Čez vikend sem malce plazil po Pohorju in moram rečt, da so me gume UG8 zelo pozitivno presenetile, saj sem se kar nekajkrat znašel v 'o shit, kaj pa zdaj!?' situacijah, pa so se vedno prekrampale skozi.
Snega sicer ni bilo prav ogromno, a dovolj, da se je podvozje lepo očistilo. Je pa bil sneg prav čuden - na vrhu pomrznjen, tako da je na kakšnih nagnjenih cestah prav nesramno drselo proti robu, spodaj pa težek in moker,.
Včeraj pa sem šel na malo daljši izlet, ki je vključeval dolino Rezije (
http://www.youtube.com/watch?v=u5WfBIdFl_s) in predvsem prelaze
Sella CarnizzaUčja, Vršič ter Korensko sedlo.
Čeprav ni bilo ravno dosti snega, je Sella Carnizza bila kar adrenalinsko doživetje, saj je tisto malo snega bilo prav fino pomrznjeno, tako da me je na začetku resno skrbelo, kaj bo, če se ustavimo - a na koncu ni bilo prav nobene težave.
Poleg tega je cestica res ozka - srečanje z drugim avtomobilom (do katerega k sreči ni prišlo) bi bilo problematični in bi ponekod pomenilo kar precej vzvratne vožnje.
Vršič je proti vrhu prav tako postregel z nekaj rahlo zvoženega snega, predvsem pa z precej močnim vetrom, ki je v kombinaciji z -2°C poskrbel za to, da se tam zgoraj nismo prav dolgo obirali.
Vmes je padla tema in ker nam je ciljna destinacija bil Gradec v Avstriji, smo se preko Korenskega sedla zapodili proti Beljaku in na avtocesto.
D.