Uradni servis – izkušnje

Splošni nasveti glede servisiranja, ki ne spadajo v ostale teme
Uporabniški avatar
Neo57
Uporabnik foruma
Prispevki: 635

Re: Uradni servis – izkušnje

Odgovor Avtor: Neo57 » 06. Avgust 2012, 14:30

Dobre sklopke ne mores uniciti v 5min testni vožnji, razen zanalašč.
Dober primer so avtošole, ki dajo v enem dnevu skor 10kandidatov čez in vsak po svoje kuri sklopko in ne menjajo sklopke vsak teden...

V tem primeru mislim, da je bila sklopka že pri koncu in ni prenesla "strokovne" vožnje serviserja.

Ne vem zakaj bi moralo biti dovoljeno stranki stati zraven avta in gledat/ovirati mehanika pri delu?
Med manj zahtevnimi opravili ajde ampak pri bolj zahtevnih je pa dobro imeti mir in se 100% posvetiti popravilu.
A ko daš mobitel/PC/pralni stroj/televizor/itd/itd popravit tud stojijo lastniki zraven in gledajo kako se popravljajo in čakajo na rezervne dele?
Verjetno ne...

Če ti nekdo med tem ko delaš postavi vsake 2sekunde 5vpr zlahka pozabiš na kakšno stvar/šrauf/objemko..

Sam rad vidim, da je stranka prisotna med testo vožnjo točno zaradi takih primerov.

LpS
Impreza STI 2,1 stroker by SCOOBY.SI

Uporabniški avatar
TedyBi
Uporabnik foruma
Prispevki: 433
Kraj: obala

Odgovor Avtor: TedyBi » 06. Avgust 2012, 18:45

S prisotnostjo ne mislim mehanikom dihati za ovratnik za vsak njihov korak. Prav pa je, da ti dovolijo opazovanje, če to zahtevaš. Nekateri servisi že imajo stekleno okno, za vpogled v delavnico. In enakega mnenja sem z testnimi vožnjami. Če hočem biti prisoten, potem mi morajo dovoliti.

Se spomnim, ko sem imel še lancio delto hf na servisu in mi je prijatelj razlagal, ko se mu je njegov kolega hvalil, kako boljše se pelje lancia delta hf kot pa njegov golf vr6. Pa verjetno nikoli ne bom izvedel, kaj točno je imel v mislih. Verjetno z nežnim peljanjem po mestu že ni ugotovil takšne razlike.

Ali pa ko prideš iskat svoj avto in ima 400km več, kot si ga pripeljal.

Verjetno so servisi in so Servisi.

Pa mogoče še to. Greš v najboljšo bolnico na operacijo in ostaneš tam za vedno. Operiral te je pa še neizkušeni kirurg. In na servisih je v večini primerov tako. Avto morda že pregleda strokovnjak, "šraufa" ga pa vajenec in se uči.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 06. Avgust 2012, 18:55

Neo57 napisal/-a: A ko daš mobitel/PC/pralni stroj/televizor/itd/itd popravit tud stojijo lastniki zraven in gledajo kako se popravljajo in čakajo na rezervne dele?
Mogoče je bol nevarn če ti kolo odtrga na avtomobilu kot če se ti sname jermen na pralnem stroju, da o cenah ne govorimo, zato vrjetn ne stoji(mo) zraven ko nam popravljajo mobitel/PC/pralni stroj/televizor.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
Perezvon
Uporabnik foruma
Prispevki: 131

Odgovor Avtor: Perezvon » 16. Avgust 2012, 21:36

Jaz sem z Interservsom zaenkrat tudi čisto zadovoljen. Hitri in korektni. Prav poceni sicer niso. Imam pa občutek, da so strokovni. Posebej Matevž se mi zdi, da je fajn serviser. Me je tudi vzel na testno vožnjo.

Vem pa tudi za še en razlog, zakaj avtomobilski serviserji ne marajo gledalcev. Zato, ker takrat, ko iščejo pri enem avtu določeno napako in ne vedo, kateri del je kriv zanjo, enostavno menjajo dele enega za drugim. In to ne vgrajujejo novih delov, temveč jemljejo dele od drugih avtov, ki so ravno takrat v delavnici od drugih strank. Če napaka s tem ni odpravljena, se jasno potem ne trudijo vrniti "presajenih" delov nazaj svojim pravim lastnikom. Pa vendar le ni vseeno, ali imaš hidravljično pumpo servo volana od avta s 50.000 km ali od avta s 300.000 km.

Ne rečem, da delajo to vsi servisi, sem jih pa že dosti videl, da lahko to trdim, da se pogosto dogaja.

@ FrEnKy: sočustvujem s tabo - zoprna reč, če dobiš avto iz servisa nazaj v slabšem stanju, kot si ga peljal tja. Meni se je to že velikokrat zgodilo in z Volvom 850 in s Citroenom XM. In to iz uradnih servisov in neuradnih.

Za manj nesprazumov se mi res zdi bolj prav, da imaš kot stranka to možnost, da lahko opazuješ, kaj se dogaja s tvojim avtom.

LP

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 16. Avgust 2012, 21:51

Podpis Neo :thup

Uporabniški avatar
strojnik005
Član Subaru kluba
Prispevki: 2518
Kraj: On the road again.

Odgovor Avtor: strojnik005 » 16. Avgust 2012, 22:04

Sicer ne paše to sem, ampak vseeno. Danes sm se pogovarju z bratrancem, ki je v luki Koper raztovarju avtomobile iz ladij in je razlagal kak terajo obrate do :4r ko se vozjo po luki, potem pa ti avti pristanejo pri avtohišah po Evropi in Sloveniji. :thdwn
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...

Uporabniški avatar
FrEnKy
Uporabnik foruma
Prispevki: 136
Kraj: Gornji Grad

Odgovor Avtor: FrEnKy » 19. Avgust 2012, 16:51

Update: Legacy je na cesti (že kak teden). Krivec za cviljenje je bil uničen potisni ležaj - ki je pustil očitne posledice tudi na potisni plošči... Presenetla pa me je relativno mala obraba lamele sklopke, glede na to, da naj bi bila 1. in ob upoštevanju dejstva, da ima avto 230000...

Slikci:
http://img838.imageshack.us/img838/782/17082012071.jpg
http://img204.imageshack.us/img204/7953/17082012072.jpg

Servis in njihova storitev: glede na to, da je avto odpovedal na njihovi testni vožnji, bi bilo zelo lepo od njih, da bi ponudili vsaj takojšno odpravo okvare, ne pa, da sem dobil občutek, kot da se me želijo po hitrem postopku znebiti.

Mislim, da uradni servis nebi smel v nobenem primeru dati iz rok avtomobila v slabšem stanju, kot ga je prevzel... Vsekakor pa ne v takšenem stanju, da ti ob izročitvi mehanik pove, da upa, da se boš še pripeljal domov - seveda, če je do napake prišlo, ko je bil avto v njihovih "strokovnih" rokah.

@Strojnik005: tudi sam sem že slišal, da se v raznoraznih pristaniščih z novimi avtomobili dogaja marsikaj. Nekaj o tej tematiki piše tudi na avtomobilizem.com...

Video, ki sem ga našel v tej temi:
http://www.youtube.com/watch?v=K1ydR-Tyfb8

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 20. Avgust 2012, 09:59

no, če se je razletel potisni ležaj (z 230.000 km), je okvara na testni vožnji po mojem mnenju in izkušnjah res splet naklučij. meni se je namreč prav tako razletel hipoma in povsem nenapovedano. se pa strinjam, da bi morali vsaj priporočiti takojšnjo odpravo napake, ne pa, da te odpravijo s "upam, da se boš pripeljal do doma".
sapere aude

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 20. Avgust 2012, 11:47

Tako je, res dober uradni servis bi to napako odpravil na licu mesta, saj ima vsa sredstva za to.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost