Ideje za diagnozo ropota?
Ideje za diagnozo ropota?
Po zadnji menjavi rolc in rebrastega jermena se je pojavil občasno zoprn ropot na spodnjem delu Kije. Morali so sneti desni nosilc motorja, zarad dostopnosti vijakov (avto ima motor/menjalnik postavljen prečno).
Po servisu se je pojavil določen ropot. Ob zagonu majčkeno zaropota (kot bi zarožljal izpuh), zoprno nekaj ropoče pri spustu po klancu brez gasa, sploh pri zaviranju. Tik preden se avto ustavi ropot utihne. Tudi ko daš mal gas po klancu dol ropot izgine. V klanec gor ropoče ob pospeševanju le v levem zavoju, v desnem ne. Na ravnem mičken zaropota samo če kak jašek povoziš z desnim kolesom, in ko greš v rikverc.
Do sedaj smo pregledali če manjka (ali je potrgan) kak gumi nosilec izpuha (ni), in zamenjali oba vzdolžno postavljena nosilca motorja (predni in zadnji nosilec). Zadnji je bil trd kot kamen. Vibracije motorja so večinoma potihnile, a ropot iz opisa je ostal.
Motor/menjalnik (sklop) ima še dva nosilca, poleg obeh vzdolžnih sta še levi in desni. Predlagal sem mehankarju, če še ta dva zamenjamo, glede na to da so itak vsi še original in torej 20 let stari. Pa je rekel da nima smisla, ker je treba najprej ugotovit vzrok ropota.
Kaj bi še pogledali? (jaz mislim da je treba ne glede na vse še levi in desni nosilc). Stanka je včeraj špekulirala če ni počen desni feder. Bila je že tema, in to bom danes pogledal.
Po servisu se je pojavil določen ropot. Ob zagonu majčkeno zaropota (kot bi zarožljal izpuh), zoprno nekaj ropoče pri spustu po klancu brez gasa, sploh pri zaviranju. Tik preden se avto ustavi ropot utihne. Tudi ko daš mal gas po klancu dol ropot izgine. V klanec gor ropoče ob pospeševanju le v levem zavoju, v desnem ne. Na ravnem mičken zaropota samo če kak jašek povoziš z desnim kolesom, in ko greš v rikverc.
Do sedaj smo pregledali če manjka (ali je potrgan) kak gumi nosilec izpuha (ni), in zamenjali oba vzdolžno postavljena nosilca motorja (predni in zadnji nosilec). Zadnji je bil trd kot kamen. Vibracije motorja so večinoma potihnile, a ropot iz opisa je ostal.
Motor/menjalnik (sklop) ima še dva nosilca, poleg obeh vzdolžnih sta še levi in desni. Predlagal sem mehankarju, če še ta dva zamenjamo, glede na to da so itak vsi še original in torej 20 let stari. Pa je rekel da nima smisla, ker je treba najprej ugotovit vzrok ropota.
Kaj bi še pogledali? (jaz mislim da je treba ne glede na vse še levi in desni nosilc). Stanka je včeraj špekulirala če ni počen desni feder. Bila je že tema, in to bom danes pogledal.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Re: Ideje za diagnozo ropota?
plehnata zaščita okoli izpuha. To je zelo velikokrat zadeva, ki ropota.
Kaj pa nosilec menjalnika?
Kaj pa nosilec menjalnika?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ok, plehce je treba še orenk pogledat, k ni sam eden. Nosilec menjalnika je tisti levi prečni nosilec, (jaz predlagam da se zamenja), mehanik prav pa počakmo da se najde krivec, če ne pač še to menjamo ko vseh idej zmanjka.
So snemali dol izpuh iz kolektorja? Počena konus dihtunga?
ignorance is bliss
Meni je nagravžno ropotal pleh okoli avspuha, ampak isto le ob določenih pogojih, pa sem vse pošravfal ene parkrat, na koncu je bil pa en kamenček pod plehom
Lahko da se je ob servisu kamen premaknil pa zdaj ropota
Lahko da se je ob servisu kamen premaknil pa zdaj ropota
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Niso snemali. Za konično tesnilo, ne vem če je počeno. Kako se to še manifestira? Je ropot edino, ali se opazi še kako drugače? Je sajasto okrog po kolektorju (motor je dizl)?
Ja, bi bila kaka sajasta črta za konusom. Sliši se pa ne, da izpuh pušča.
ignorance is bliss
Bom moral z ogledalcem ali pa z baterijo od spodaj pogledat, ker je kolektor zraven požarne stene in se vse ful slabo vidi, auspuh se vidi šele ko cev za motornin prostorom pride spodaj ven. Kar je cevi, loncev, spojev, obešal, itd. "zunaj", sem že pogledal, to izgleda OK. Na zadeve okrog izpušnega kolektorja in konusa na spoju s cevjo sploh nisem pomislil, tenks. Je pa res da se te zadeve mal slabo vidijo, nit ne pomisliš da bi pogledal ker je tam zadaj skrito. Pelješ to popravit k auspuharju ali običajnem mehankarju?
To ti pogleda oz. zamenja vsak, ki ima dvigalko. Konusno tesnilo mi zgleda, kot bi bil iz grafita(verjetno ni). Njegov namen je tesnenje in omogoča gibanje motorja, da ne napenja izpušne cevi. Najverjetneje je prirobnica fiksirana z dvema vijakoma z vzmetmi. Z roko obriši konus prirobnico in če je sajasta...naprej veš...
ignorance is bliss
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov