Gume?
Gume?
Pri vožnji z opažam neko "tuljenje" v zadnjem delu avta.Splohpri večjih hitrostih.
Ker sem ta teden kupil avto, sem danes delal preventivni servis(menjava vseh olj, tudi diferencial,filtri itd.) mi je serviser rekel da temu najbrž vzrokuje naslednje:sprednje gume so zimske nove, zadnje pa rabljene zimske ne ravno najblojše ohranjene, in zato se pri vožnji sliši kot neko glasno tuljenje ker gume niso enake.Sam sem pomislil tudi na lagerje v diferencialu??Ima kdo kašne podobne izkušnje?avto je Legacy wagon l.2001.
Se s tem res lahko uniči diferencial?
Ker sem ta teden kupil avto, sem danes delal preventivni servis(menjava vseh olj, tudi diferencial,filtri itd.) mi je serviser rekel da temu najbrž vzrokuje naslednje:sprednje gume so zimske nove, zadnje pa rabljene zimske ne ravno najblojše ohranjene, in zato se pri vožnji sliši kot neko glasno tuljenje ker gume niso enake.Sam sem pomislil tudi na lagerje v diferencialu??Ima kdo kašne podobne izkušnje?avto je Legacy wagon l.2001.
Se s tem res lahko uniči diferencial?
Re: Gume?
Zaradi gum?karel napisal/-a: Diferencial ne bo crknil,bo pa visko v menjalniku zagotovo
No tudi meni na foresterju pomoje tulijo gume so pa vse enake in skoraj enako obrabljene, po zasneženi cesti seveda tulijo veliko manj.
Je pa nekaj drugega. Pri priganjanju po snegu se ob zaustavitvi vozila pojavlja čuden nedoločen vonj, ki pa po moje ni zančilen za torne ali zavorne obloge. Čudno.
Lp
Gume naj bi bile vedno enake spredaj in zadaj. V nasprotnem primeru visko zapora skozi zapira sredinski diferencial zaradi razlike v vrtenju sprednjih in zadnjih koles in se zaradi tega lahko (in ponavadi se) znuca. Zna tudi smrdeti.
Najlažje je preverit, če visko funkcionira, da greš na eno parkirišče kjer je dosti prostora, namotaš volan in voziš neki časa v krogih. Če ti zadnji konec začne poskakovat, oz. imaš filing da nekaj hoče lomit v avtomobilu, je treba visko zamenjat.
Drugače pa lagerji v pestih znajo tudi tulit, kot bi renaulta vozil
Najlažje je preverit, če visko funkcionira, da greš na eno parkirišče kjer je dosti prostora, namotaš volan in voziš neki časa v krogih. Če ti zadnji konec začne poskakovat, oz. imaš filing da nekaj hoče lomit v avtomobilu, je treba visko zamenjat.
Drugače pa lagerji v pestih znajo tudi tulit, kot bi renaulta vozil
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
Predvidevam da po kopnem parkirišču in ne zasneženemflat4 napisal/-a: Najlažje je preverit, če visko funkcionira, da greš na eno parkirišče kjer je dosti prostora, namotaš volan in voziš neki časa v krogih. Če ti zadnji konec začne poskakovat, oz. imaš filing da nekaj hoče lomit v avtomobilu, je treba visko zamenjat.
lp
- zabrnek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 954
- Kraj: Lom pod Storžičem
Koliko pa stane nov visko, in če se to sploh splača pri starejših avtih?icko napisal/-a:Predvidevam da po kopnem parkirišču in ne zasneženemflat4 napisal/-a: Najlažje je preverit, če visko funkcionira, da greš na eno parkirišče kjer je dosti prostora, namotaš volan in voziš neki časa v krogih. Če ti zadnji konec začne poskakovat, oz. imaš filing da nekaj hoče lomit v avtomobilu, je treba visko zamenjat.
lp
No nasrečo nimamo Suzuki-jevjernejm napisal/-a:Visko sklopke ni treba nove, se jo ponavadi da obnovit (meni jo je na suzukiju pred pol leta)
lahko menjali visko
Subaru-jevega po moje ne obnavlja nihče je pa tudi res da ni
potrebe saj ob normalni uporabi ne crkne sploh
Jaz naprimer še nisem nobenega uničil pa nisem ravno povprečen
uporabnik vozil Subaru
No tule vam pa še eno slikco dam da boste vedeli kako visko v
resnici sploh zgleda
http://www.subaru-slo.net/userpix/9_Sub ... _017_1.jpg
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Kdo je na strani