Impreza Outback - Cukanje
- SubiOutback
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 68
- Kraj: Radenci
Impreza Outback - Cukanje
Pozdravljeni,
Pred 3 meseci sem kupila Subaru Imprezo Outback 2.0, 125 konjev, letnik 2005, ki ima vgrajeno plinsko napravo, prevoženih pa ima okoli 200000 km.
Ko sem jo kupila, so mi menjali običajne stvari, ki naj bi bile menjane ob nakupu - vse filtre, olje, svečke.
Ob nakupu v Postojni sem izvedela, da je bila uvožena iz Italije, kjer so tudi vgradili plinsko napravo in tam naj bi bila tudi sicer servisirana pri pooblaščenih servisih, ampak nimam nobenih podatkov, kaj je bilo narejeno in menjano...
Težave so se začele dokaj kmalu. V obliki cukanja. In sicer, ko se peljem v službo, se peljem skozi center mesta, kjer imam stalno menjavanje prestav 1, 2, 3. To je največkrat povod, da avto začne cukati, in se potem ne ustavi, tudi, ko peljem normalno.
Cukanje pa se pojavi tudi kar samo od sebe ko nisem v koloni.
Držim konstantno gas, neglede na to ali je avto mrzel, ali je topel, neglede na zunanjo temperaturo, dež ali sonce, pedalo za gas izgubi močza sekundo, kar pade noter in spet požene, pa spet pade noter in spet požene. Tudi če dodam več gasa, ali pa ga popustim, dela isto. Lahko, da je več minut pavze vmes, pa spet začne.
Ne dela pa tega tudi ne vedno. Včasih je par dni mir, potem pa spet. Kake 3 4 dni je maksimum brez cukanja.
Ko smo menjali svečke, je bilo malo dlje časa boljše, potem pa spet začelo. Iz Impreze od člana impreza911, ki ima vse dele motorja iste, smo poskušali z menjavanjem raznih senzorjev postopoma, brez razlike...Po tem, ko ste njemu svetovali za čiščenje IACV in menjava O-ringa, smo to naredili tudi pri meni, saj smo mislili, da tudi to nebi škodilo. pa tudi ni razlike. Vžigalna tuljava deluje v redu.
Zato, ker ste njemu tako dobro svetovali, da je z njegovo veliko boljše, se z mojimi problemi obračam na vas! Hvala!
Pred 3 meseci sem kupila Subaru Imprezo Outback 2.0, 125 konjev, letnik 2005, ki ima vgrajeno plinsko napravo, prevoženih pa ima okoli 200000 km.
Ko sem jo kupila, so mi menjali običajne stvari, ki naj bi bile menjane ob nakupu - vse filtre, olje, svečke.
Ob nakupu v Postojni sem izvedela, da je bila uvožena iz Italije, kjer so tudi vgradili plinsko napravo in tam naj bi bila tudi sicer servisirana pri pooblaščenih servisih, ampak nimam nobenih podatkov, kaj je bilo narejeno in menjano...
Težave so se začele dokaj kmalu. V obliki cukanja. In sicer, ko se peljem v službo, se peljem skozi center mesta, kjer imam stalno menjavanje prestav 1, 2, 3. To je največkrat povod, da avto začne cukati, in se potem ne ustavi, tudi, ko peljem normalno.
Cukanje pa se pojavi tudi kar samo od sebe ko nisem v koloni.
Držim konstantno gas, neglede na to ali je avto mrzel, ali je topel, neglede na zunanjo temperaturo, dež ali sonce, pedalo za gas izgubi močza sekundo, kar pade noter in spet požene, pa spet pade noter in spet požene. Tudi če dodam več gasa, ali pa ga popustim, dela isto. Lahko, da je več minut pavze vmes, pa spet začne.
Ne dela pa tega tudi ne vedno. Včasih je par dni mir, potem pa spet. Kake 3 4 dni je maksimum brez cukanja.
Ko smo menjali svečke, je bilo malo dlje časa boljše, potem pa spet začelo. Iz Impreze od člana impreza911, ki ima vse dele motorja iste, smo poskušali z menjavanjem raznih senzorjev postopoma, brez razlike...Po tem, ko ste njemu svetovali za čiščenje IACV in menjava O-ringa, smo to naredili tudi pri meni, saj smo mislili, da tudi to nebi škodilo. pa tudi ni razlike. Vžigalna tuljava deluje v redu.
Zato, ker ste njemu tako dobro svetovali, da je z njegovo veliko boljše, se z mojimi problemi obračam na vas! Hvala!
Subaru Impreza Outback
- SubiOutback
- Član Subaru kluba
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
- SubiOutback
- Član Subaru kluba
Ko sem avto kupila, je lučka za engine check svetila, pa so mi na servisu zagotovili, da je vse v redu, da so priklopili na računalnik in ni našlo napake. Na poti od Postojne proti Ljubljani se je lučka ugasnila in se ni pojavila več. Pred 1 mesecem se je zgodilo, da sem volan obrnila in hotela speljati, pa se je ta lučka spet prižgala, pa mi je vse zaštekalo. Nisem mogla speljati, ne volana obrniti. Ko pa sem avto ugasnila in spet vžgala je pa šlo vse ok. Enkrat po tistem sem se peljala čisto normalno, pa se je ta lučka spet prižgala, ampak, ko je bil potem avto 20 minut ugasnjen na parkirišču in sem ga ponovno vžgala, lučka ni več svetila. Nikoli pa ni javilo nobene druge napake. Pa potem se nikoli ni več prižgala, tudi kadar začne cukati ne gori ta lučka.
Sekundna izguba moči, ki se ponavlja spet in spet...Kje pa je knock senozor?
Sekundna izguba moči, ki se ponavlja spet in spet...Kje pa je knock senozor?
Subaru Impreza Outback
Pa imaš mogoče problem tudi v določenih obratih, da motor občasno nima moči, recimo pri 2000 do 2500? Tak primer imam naprimer jaz.
knock senzor, bo tole.
http://www.subaru-slo.net/userpix/1158_ ... nsor_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1158_ ... nzor_1.jpg
knock senzor, bo tole.
http://www.subaru-slo.net/userpix/1158_ ... nsor_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/1158_ ... nzor_1.jpg
Verjela al ne.. prejle sva se s Karlijem ob pivu pogovarjala o teb /no - o tvojih problemih z avtom;
ena od bolj verjetnih težav je verjetno res knock senzor (senzor klenkanja po slovensko) - ker ima računalnik svoj algoritem, kdaj knock senzor prijavi kot napako (več zaporednih detonacih v cilindru) je res možno, da napake ne javi (kot Check engine lučka).
ena od bolj verjetnih težav je verjetno res knock senzor (senzor klenkanja po slovensko) - ker ima računalnik svoj algoritem, kdaj knock senzor prijavi kot napako (več zaporednih detonacih v cilindru) je res možno, da napake ne javi (kot Check engine lučka).
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
No, take simptome, med 2.000 in 3.000 obratov ni moči, ima tudi moj legacy 2.0 L.1994/5.
Kakšna pa je cena tega senzorja v sloveniji in kako je z zanesljivostjo rabljenih kosov?
Še eno vprašanje, zakaj pol ne cuka vedno pri teh obratih ampak sam občasno in zakaj se vedno ne prižge CE lučka? Meni celo obrati padejo na minimum in ugasne recimo na križišču, ko pridem z AC.
Kakšna pa je cena tega senzorja v sloveniji in kako je z zanesljivostjo rabljenih kosov?
Še eno vprašanje, zakaj pol ne cuka vedno pri teh obratih ampak sam občasno in zakaj se vedno ne prižge CE lučka? Meni celo obrati padejo na minimum in ugasne recimo na križišču, ko pridem z AC.
Cena je cca 100€; poskusite lahko s tem med drugim
http://northursalia.com/modifications/d ... rclip.html
viewtopic.php?t=573
Tole sem naredil nazadnje pri enemu in sem s tem utišal CE luč, in tud vožnja je bila OK, se pa različno kaže nedelovanje tega senzorja, nekateri malo kažejo, drugi skoraj nevozni brez moči...
Rabljeni kosi so ali pa niso Lupastro, s tistim zgornjim updajtom nimaš kaj zgubit, če ti je 100€ preveč.
Drugače pa cukanje lahko povzroči tudi prva lambda, ampak bi jo lahko občasno pokazal CE
http://northursalia.com/modifications/d ... rclip.html
viewtopic.php?t=573
Tole sem naredil nazadnje pri enemu in sem s tem utišal CE luč, in tud vožnja je bila OK, se pa različno kaže nedelovanje tega senzorja, nekateri malo kažejo, drugi skoraj nevozni brez moči...
Rabljeni kosi so ali pa niso Lupastro, s tistim zgornjim updajtom nimaš kaj zgubit, če ti je 100€ preveč.
Drugače pa cukanje lahko povzroči tudi prva lambda, ampak bi jo lahko občasno pokazal CE
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Za začetek bi jaz knock sensor odklopil. Če bo tudi z odklopljenim cukal, potem zagotovo ni krivec.
Če z odklopljenim ne bo cukal, bi ga pa še odmontiral (ne odklopil), ga z vezico za kabel nekam trdno pritrdil - tako, da ne bi opletal naokoli in morda še zavili v kakšno penasto gumo.
Če bo tudi tako še vedno cukal, potem verjetno ni krivec...
D.
Če z odklopljenim ne bo cukal, bi ga pa še odmontiral (ne odklopil), ga z vezico za kabel nekam trdno pritrdil - tako, da ne bi opletal naokoli in morda še zavili v kakšno penasto gumo.
Če bo tudi tako še vedno cukal, potem verjetno ni krivec...
D.
Probleme z cukanjem ima tudi naša impreza,letnik 98. Cukanje se pojavlja ko je dobro segreta in sicer od 2000 do nekje 3500 obratov. Napako smo odkrili-prebija kabel od svečke. Po praznikih bodo novi.
Morda je tudi pri tvoji to in ne knock senzor.
V glavnem karkoli je,upam da čimprej odpravite težavo!
Morda je tudi pri tvoji to in ne knock senzor.
V glavnem karkoli je,upam da čimprej odpravite težavo!
Think, Feel, Drive!
EE20
EJ20
EE20
EJ20
- SubiOutback
- Član Subaru kluba
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4465
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če ti lokacija (Radenci) štima, bi se lahko dobili in zadevo pogledali 'v živo'. Morda bi glede na 'način' in okoliščine cukanja lahko dobil še kakšno idejo...SubiOutback napisal/-a:Zdravo, javljam se, da sporočim, da smo danes sneli Knock senzor, pa avto še vedno cuka, pa tudi svečke so že bile menjane, brez razlike. Imate še kaj novih predlogov?
Imam tudi OBD čitalec in SSM (Subaru Select Monitor) čitalec, tako da bi lahko sproti tudi kakšne zadeve pogledamo.
D.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov