BOV (Blow off valve)

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Prispevki: 300
Kraj: Göteborg, Sweden
Kontakt:

BOV (Blow off valve)

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. Julij 2012, 10:02

Evo iz enega problema v drugega.. 08 WRX ima plasticni BOV (blow off valve) in na njega pride pritrjena mala cevka.. no in ni vrag dal mira je ta koscek plastike ki gleda ven odlomljen..

http://i.ebayimg.com/t/2008-2009-10-SUB ... ~60_12.JPG

Ima to kdo doma?!?!
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Re: BOV (Blow off valve)

Odgovor Avtor: beliblisk » 25. Julij 2012, 11:18

Kovinskiga od GC8ke sam dvomm,da paše:)

...se mi pa čudn zdi,da so začel plastične delat :cr

Uporabniški avatar
pero999
Uporabnik foruma
Prispevki: 1463

Odgovor Avtor: pero999 » 25. Julij 2012, 11:26

Sej legacy turbo ma tut plastičnga.
Legacy 2.0 GL

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 25. Julij 2012, 15:59

Tole je recirkularni ventil, ne blow off. Med letniki so mal spreminjal obliko, tako da ni nujno, da starejši pašejo (od GT na STI paše precej čudno, se pa da zrihtat), mislim da boš hitreje prišel do aftermarket blow-offa kot do original. Rabiš pa popravek mape, če boš to menjal za neoriginal.

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. Julij 2012, 16:14

strumf666 napisal/-a:Tole je recirkularni ventil, ne blow off. Med letniki so mal spreminjal obliko, tako da ni nujno, da starejši pašejo (od GT na STI paše precej čudno, se pa da zrihtat), mislim da boš hitreje prišel do aftermarket blow-offa kot do original. Rabiš pa popravek mape, če boš to menjal za neoriginal.
Zdaj pa milion dolarjev vredno vprasanje..

Ce ta cev ni na recikularnem ventilu ali avto se vedno boosta? Danes sem zmontiral dihtunge in porihtal intercooler, probal z razlicnimi tehnikami spravit cev nazaj na ta recirkularni ventil ampak boost ne obstaja.. Kolko to drzi nimam pojma ampak dajmo rect da ne pride nic skozi ali avto mora boostat?

Zdaj sem se ze cisto usral da je enostavno turbo sel po gobe.. Probal bom iz anglije narociti OEM da dobim naslednji teden samo me ta negotovost ubija.. izgleda da bo v soboto KIA... :thdwn
"When I start my car I want the neighbours to think that the world has come to an end"
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 25. Julij 2012, 16:49

Ta ventil na boostanje ne vpliva, namenjen je da ko spustiš plin spusti tlak ven. Če pa kje spušča, pa boost zgubljaš, tko da lahko si tudi brez tega ventila ampak moraš zablindirat luknjo na IC in vakum cevko, ki odpira/zapira recirkularni ventil. S sneto vakum cevko se pa ne vozi, ker se avto čudno obnaša.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 25. Julij 2012, 17:12

Če imaš zadno stran take oblike, ti lahko mojega posodim, dokler ne urediš:
http://shrani.si/t/5/Ec/17NbPmJ7/imag0534-994877413.jpg

Adapter, ki je gor se sname (cev, ki štrli ven), tako da glej samo obliko in primerjaj s svojo; ne rabi se čisto ujemat, ampak toliko, da pokrije luknjo, drugače se da pa to uredit s kako vmesno ploščico. Za tesnit lahko uporabiš tesnilno maso, če nimaš tesnila.

Zdej se ravno odpravljam proti šentjurju, pa bom zadevo s seboj vzel, če rabiš mi sporoči na 041/843-835 kje se dobiva.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: strumf666 » 25. Julij 2012, 17:49

Razdalja med vijakoma je 11 cm.

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 25. Julij 2012, 21:12

Narocil original z ebaya.. pride cez en teden (verjetno), jutri bom vzel dol celi intercooler in pregledal se vse enkrat in zmontiral nazaj...

Izgleda da nekje spusca zrak glede na to da turbo ne zacne vlect.. lahko tudi da ta tanova dihtunga ni ravno to to, bom probal samo z oringom ki je original..

Mi ze zmanjkuje idej kaj se naj naredim in sem se resno depresiven zaradi vsega tega sranja...
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 25. Julij 2012, 23:31

Turbina fila sam avto ne gre nikamor al turbina sploh ne fila?

Uporabniški avatar
Someonelost
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: Someonelost » 26. Julij 2012, 09:49

Danes sem zgodaj zacel in odmontiral intercooler.. Vse na novo zmontiral in avto je ze boljsi.. Spet se slisi zvizgajoci zvok kot prej.. Koncno nekaj pozitivnega.. Dihtungo ki so naredili sem vrgel ven in je zdaj samo oring kot original... Boosta ne vem ce je dovolj, se mi zdi da se vedno ni cisto ok..

Cev je nekak namontirana na recirkularni ventil samo nimam pojma ce gre kaj v njo..Mislim da se je bolje ne vozit naokoli da ne bi prislo do sranja..

Ircar ti si expert.. Kaj se zgodi ce ta cev recimo pade dol?
- Homer J Simpson

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: beliblisk » 26. Julij 2012, 10:26

Tale cevka gre od rec. vetila nazaj na sesalni koletkor.......se pravi da je ventil zaprt ,ko je tlak v ICju in kolektorju enak (podn gas,hehe) in odprt ko tlak v koletkorju pade pod določeno vrednostjo v odvisnosti od tlaka v ICju (ko spustiš gas).

Tole sikanje je potemtakem verjetno uhajanje zraka in kolektorja (una cevka,k bi mogla bit na ventilu) in ti posledično avto teče bolj bogato in ne gre tko,kt bi mogu.

Drgač se,da narest preprrost test z kšno pumpo:)

Uporabniški avatar
irCAR81
Član Subaru kluba
Prispevki: 4296
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: irCAR81 » 27. Julij 2012, 07:08

Jaz sem mnenja, da če se tista cevka sname imaš dva problema:
1. "blow off" je odprt in spušča zrak naprej (ne morš dosežt želenga tlaka)
2. vakum ti pušča

Težko je rečt če se je kaj pokvarilo in kaj točno se je, pa tudi po moje ne veš točno kdaj si polomu tisto cevko... pred potjo, na poti ali ko ste se matrali z dihtngo. Zdej nimaš kej dost, počakaj na nadomestne dele, najbolje da si še kar genuine dihtngo zagotoviš, vmes ne matrat avta, pol se bo pa v parih minutah vidl če dela tko kt more al ga kej matra.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost