Je ze kdo uporabil engine flush ali podobno reč za "čiščenje" oblog v mašini? Mnenja, ugibanja,....?
https://www.mimovrste.com/aditivi-dodat ... ab=reviews
Engine flush
Re: Engine flush
Tole sm jst v crvja naliu. Ce je blo kej efekta ne znam povedat, ker se mi ni zdel olje nc bol “umazan”.
Bolj vprašam v varinati, če že koristi ne, da le ne škodi 
Gre se pa za Rav4 kateri seveda pije olje ko žolna, sem gledal po YT, je prva enostavna "rešitev/pomagalo" lahko tudi ta zadeva, ker so menda radi zapacani kanali pri posnemalnih obročih in ja bi to malo spucalo... za 10e vredno probat. ker je itak pred "menjavo" olja
Gre se pa za Rav4 kateri seveda pije olje ko žolna, sem gledal po YT, je prva enostavna "rešitev/pomagalo" lahko tudi ta zadeva, ker so menda radi zapacani kanali pri posnemalnih obročih in ja bi to malo spucalo... za 10e vredno probat. ker je itak pred "menjavo" olja
Dvomim da v tistih par obratih ko jih motor naredi v 10 minut tekanja dodatni detergent v olju motorja očisti tiste kanale...
Sam sem to nalil v motor ker je bilo pod pokrovom ventilov vse zapacano in rjavo od nemenjave olja (dolivanje FTW). Ko sem po 15-20 minutah olje spustil in pogledal pokrov ventilov se mi ni zdelo da bi bilo kaj bolj očiščeno kot prej.
Ko pa sem potem 2x v rednem ciklu menjal olje, pa je to olje (ki ima itak al itak detergent notri) očistilo vso nesnago s pokrova ventilov in spet se je svetil kot nov.
Tko da pomoje raj kaj bolj pogosto menjat olje, bo več haska
Sam sem to nalil v motor ker je bilo pod pokrovom ventilov vse zapacano in rjavo od nemenjave olja (dolivanje FTW). Ko sem po 15-20 minutah olje spustil in pogledal pokrov ventilov se mi ni zdelo da bi bilo kaj bolj očiščeno kot prej.
Ko pa sem potem 2x v rednem ciklu menjal olje, pa je to olje (ki ima itak al itak detergent notri) očistilo vso nesnago s pokrova ventilov in spet se je svetil kot nov.
Tko da pomoje raj kaj bolj pogosto menjat olje, bo več haska
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Detergent v olju nebo losal sprijetih posnemalnih obročkov in fedr obročka. Poglej mal slike onih, ki so to odprli, pa te bo kap (recimo pod "toyota oil control ring failure"). To je nemogoče očistiti tud če maš bat na ponku.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov