Vprašanje glede vrednosti pri meritvi izp. plinov?
Vprašanje glede vrednosti pri meritvi izp. plinov?
Sedaj,ko so mi nekako usposobili HW mašne(vsaka čast Karliju),mislim da bo potrebna še SW obdelava.Šel sem na meritev izpuš. plinov,in CO je krepko preveč(0,53 namesto pod o,30),lambde isto(1,11,dovoljeno 0,97 do 1,03).Majster ki mi je meril in dal novo lambdo,je obupal,sicer lambda še vedno gori,prav tako pa kaže knock senzor(22+32).dejal je da ne ve zihr kaj bi bilo,da je vse to posledično zaradi več vzrokov.Čez 2 meseca imam registracijo in dejal je da moram to urediti.Verjetno je kdo že imel kake podobne p.,zato bi prosil za pomoč.Pozdrav vsem subkotom!
---dodal G.
sem ti popravil naslov; da ne bo kdo mislil, da prodajaš/kupuješ izpuh.
---dodal G.
sem ti popravil naslov; da ne bo kdo mislil, da prodajaš/kupuješ izpuh.
Penis bonus,pax in domus!
kot si napisal ti javlja error za knock senzor in lambdo. Resetiraj ECU in preveri če ti ponovno to javi, preveri da kje ne dobiva "fouš" zrak, probaj zamenjati MAF in preglej če je TPS pravilno nastavljen.
Lohka tud pokličeš marky-ja da preveri z svojo diagnostiko.
Lohka tud pokličeš marky-ja da preveri z svojo diagnostiko.
The only treasure my car came with was rust...
Zadeva rešena!
Zadevo smo rešili,oz. je rešil(kdo drug kot) majster iz Savinjske.Enostavno je preizkusil z drugo delujočo lambdo,no pa knock senzor je zamenjal.In vse OK.Danes sem bil na servisu,kjer so mi menjali sondo(AG Gantar Naklo).Že takoj,ko jo je zamenjal,je videl,da ni OK.Izgovarjal se je še na druge sklope,pač da lambda sploh ni edini vzrok.Zahteval je tudi,da vgradi Bosch sondo,ker je ta edina prava za Subaruja(150 ojrov).Danes jo pa ni hotel vzeti nazaj,ker kao mora biti ok,saj je nova,in kaj bodo rekli na Bosch servisu.Dejal sem da me to ne zanima,in da hočem denar nazaj.Sporazumela sva se,da napišem izjavo,da mi sonda res ni delala.OK,bom napisal,čeprav to ni moj problem.Pozanimal sem se na ZPS,kjer so dejali,da mora vrniti denar,ker kot kupec nisem zadovoljen z izdelkom,da ni moj problem kaj bo on naredil z artiklom.Če ima kdo kakšne podobne izkušnje,naj napiše,saj je zadnja stvar letati okoli inšpektorjev,čeprav je soseda inšpektorica.
LP Subkotom!
Nikpik
LP Subkotom!
Nikpik
Penis bonus,pax in domus!
Fantje, že od leta 2003 trdim da kar dela bosch je zanič ali pa slabo, ker delajo samo na imenu, nič pa na kvaliteti.
Na vitari je šla mašina zarad bosch lambde in bosch injektorjev. Ko sem mašino razdrl, je bil en bat, cilinder in izpušni kanal kompletno čist, kot da bi ga z dremljem spoliral, ostali pa črni kot krušna peč. Tako da je odpovedal injektor in lambda, ki ni kazala napačne vrednosti in smo se tako vozil ene pol leta, pol je pa zaropotal.
Na vitari je šla mašina zarad bosch lambde in bosch injektorjev. Ko sem mašino razdrl, je bil en bat, cilinder in izpušni kanal kompletno čist, kot da bi ga z dremljem spoliral, ostali pa črni kot krušna peč. Tako da je odpovedal injektor in lambda, ki ni kazala napačne vrednosti in smo se tako vozil ene pol leta, pol je pa zaropotal.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov