in čimmanj vetra (kolikor bo izbire).

Sončne celice so edina opcija, če želim še kaj za na blog napisat, če ne bom samo knjige čital. ;)

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 16. Julij 2012, 22:30

aha, sem mislil, da hoces met sistem, ki bo cez dan, med voznjo polnil "stand-alone" akumulatorje za vecerno pisanje/skype/karkoli ze/mogoce pasjanso na racunalniku?.

nekaj v tem stilu:

http://assets.inhabitat.com/files/venturieclectic1.jpg

ali pa tako, na streho:

http://img.diytrade.com/cdimg/529318/34 ... r_10kw.jpg

dobr, dobr, pol pa soncne celice no... :D
sapere aude

NejcT
Uporabnik foruma
Prispevki: 208
Kraj: Polnomad
Kontakt:

Odgovor Avtor: NejcT » 17. Julij 2012, 12:59

Vprašaj Dimena na Niva forumu. Če se ne motim, ima on neko zložljivo (Zvitek) zadevo za na streho svojega Tama. Mogoče bi isto oz. podobno zadevo lahko montiral na streho Magde?

http://shrani.si/f/R/yU/2YVEDpOK/1/celica.jpg
Vir: http://www.nivaoffroadteam.com/forum/vi ... c&start=75" onclick="window.open(this.href);return false;

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost