Outback AT ne najde prestave
-
asterix101
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 25
Outback AT ne najde prestave
Živjo,
Kaj bi lahko bilo narobe z AT menjalnikom, če pred vztopom v ovinek, menjalnik vozi v 4. prestavi, nato pred ovinkom zaviram in po izstopu iz ovinka dodam gas, kar povzroči, da menjalnik ni v prestavi, torej predno prestavi v ustrezno prestavo (glede na hitrost) povzroči, da avto cukne? To se sicer dogaja zelo poredko.
Avto je pa Subaru Outback 2.5 AT, letnik 2004.
Vnaprej hvala za info!
Kaj bi lahko bilo narobe z AT menjalnikom, če pred vztopom v ovinek, menjalnik vozi v 4. prestavi, nato pred ovinkom zaviram in po izstopu iz ovinka dodam gas, kar povzroči, da menjalnik ni v prestavi, torej predno prestavi v ustrezno prestavo (glede na hitrost) povzroči, da avto cukne? To se sicer dogaja zelo poredko.
Avto je pa Subaru Outback 2.5 AT, letnik 2004.
Vnaprej hvala za info!
-
asterix101
- Uporabnik foruma
Točno tako, zgodi se kadar zaviram pred ovinkom. Olje v menjalniku je bilo menjano 15.000 KM nazaj in ga je toliko kot ga mora biti, ne preveč ne premalo.Thomas22 napisal/-a:Nekaj dodatnih vprašanj: po izstopu iz ovinka avto ni v prestavi? a se to dogaja le kadar zaviraš pred ovinkom? kako je z nivojem olja v menjalniku?
-
asterix101
- Uporabnik foruma
Sem šel preverit. Motor sem segrel na delavno temperaturo, menjalnik je šel parkrat čez vse prestave, nato sem pri prižganem motorju in menjalniku na P preveril nivo olja, ki je bil na zgornjem nivoju (HOT) indikatorja olja. Olje je prozorno rdečkaste barve, torej vidi se da je neobrabljeno.Thomas22 napisal/-a:Jaz sumim premajhen nivo olja in ko zaviraš gre olje v sprednji del menjalnika. In če olja ni AT ne dela kot je treba oz. sploh ne dela (lastne izkušnje).
-
asterix101
- Uporabnik foruma
-
asterix101
- Uporabnik foruma
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov