kje je zdej keč kle ?
22.11.2008 RACELAND
Naši avti niso stock... moj ima recimo čisto zlizanegume. :P Baje tist ki vozi za AM pelje 3-6 krogov in to je to. Jaz sem jih peljal 15-20.
Moj čas je zmerjen na štoparco na roko, njegov bojda z napravo za merjenje.. je pa res da je več ljudi na enkrat štopalo in da ko smo primerjali rezultate ni bilo niti za 0.1 s razlike med njimi tako da čisto narobe ne morjo bit.
Kot pravim, če ni uradnega merjenja časov je zame obisk racelanda brezveze.
Moj čas je zmerjen na štoparco na roko, njegov bojda z napravo za merjenje.. je pa res da je več ljudi na enkrat štopalo in da ko smo primerjali rezultate ni bilo niti za 0.1 s razlike med njimi tako da čisto narobe ne morjo bit.
Kot pravim, če ni uradnega merjenja časov je zame obisk racelanda brezveze.
Za 3-6 krogov se sploh ne splaca dol hodit. Sicer pa meni voznja na cas ni nikoli predstavljala posebnega uzitka. Se ne rabim dokazovat pred nikomer. Vendar vsakomur svoje.
Malce OT, si se @irCAR81 peljal na Raceland v spremstvu sivega evo-ta? Namrec mimo mene je na avtocesti padel ta dvojec (modra GT in siv evo), pa zaradi okvare nisem mogel slediti.
Malce OT, si se @irCAR81 peljal na Raceland v spremstvu sivega evo-ta? Namrec mimo mene je na avtocesti padel ta dvojec (modra GT in siv evo), pa zaradi okvare nisem mogel slediti.
Ja na kaj pa voziš če ne na čas? Jaz pa rad vidim kako hiter sem v primerjavi z drugimi. Če bi se šli dirko z 20 avti na progi se nebi sami domov odpeljal, tako da je dirka na čas edina rešitev... time attack se pa sploh lepo sliši.sustami napisal/-a:Za 3-6 krogov se sploh ne splaca dol hodit. Sicer pa meni voznja na cas ni nikoli predstavljala posebnega uzitka. Se ne rabim dokazovat pred nikomer. Vendar vsakomur svoje.
Tist sta bla bistri (gt) in loco (evo). Jaz sem šel mal prej domov.
Podobno sem trdil jaz, dokler se nisem na lastne oči prepričal.msenjur napisal/-a:ja če ni bilo vsaj 0.1 razlike je zelo čudno! ne mi rečt, da lahko 5 ljudi istočasno pritisne na štoparico in imajo vsi enake čase!
Ve pa vsak ki je bil na racelandu ali pa mobikrogu povedat da so te meritve na roko zelo točne.. kot pravim tudi jaz nisem verjel... potem sem pa v pavzi še sam štopal ostale in primerjal rezultate... redko je 0.1s narazen.. več pa nikoli (razen če štopaš različne avte haha).
Vozim za lastno veselje. Sicer sem pa napisal, da smo si razlicni in prav je takoirCAR81 napisal/-a:Ja na kaj pa voziš če ne na čas? Jaz pa rad vidim kako hiter sem v primerjavi z drugimi. Če bi se šli dirko z 20 avti na progi se nebi sami domov odpeljal, tako da je dirka na čas edina rešitev... time attack se pa sploh lepo sliši.
Tist sta bla bistri (gt) in loco (evo). Jaz sem šel mal prej domov.
Dvojec sem pa srecaj zjutraj, ko sem bil na poti v Krsko, pa zal nisem prisel do tja
Zanimivo.. za veselje se jaz vozim vsakič ko se vsedem v avto (malo je sicer odvisno v katerega). Kot da bi šel tečt maraton, potem te pa nebi zanimalo koliko časa si porabil za progo... jah mogoč ker penzioner k je vesel že sam da preteče res tko nardi.
Fajn je pa vedt kok si hitr v primerjavi z drugimi... in to tistimi ki zase tudi mislijo da so hitri - taki se ponavadi najdejo na dirkališču. Ker na cesti 'tekmovat' (kot to počnejo nekateri) z vozniki, ki se normalno peljemo v službo je malo otročje.
Fajn je pa vedt kok si hitr v primerjavi z drugimi... in to tistimi ki zase tudi mislijo da so hitri - taki se ponavadi najdejo na dirkališču. Ker na cesti 'tekmovat' (kot to počnejo nekateri) z vozniki, ki se normalno peljemo v službo je malo otročje.
Jah na racelandu se kadi bolj ko zajebeš, drugače pa z normalnimi gumami, 4wd na suhi cesti ni nekih blaznih driftov.sustami napisal/-a:Morda sem se malce nerodno izrazil. Voznja na cas oz. voznja po idealni liniji, me ne veseli. V veselje mi je, ko gre avtomobil napoces, ko se kadi izpod gum,...
Primerjave z "ego-racerji" me ne zanimajo. Ne na dirkaliscu, ne na progi.
Ego racerji itak ne upajo na racelandu na čas dirkat, ker bi v primeru poraza preveč trpel ego.. v bistvu ne upajo dirkat samo na cesti, proti normalnim udeležencem, tam se izkažejo za res hitre.
Dejstvo je, če hočeš biti hiter ne smeš "pometat".
Povsem se strinjam, da dirkanje in brezglavo norenje ni za na cesto. Saj ne rečem, da na kakšnem odseku, kjer si kolikor toliko prepričan, da ni neke nevarnosti, da ogrožaš druge udeležence v prometu prtisneš in poženeš kri po žilah mal hitreje kot je to običajno.
Ponavadi, ko sem šel jaz recimo na mobi krog (2x) s serijskim avtom sem vozil tudi na čas. Primerjal pa sem svoje čase v posameznih vožnjah in ugotavljal kaj in kje je potrebno kaj postoriti, da dobim še kje kako desetinko ali pa sekundo.
Kar se pa tiče ročnega štopanja - izkušnje govorijo še iz časov, ko sem se mal ukvarjal z dirkanjem, ko raznih elektronskih pomagal merjenja časa pri posameznikih z razliko od današnjih časov ni bilo, smo primerjali čase krogov z uradnimi merjenji npr. na treningu ni bilo nikoli večje razlike v+ ali v -, kot desetika sek.
Povsem se strinjam, da dirkanje in brezglavo norenje ni za na cesto. Saj ne rečem, da na kakšnem odseku, kjer si kolikor toliko prepričan, da ni neke nevarnosti, da ogrožaš druge udeležence v prometu prtisneš in poženeš kri po žilah mal hitreje kot je to običajno.
Ponavadi, ko sem šel jaz recimo na mobi krog (2x) s serijskim avtom sem vozil tudi na čas. Primerjal pa sem svoje čase v posameznih vožnjah in ugotavljal kaj in kje je potrebno kaj postoriti, da dobim še kje kako desetinko ali pa sekundo.
Kar se pa tiče ročnega štopanja - izkušnje govorijo še iz časov, ko sem se mal ukvarjal z dirkanjem, ko raznih elektronskih pomagal merjenja časa pri posameznikih z razliko od današnjih časov ni bilo, smo primerjali čase krogov z uradnimi merjenji npr. na treningu ni bilo nikoli večje razlike v+ ali v -, kot desetika sek.
No to je to.picinni napisal/-a:Kar se pa tiče ročnega štopanja - izkušnje govorijo še iz časov, ko sem se mal ukvarjal z dirkanjem, ko raznih elektronskih pomagal merjenja časa pri posameznikih z razliko od današnjih časov ni bilo, smo primerjali čase krogov z uradnimi merjenji npr. na treningu ni bilo nikoli večje razlike v+ ali v -, kot desetika sek.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost