Subaru Legacy 2.0 od letnika '06->

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Synchro
Novinec
Prispevki: 2

Subaru Legacy 2.0 od letnika '06->

Odgovor Avtor: Synchro » 19. Avgust 2013, 22:21

Pozdravljeni, zanima me kako se kaj obnesejo motorji 2.0 v Legacyjih in Foresterjih od letnika '06 dalje kateri imajo vgrajeno serijsko plinsko napravo? Vem da je na tem forumu spisanega ogromno o subijih in plinu, ampak je toliko različnih mnenj da sem popolnoma zmeden, eni pravijo da ni vredu in da je potrebno ventile štelat vsakih 30k Km drugi pravijo da samo "pali in goni" in štelaš na 100k Km ko je velik servis, res je da so nekateri motorji bolj občutjivi za plin oz suho gorivo drugi manj ... bi bilo mogoče dobit kakšen spisek kateri motorji so bolj primerni za plin in kateri imajo večje težave z njim?

Za konkretne odgovore se najlepše zahvaljujem in brez smetenja teme.. :)

Hvala in Lp.

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4466
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Subaru Legacy 2.0 od letnika '06->

Odgovor Avtor: danci1973 » 20. Avgust 2013, 00:01

Synchro napisal/-a:Pozdravljeni, zanima me kako se kaj obnesejo motorji 2.0 v Legacyjih in Foresterjih od letnika '06 dalje kateri imajo vgrajeno serijsko plinsko napravo? Vem da je na tem forumu spisanega ogromno o subijih in plinu, ampak je toliko različnih mnenj da sem popolnoma zmeden, eni pravijo da ni vredu in da je potrebno ventile štelat vsakih 30k Km drugi pravijo da samo "pali in goni" in štelaš na 100k Km ko je velik servis, res je da so nekateri motorji bolj občutjivi za plin oz suho gorivo drugi manj ... bi bilo mogoče dobit kakšen spisek kateri motorji so bolj primerni za plin in kateri imajo večje težave z njim?

Za konkretne odgovore se najlepše zahvaljujem in brez smetenja teme.. :)

Hvala in Lp.
2.0R motorji (121kW, 165 KS) od 2006 naprej naj bi bili opremljeni z ventili in ležišči ventilov, ki so primerni za uporabo plina. Te motorje naj bi se prepoznalo po črki 'F' na petem mestu kode motorja:
Subaru_Engine_type.jpg
Pri motorjih s takšno oznako naj bi se ventili pregledovali na 105000km.

Moj sedanji Legacy je tak primerek z 'originalno' BRC plinsko predelavo in ima sedaj na števcu skoraj 180000km. Kupil sem ga s 158000km, ker pa je avto pred tem dolgo (verjetno kakšni dve leti) bolj ali manj stal, je plinska naprava potrebovala servis (menjava filtrov), okvarjen je bil senzor pritiska plina, nekaj prepričevanja pa so potrebovali tudi injektorji. Malce kasneje je bilo potrebno narediti še servis uparjevalnika, ki je rahlo puščal (menjava tesnil).

Od takrat naprej pa plinska naprava deluje b.p. in se tudi lepo pozna v denarnici...
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov