Koliko km naredite dnevno?
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 955
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Še moja malenkost - dnevno povprečno 160 km od tega približno 130 s Subijem. To so pač preračunana dnevna povprečja. Današnja tura
(s Forijem seveda) za primer - Vukojebine-Kamnik-Ljubljana-Postojna-Nova Gorica-Tolmin-Bovec-Vršič-Kranjska Gora-Kranj-Vukojebine. Pa še nekaj kratkih km po vasi. Dovolj, da me je zvečer težko spraviti na KAWO - pa čeprav na bližnji 902 - še posebej, ker moram biti pred peto zjutraj v službi.
Zame je ena glavnih zamer pri Subaruju ravno pomanjkanje dizla - nekaj zaradi užitkov, ki mi jih dizel ponuja pri umirjeni vožnji, še bolj pa zato, ker je sedaj denarnica bolj čebulna
Takole na hitro - poraba mojega prejšnjega (Golf TDI 4motion) je bila cca. 5.6, sedaj pa Forija vozim na 8.6. Avta sta primerljiva, voznik je isti, razlika pa približno 3 litre (zaokroženo navzdol je 700 SIT).
Torej je pri 1000 km razlike 7000 SIT, pri 10000 km je razlika 70000 SIT, letno torej 330.000 SIT (spet zaokroženo navzdol). V treh letih torej milijon razlike. Kar ni malo in ko sem pred dvema mesecema menjal avto, sem resno pogledoval po dizlu ...
Vseeno sem si izbral Subija, mogoče se kdaj polotim celo plinske napeljave.
Zame je ena glavnih zamer pri Subaruju ravno pomanjkanje dizla - nekaj zaradi užitkov, ki mi jih dizel ponuja pri umirjeni vožnji, še bolj pa zato, ker je sedaj denarnica bolj čebulna
Takole na hitro - poraba mojega prejšnjega (Golf TDI 4motion) je bila cca. 5.6, sedaj pa Forija vozim na 8.6. Avta sta primerljiva, voznik je isti, razlika pa približno 3 litre (zaokroženo navzdol je 700 SIT).
Torej je pri 1000 km razlike 7000 SIT, pri 10000 km je razlika 70000 SIT, letno torej 330.000 SIT (spet zaokroženo navzdol). V treh letih torej milijon razlike. Kar ni malo in ko sem pred dvema mesecema menjal avto, sem resno pogledoval po dizlu ...
Pri toliko kilometrih se ti pa strošek plinske napeljave hitro povrne.gore napisal/-a:Še moja malenkost - dnevno povprečno 160 km od tega približno 130 s Subijem. To so pač preračunana dnevna povprečja. Današnja tura(s Forijem seveda) za primer - Vukojebine-Kamnik-Ljubljana-Postojna-Nova Gorica-Tolmin-Bovec-Vršič-Kranjska Gora-Kranj-Vukojebine. Pa še nekaj kratkih km po vasi. Dovolj, da me je zvečer težko spraviti na KAWO - pa čeprav na bližnji 902 - še posebej, ker moram biti pred peto zjutraj v službi.
Zame je ena glavnih zamer pri Subaruju ravno pomanjkanje dizla - nekaj zaradi užitkov, ki mi jih dizel ponuja pri umirjeni vožnji, še bolj pa zato, ker je sedaj denarnica bolj čebulna![]()
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov